موسوعة متنوعة لاشهى اكلات الدجاج

مجتمع رجيم / مسجات الجوال
dodobaby
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
388660.gif

  • 3----أصابع كفتة الدجاج
chickenKofta.jpg تحتوي على الدجاج و البصل و البيض و السميد و البقسماط و الفلفل الأحمر الحلو و الك***ة الخضراء و الملح و تقلى في الزيت
  • المقادير
  • كيلوغرام من الدجاج الفيليه
  • 1 حبة بصل
  • ربع كوب ك***ة خضراء
  • 1 حبة فلفل أخضر حار
  • نصف ملعقة ملح
  • نصف ملعقة فلفل أسود
  • 2 حبة بيض
  • 2 ملعقة سميد
  • بقسماط
  • زيت نباتي
  • الطريقة
  1. يقطع البصل و الفلفل الأخضر و تفرم الك***ة الخضراء و يخفق البيض كلاً على حدا
  2. يتبل الدجاج بالبصل و الك***ة الخضراء و الفلفل الأخضر و الملح و الفلفل الأسود
  3. يفرم الخليط في مفرمة كهربائية فرما متوسطا ثم يضاف إليه السميد و إحدى البيضتين ثم يمزج المقدار جيدا
  4. يشكل من العجين السابق شكل أصابع الكفته ثم تغمس في البيض ثم في البقسماط ثم تترك لتبرد في الثلاجة لمدة ساعة
  5. تقلى في الزيت ساخن حتى يصبح لونها ذهبياً ثم تقدم
فراخ محمره فى الفرن و محشيه خلطه رز ..... تفتح النفس و تجرى الريق


align="right">1170240098.jpg


align="right">1170240247.jpg
المقادير.

align="right">2 دجاجة متوسطة
1 بصلة كبيرة مفرومة
2 ملعقة كبيرة سمن
ملح-- فلفل--
2 كوب أرز مغسول
ملعقة كبيرة بهارات-- ملعقة كبيرة قرفة
بصلة سليمة صغيرة
حبهان و مستكة و ورق لاورو (يشبة ورق الشجر و يباع عند العطار )

align="right">الطريقة......

align="right">1- يغسل الدجاج جيدا و يصفى من ماءة و يدعك من الداخل و الخارج بقليل من الملح والفلفل و عصير الليمون.
2- يحمر البصل المفروم فى السمن و يضاف الية الأرز المغسول و الملح و الفلفل و البهارات و القرفة و العصاج
الناضج و الزبيب ( حسب الرغبة ) و يضاف ماء يكفى لتغطية الأرز فقط (( لا تضيفى ماء كثير حتى لا يتعجن الأرز لأنه سوف يسلق مرة أخرى أثناء نضج الدجاج )
3- يغلى الأرز قليلا و يقلب و نطفىء النار فوراو نتركة ليبرد
4- يحشى الدجاج بالأرز مع مراعاة عدم ملء الدجاجة كثيرا (( لأن الأرز بيتضاعف حجمة و بيخرج خارج الدجاجة لو كان الأرز كثير زيادة عن اللزوم ))
5- تخاط الدجاجة من الفتحة السفلية .




align="right">1170156418.gif



align="right">- جهزى أناء الشوربة ماء بيغلى و معة بصلة صغيرةو ملح و فلفل و حبهان و مستكة و ورق لاورو
7- أسقطى فية الدجاج بأحتراس و يترك حتى مرحلة قبل النضج بقليل

