مسقعة على طريقتى الخاصة
مجتمع رجيم / مسجات الجوال
كتبت :
سحر هنو
-

اخواتى وحبيباتى
كل عام وانتم بخير

اليوم جايبلكم طريقتى فى عمل المسقعة
ودة طريقتى الخاصة جربوها ومش حتندموا ابدا


1-بصلة كبيرة
1- فلف اخضر كبير
1- معلقة صلصة كبيرة
2- فص توم مدقوق وعلية قليل من الملح
1- مكعب ماجى
1- معلقة صغيرة سكر
2-كبشة شوربة
بهارات =
فلفل اسود- كمون- كسبرة ناشفة

حنجيب 2 ك بادنجان كويس ومش مبذر