8-انشلى الفرخة من الشوربة وادهنيها بالعسل الاسود وضعيها فى الفرن تتحمر وبالف هنا

5--------دجاج تندوري tandooriChicken.jpg من المأكولات الهندية المشهورة و هو عبارة عن دجاج مقطع أرباع و لبن و جارماسالا و زنجبيل و ثوم و فلفل حار بودرة و كمون و ك***ة ناشفة و عصير ليمون
  1. يقام بوضع ثقبين بالسكين في كل جزء من الدجاج بشكل طولي
  2. يخلط اللبن و الجارماسالا و الزنجبيل و بودرة الفلفل الحار و الثوم و الكركم و الك***ة الناشفة و عصير الليمون و الملح و اللون الأحمر و الزيت و يضرب جيدا حتى تمتزج جميع المكونات
  3. يتبل الدجاج بالمزيج السابق و يترك لمدة 3 ساعات
  4. يسخن الفرن إلى 240 درجة مئوية و يوضع الدجاج في صينية الفرن و يخبز حتى ينضج الدجاج و يحمر من الأعلى
  5. يخرج الدجاج من الفرن و يوضع في صحن التقديم
6--فتة دجاج

fatatDajaj.jpg
عبارة عن دجاج مقطع مكعبات يطهى مع بعض من الطماطم و صلصة الطماطم و الثوم و يتبل بالملح و الفلفل الأسود و الكمون و الك***ة الناشفة ثم يوضع مزيج الدجاج فوق الخبز المقلي و يغطى الدجاج باللبن الزبادي
  1. يقطع الدجاج مكعبات صغيرة و تفرم الطماطم و يطحن الثوم و يقطع الخبز مكعبات ثم يقلي في زيت غزير حتى يحمر
  2. يحمر الثوم في زيت الزيتون تضاف صلصة الطماطم و الطماطم و يحرك على النار ثم يضاف الدجاج و البهارات و يترك على النار حتى ينضج
  3. يوضع اللبن في سلطانية و يضاف إليه بعض من الملح و الفلفل الأسود ثم يترك جانباً
  4. يوضع الخبز المقلي في طبق التقديم ثم يوضع فوقه خليط الدجاج ثم يغطى باللبن الزبادي ثم يقدم
7---فراخ مخلية محشية باللحمة المفرومة



أقدم لكم فراخ مخلية محشية هاتعجبكم قوي
أول حاجة تشق الفرخة من الظهر وتخلى من العظم مثل الصورة
20071028337.jpg
ودي كانت نهايتها
20071028340.jpg
وبعدين تبلتها بعصير البصل والملح والفلفل والحبهان المطحون
20071028341.jpg
وبعدين جبت لحمة مفرومة وحطيت عليها البصل اللي أخدت منه العصير وملح وفلفل وصنوبر وفستق( ممكن الأستغناء عنهم ) وفردتها على الفرخة
20071028342.jpg
وبعد كده سلقت بيض وقشرته وصفيته زي ماهو واضح بالصورة
20071028343.jpg
وبعدين لفيتها وقفلتها بخلة الأسنان ولفيتها في البلاستيك اللي بنغطي بيه الأكل علشان لاتنفك والجناحات كمان خليتهم وحشيتهم باللحمة
20071028344.jpg
وبعدين سلقتها عادي زي مابنسلق الفرخة
ولما تستوي نحمرها ولما تبرد نقطعها ونزينها بالشيبس وعملت جنبها مكرونة باشميل وشوربة لسان عصفور وسلطة خضراء
20071028346.jpg
بالهنا والشفا




طريقة عمل كوردن بلو : روعةةةةةة بالصور

المقادير
صدور دجاج حسب عدد افراد الاسرة- لانشون فراخ- ممكن تستخدمى رومى مدخن- جبنة شيدر- 2بيضة- بقسماط- زبدة- خلة اسنان

الطريقة

.25816.imgcache

25817.imgcache

25818.imgcache

25819.imgcache

25820.imgcache

25821.imgcache

25822.imgcache

25823.imgcache

25824.imgcache

25825.imgcache

25826.imgcache

25827.imgcache

25828.imgcache

هذا الشكل النهائي

.25829.imgcache

25830.imgcache

متنسيش توطى النار اوى عشان الفراخ تستوى اوبعد التحمير غطيها بالفويل ودخليها الفرن لمدة ربع ساعة حتى تكمل سواها

---فراخ بانيه بالكورن فليكس


get-dahracja.jpg

1/2 ك صدور فراخ – علبة كورن فليكس – بيضة – كوب حليب – ملح وفلفل – خل – زيت - دقيق
الطريقة
نضرب البيضة مع الحليب بالشوكة
نتبل الفراخ بالملح والفلفل والخل ثم نرش رشة دقيق ونخلطهم
ثم نضع عليهم الحليب بالبيض ونخلطهم ثم نضعها فى الكورن فليكس ونضغط بأيدنا ثم نحمرها فى الزيت

get-22rmt0r9.jpg


get-rbcozlhl.jpg

----شيش طاووق

1 كيلو صدور فراخ مقطعه مربعات كبيره
2 طماطم كبيره مقطعه مربعات
1 بصله كبيره مقطعه مربعات
2 فلفل رومي مقطع مربعات
*التتبيله:
علبه لبن رايب 250 جرام او 2 علبه زبادي
1/4 كوب زيت
ملعقه دبس رمان او صويا صوص كبيره
2 ملعقه صلصه صغيره
ليمونه
ملعقه ملح
ملعقه بابريكا
ملعقه زعتر
ربع ملعقه بودره ثوم
نص ملعقه فلفل اسود
عيش Tortilla لتقديم او لبناني
اسياخ خشب منقوعه في ماء ( علشان مش تتحرق في الشوي)
1.JPG

7.JPG

نحط مقادير التتبيله في طبق غويط و نخلطهم مع بعض
2.JPG 3.JPG

نحط الفراخ في التتبيله و توضع في الثلاجه لمده ساعتين
4.JPG

بعد كده بالترتيب في السييخ: بصل ، فراخ ، طماطم ، فراخ ، فلفل ، طماطم ، فراخ ، بصل بالشكل الواضح
5.JPG

توضع الاسياخ علي الشوايه و تقلب من حين لحين و نرش الفراخ بالتتبيله الفضله اثناء الشوي
6.JPG

ده شكلها بعد الشوي تقدم بالشكل ده مع سلطه طحينه و العيش
8.JPG

9.JPG

و بالهنا و الشفا
15--الشركسية


المقادير


تلات كوبايات رز
و نص كيلوصدور فراخ
و ربع كجم جوز عين جمل مقشر
و 6 شرائح توست
وبصلتين
ومستكه
وحبهان
وملح
وفلفل اسود مطحون
نص معلقه صغيره فلفل احمر بارد مطحون
و نص كوبايةزبده
ومعلقتين زيت




الطريقة


نسلق الصدور فى ماء مغلى مع بصله مشققه والحبهان والملح والفلفل والمستكه

ننشل الفراخ ونخللى الشوربه على جنب
نطبخ الرز عادى مع نص كمية الزبده و الزيت
وباستعمال شوربة الفراخ
نيجى بقى للتوست..نشيل الاحرف اللى لونها بنى وناخد اللب الابيض

ونحطه فى طبق غويط مع شوية شوربه لتطريته
ونضيف له الجوز ونضربهم فى الخلاط
نبشر البصله ونحمرها فى حتة زبده وزيت لغاية اللون الذهبى
ونقلبها مع خليط التوست والشوربة وعين الجمل
ونضيف ملح وفلفل اسود والفلفل الاحمر ونقلب مع اضافة شوربه
للتخفيف حتى يصبح سائل كثيف شويه
نقطع لحم الفراخ مكعبات صغيرة ونرصه حول الرز فى طبق التقديم
548214.jpg

و ممكن نصب نص الصلصة الشركسيه على الطبق و اللحم
ونخللى الباقى فى طبق جانبى مزين بعود بقدونس




barbeque.gif
دجاج باربيكيو
المكونات
1 دجاجة مقطعة لأقسام
عصير ليمونة
6 فصوص ثوم مفري
1 ملعقة كبيرة شطة
2 ملعقة بابريكا
2 ملعقة صلصة
1 ملعقة خل تفاح
1 ملعقة عسل نحل
4 ملاعق صوص باربيكيو
ملح - فلفل
ا بصلة مبشورة
ا ملعقة مسطردة
طريقة التحضير
تغسل الدجاجة جيدا وتجفف وتدلك جميع جوانبها بالليمون
يشوح البصل والثوم قليلا على النار ثم يضاف إليه الصلصة وبقية المكونات ويترك الخليط على نار هادئة لمدة 15 دقيقة
يرفع من على النار ويترك حتى يبرد تماما
تتبل الدجاجة جيدا وتترك في الثلاجة لمدة 24 ساعة أو طوال الليل
تحضر الشواية ويوضع الدجاج على بعد حوالي 15 سم من الفحم وتقلب كل فترة حتى تنضج
يوضع الدجاج في طبق التقديم ويرش بقليل من البقدونس ويقدم مع سلطة خضراء أو سلطة طحينة









اولا طريقة تقطيع الفرخة الى اكبر عدد ممكن

اولا

chicken_cutup1.jpg

ثانيآ
chicken_cutup2.jpg

ثالثآ
chicken_cutup3.jpg
رابعآ

chicken_cutup4.jpg

خامسآ
chicken_cutup5.jpg

سادسآ
chicken_cutup6.jpg

chicken_cutup7.jpg






17---- المسخن
المقادير
- دجاج مقطع ( كل واحدة اربع اقسام) وحسب عدد الافراد برضو
- خبز طابون والعدد حسب افراد العائلة

بالنسبة لخبز الطابون هو تقريبا زي خبز الفلاحين بيكون مخبوز على حجارة!!
_________.jpg


- بصل طبعا بكميات كبيرة جدا يعني الخبزة الواحدة بتحتاج يمكن من 5 - 6 حبات بصل اما مقطع جوانح ( او مفروم خشن) ، وطبعا الكمية مع التقليب بتقل وبتكش

- زيت زيتون: عموما ما يميز هذه الاكلة هو زيت الزيتون ، لان زيت الزيتون وفير جدا في فلسطين فبتلاقي اغلب الاكلات بتتعمل فيه!!

- سماق ( لا ادري اذا هو متوفر في مصر ) بس هي نبتة لونها بيكون على احمر غمق وبطعمها حموضة ، النبتة بيدقوها وبتتحول لبودرة وهي اللي بتعطي المسخن اللون الاحمر

هي شكلها هيك:

27769.almuhands.org


- صنوبر ولوز مقلي



هلأ الطريقة:
1- نسلق الدجاج كالمعتاد مع اضافة ملح وهيل.

2-بنضيف زيت الزيتون تقريبا كاس في طنجرة ونضيف عليه البصل مع شوية ملح ونتركهم على نار هادية عشان يتدبل البصل ، ممكن نحتاج فنجان من المرق معاه عشان البصل ممكن لو طول على النار ينشف ويبدأ يلزق ..

3- اخر خطوة لما البصل يستوي ، بنضيف عليه السماق بكميات معقولة حسب النظر ، بيصير لونه احمر ونضيف عليهم قطع الدجاج المسلوق ونخليهم يتسبكوا كلهم مع بعض

4- بنجهز الخبز
نجيب رغيف نحطه بصينية الفرن وندهن الرغيف من فوق بشوية زيت زيتون ، بعدين نجيب قدر من البصل بمغرفة مخزقة عشان نصفي الزيت ونوزعه على الرغيف كله . بعدين نحط عليه من فوق قطع الدجاج ( يعني كل رغيف عليه قطعتين او اربعة حسب ما بتحبي)

5- نرش عليه الصنوبر واللوز وبعدين بندخله الفرن لحد ما يتحمر شوي

6- بيؤكل مع سلطة زبادي عادة


انا جبتت صورة نهائية من النت

27747.almuhands.org

27778.almuhands.org



يتبع
*
*
*
*







dodobaby
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
--فراخ بصوص البرتقال مع الشعيريه



المقادير
-------- فرخه متوسطه الحجم
كيس شعريه
مايعادل لتر عصير برتقال
زبده +بطاطس + حمص
التوابل : كركم + ملح + فلفل ابيض+ ورق لورو
طريقه التحضير
--------------- نقطع الفراخ علي عشره قطع وننظفها جيدا
نقشر البطاطس ونقطعها مثل فصوص البرتقال
نسلق الحمص في قليل من عصير البرتقال لاكساب الطعم

طريقه التسويه

--------------- نحمر الفراخ اولا في الزبده ونضيف لها نصف التوابل مع عصير البرتقال نصف الكميه تقريبا مع قليل من الماء او الشوربه مع اضافه الحمص المسلوق.
نسوي الشعيريه بالتحمير اولا في الزبده ونضيف بقيه التوابل مع عصير البرتقال والشوربه مثل الارز
نضيف قطع الفراخ مع الشعيريه في نفس الحله لتأخذ نفس الطعم
ممكن نضيف بعض المكسرات او اللوز المحمر مع القرفه بدلا من الحمص

طريقه التقديم

--------------- تقدم كميه من الشعيريه مع قطعه من الفراخ والبطاطس والحمص

ولاننسي السلطه طبعا


----فراخ بالصويا صوص



طريق التتبيله دي هي الطريقه المعتمده في اغلب المشويات سواء لحوم او فراخ او شيش طاووك (رائعه مع الشيش طاووك)

المقادير :
فرخه مقطعه 4 قطع او كاملة
صويا صوص (2-3 ملعقه كبيره ) وخلى بالك عشان بتبقى مالحة
علبه زبادي - او ربع لتر لبن رايب
زيت (ربع كوب )
معلقتين صلصه (او كيس صلصه صغير فاين فودز)
1 ملعقه كبيره بودره توم - او توم مفروم
2 ملعقه كبيره زعتر مطحون
ا ملعقه كبيره بابريكا
شويه خل
عصير 2 ليمونه
ملح + فلفل
المقادير كتير شويه بس الطعم يستاهل

الطريقه :
تتبل الفراخ بالمكونات السابقه وتشك بالسكينه لامتصاص التتبيله جيدا
تترك في التلاجه - يفضل يوم كامل وتقلب كل فتره في التتبيله
توضع في ورق الفويل وتغطي بشكل كامل وتدخل الفرن من ساعه لساعه ونص وومكن نزود شويه صوص ليها في نص مده التسويه


----فراخ بالخضار في الفرن

المقادير :

5 فراخ
بقدونس
بصلة كبيرة مفرومة
ثوم
ملعقة كركم
بهار وملح
زعفران ...

كوسة مقطعة مكعبات صغيرة + فلفة+ نصف بروكولي +2 بصل مكعبات + ثوم
3 طماطم + زيت الزيتون.

الطريقة :

نمزج المقادير الاولى ونذهن بها الفراخ جيدا من الداخل والخارج ونتركه في الثلاجة لمدة ساعتين على الاقل

في صينية الفرن نضع الطماطم شرائح وفوقها كل الخضار مقطعة مكعبات ثم الفراخ

نصب فوق الكل زيت الزيتون ......وندخلها الفرن مغطاة بالفويل ونتركها تستوي في فرن هادئ ....نقدمها مع السلطة والارز ومزينة حسب ذوقك ..


6--فراخ مشوية بالليمون والثوم

المقاااااااااااااادير

الفراخ
بصل مقطع شرائح
عصير ليمونتين وبشر ليمون
ثوم مهروس فصين
بودره البصل المجروشه
ملح * فلفل اسود * كمون * ببريكا (فلفل احمر حلو)
مرقه ماجي بودره او مكعب
زيت زيتون
نتبل الدجاجه بها زين ونخليها علي الاقل ساعه وندخلها الفرن تستوي


(الفراخ بعد التتبيل وقبل دخولها الفرن)



(الفراخ بعد التسويه وبالهنا والشفا )




------الدجاج الحار بالخضروات


الدجاج الحار بالخضروات

المقادير:
•نص كيلو صدور فراخ
•1 حبة فلفل أصفر
•1 حبة فلفل أحمر
•بصلة كبيرة
•4 كوسات
•نص حزمة بقدونس مقطعة قطعا صغيرة جدا
•1 معلقة كبيرة عصير ليمون
•كوباية زيت
•1معلقة صغيرة كمون
•1معلقة صغيرة جنزبيل
•1معلقة صغيرة كركم
•1معلقة صغيرة كسبرة
•1معلقة كبيرة عسل
• ملح وفلفل

الطريقة:
1- اخلطي البهارات مع بعضها (الكمون + الجنزبيل+ الكركم+ الكسبرة) في وعاء، بعد كده ضيفي ليهم صدور الفراخ وقلبيهم مع بعض كويس وسيبيهم لمدة ساعة علشان الفراخ تتبل كويس.

2- قطعي الفلفل الأصفر والأحمر والبصل على شكل عيدان ورشي عليهم شوية ملح، بعد كده قطعي الكوسة والجزر إلى شرائح متوسطة الحجم.

3- سخني معلقتين زيت في طاسة وبعد كده ضيفي إليه البصل والفلفل الأحمر والأصفر والجزر والكوسة وقلبيهم مع بعض كويس وسيبيهم على النار لمدة عشر دقائق أو لغاية ما تلاقي إن الخضار بدأ يستوي.. ضيفي إليهم عصير الليمون والعسل وقلبيهم مع بعض كويس لمدة خمس دقائق كمان.

4- بعد كده هاتي طاسة تانية وضيفي إليها معلقتين زيت وشوحي فيها الفراخ لمدة نص ساعة.

5- بعد كده هاتي صينية ورصي فيها الخضروات ومن فوقيها رصي صدور الفراخ وسخني الفرن شوية وبعد كده دخلي الصينية في الفرن لمدة 5-10 دقائق أو لغاية ما تلاقي إن الفراخ بدأت تحمر، وخرجيها وحطيها في طبق التقديم.. ممكن تقدمي مع الوجبة دي طبق رز عادي أو رز بسماتي
.





8--فراخ محشية أرز بالكبد والاوانص
المقادير
1 فرخة حجمها متوسط إلى كبيرة كامله مش متقطعه عشان نحشيها
2 طماطم حجمهم وسط

للحشو وعمل الأرز :
المقادير 2 ونصف كوب أرز
بصلتين حجمهم كبير
ملح وفلفل أسود
ملعقتين سمن أو زيت ويفضل زيت

أول حاجه هنبتدي بعمل الأرز للحشو

نحط الحلة على النار وفيها الكبده تتشوح حاجه بسيطه



وبعدين نضرب البصلتين في الخلاط ونحطهم على الكبدة ونحط عليهم ملعقتين زيت وملح وفلفل أسود حسب الحاجه نقلب البصل لحد ما يصفر شوية



بعد ما البصل يدبل نحط عليه الأرز شوية ميه بس مش كتير عشان مش عايزينه يستوي أوي عشان لسه هيكمل سوى لما الفراخ تتسلق في الشوربة



ده شكل الفرخة قبل ما تتحشي



وهنا بعد ما الأرز استوى نص سوى نجيب الفراخ ونحشيها بالأرز ونقفلها بالخل أو ممكن بفتلة وأبرة على حسب المتوفر ومننساش اننا نحشي كمان منظقة الرقبة وده شكلها بعد الحشو



وبعدين ضربت الطماطميتين في الخلاط وحطيت عليهم ملح وفلفل أسود وحطيت الطماطم على الفراخ ونجيب صاج أو صينية ونحط فيها الفراخ ونحط الفراخ في الفرن وده شكلها


و هنا بعد ما طلعتها من الفرن وحطيتها في سرفيس وزينتها بالشيبسي



يتبع
*
*
*
*

dodobaby
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
--دجاج باربيكيو



المكونات
1- صلصة الباربيكيو

زيت
بصل مفروم ناعم
ملح
فلفل أسود
سكر
صلصة طماطم
صلصة كاتشاب
عسل أسود (قصب السكر)
خل أبيض
2- الدجاج
أرجل دجاج فخاد
قشر بصل
صوص الباربيكيو
الطريقة
1- صلصة الباربيكيو
- يوضع الزيت في وعاء على النار ويُضاف البصل ويُقلب حتى يحمر لونه.
- يُتبل بالملح و الفلفل و يُضاف السكر مع التقليب .
- تُضاف صلصة الطماطم و صلصة الكاتشب مع الأستمرار في التقليب.
- يُضاف العسل الأسود والخل ويُترك الخليط على النار على نار هادئة حتى تتركز الصلصة.
- تُصفى الصلصة قبل الاستخدام .
الطريقة
- يُوضع قشر البصل في وعاء به ماء على النار حتى يغلي ثم تُضاف أرجل الدجاج و يتم سلقها بها.
- تُوضع قطع الدجاج في صوص الباربيكيو و يتم تغطيتها بالكامل بالصوص بواسطة دعكها باليد .
- تُوضع أرجل الدجاج في صينية أو صاج وتوضع في فرن متوسط الحرارة حتى يتركز الصوص على الدجاج.
- تُدهن أرجل الدجاج بطبقة أخرى من صوص الباربيكيو وتوضع بالفرن مره أخرى.
- تُوضع في طبق التقديم وتُقدم دافئة.

ملاحظه ممكن تسلقيها وتدهنيها كتشب وتقليها

33----الدجاج المغربي المحمر


المقـــــــــــــــــــــــا ديــــــــــــــــر
-قطع دجاج
-بصلتين مقطعة شرائح او مبشورة
-4فصوص توم مهروسة
-رشة الزعفران مذابة في ربع كاس ماء دافئ
ملعقة السمن البلدي(ادا كان متوفر)+ نصف كاس صغير زيت الزيتون
ملح – فلفل ابيض وأسود- قبصة صغيرة من الزنجبيل البودرة-قرفة-الكركم (الخرقوم)-برشة جوز الطيب
-ملعق كبيرة من المقدونس المفروم ناعما -وملعقة صغيرة من الك***ة مفرومة ناعمة

اما لتزين فنحن بحاجة الى
-لوز مسلوق ومحمر
-الزيتون الأخضرالمخلل
-شرائح الليمون المخلل


الطــــــــــــــــــريقــــــــــــــــة

-في طنجرة نضع الزيت ثم نقوم باضافة الدجاج ونضيف اليهم جميع التوابل نترك الدجاج يتقلى حتى يتشرب المقادير.
بعدها نضيف كمية الماء الكافية لطهي الدجاج .
-عندما تنضع قطع الدجاج نأ خدها وندهنها بالسمنة او الزبدة وندخلها للفرن لتتحمر.
-وأخيرا نأخد طبق التقديم نضع فيه قطع الدجاج ثم نصب المرق ونقوم بتزيينه بالزيتون الأخضر المخلل وشرائح الليمون واللوز

-برياني الدجاج من الأطباق الهندية المنتشرة و اللذيذة حيث يتكون من الأرز و الدجاج و بهارات هندية متنوعة و بصل و لبن مما يضفي نكهة مميزة
  • المقادير
  • كيلوغرام من الدجاج
  • 2 حبة بصل
  • 5 فصوص ثوم
  • 2 حبة طماطم
  • 3 ملاعق لبن زبادي
  • 3 حبة فلفل أخضر حار
  • نصف ملعقة ملح
  • نصف ملعقة فلفل أسود
  • كوب و نصف أرز
  • نصف ملعقة صغيرة كمون
  • نصف ملعقة صغيرة ك***ة ناشفة
  • نصف ملعقة صغيرة زعفران
  • نصف ملعقة صغيرة قرفة
  • نصف ملعقة صغيرة قرنفل
  • 5 حبات هيل
  • حبة خولنجان
  • ماء
  • زيت نباتي
  • الطريقة
  1. يفرم البصل و الطماطم و يطحن الثوم و ينقع الأرز في الماء
  2. يحمر البصل في الزيت ثم يضاف إليه الثوم و الدجاج ثم تضاف البهارات و يقلب على نار هادئة
  3. تضاف الطماطم و يقلب حتى تتكثف ثم يضاف اللبن الزبادي و بعض من الماء ثم يغطى الإناء و يترك على نار هادئة حتى ينضج الدجاج
  4. يضاف الأرز و يغطى بالماء بمقدار 1 سم و يغطى الإناء و يترك حتى ينضج الأرز ثم يقدم
--بسطيلة مغربية بالدجاج
المقادير


2 دجاج وزن 2 كيلو غرام
1 كيلو بصل
كوب ق***ة و بقدونس
12 بيضة نيئة
قرفة
سكر
سمن
ملح
حبهان
فلفل (ابزار)
زنجبيل طازج مبشور
ثوم
عصير الحامض
زعفران
1 كيلو لوز مصلوق في الماء و منزوع القشرة و مقلي في زيت و مطحون ناعم شوي
3اصبع زبدة
وورقة البسطيلة او المعروف باسم الجلاش



الطريقة

نضع الدجاج و التوابل في طنجرة الضغط مع البصل و مقدار كوب من الماء لانه اساسا البصلة فيها ماء كتيرررر بعد ما نلاحضو انه الدجاج صار جاهز نضيف 3 معالق سكر خشن ع الدجاج و المرق و يترك يتخثر المرق بعدين نشيلو الدجاج ع جنب و نحتفط بالمرق



بعد ما يتخثر المرق نضيف البيض النيئ مع التحريك الجيد حتى يجهز كمان

نفتت الدجاج شرائح و نضيف 2 معالق سكر ع اللوز و نحضر التغميرة يعني خليط المرق و البيض

ناخذ طاوة لي تدخل الفرن مستطيلة او دائرية ع حسب الرغبة و ندهنهابالزبدة الذايبة و نفرش البسيطلة او الكلاش ع كل الصينية و نخلي الجوانب مبينة متل ما في الصورة و تابعو معي اولا نضع الدجاج و الطبقة الثانية تغميرة البيض و المرق و الثالثة اللوز و ندهن بالزبدة و نسكر بالورق و تدهن بالبيض و الزبدة و تدخل الفرن حتى تحمر و تزين بالطريقة متل ما في الصورة مبيان و صحة و عافية





مجربة


-الدجاج بالشعرية و اللوزالمقادير
4 دجاجات مغسول و نخليها يرتاح في الماء و عصير الحامض و الملح مدة 30 د و يفرك بزنجبيل بودرة حتى تروح الزفارة و نشيل الاجنحة اطرفها
1 كيلو بصل مفروم ناعم كتير
ملح

فلفل
قرفة
زنجبيل
سكر
و سمن


الطريقة

يقلي الدجاج في طنجرة الضغط مع التوابل جيدااااااااا و نضيف كوب ماء



بعد ما يجهز نشيله من المرق بيكون استوى بعدين نضيف للمرق السكر و القرفة و يترك حتى يرجع اللون بني غامق
الدجاج يدهن بالزبدة من كل الجوانب و يحمر في الفرن حتى يصير اللون احمر


و الشعرية طرقتها معروفة نحنااااااا نبخرها ع النار و في بلاد الخليج و الشرق لها طريقه طيبة كتير كمان ممكن مكان الشعرية نساوي الارز بالزعفران كمان يكون الذ







و يزين باللوز و القرفة و صحة و عافية
ام فيروز
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .
سحر هنو
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
soso_awal
آخر تحديث: 30 سبتمبر, 2020
ششششوووووووكككككرن
مممممماره حلو تسلم ايديك
الصفحات 1 2  3 

التالي

*~ بنات تعالوا شوفوا إذا حصل معك هاد أبغى رايكم~*

السابق

باتشي عشق لابد منه

كلمات ذات علاقة
لاشهى , متنوعة , موسوعة , الدجاج , اكلات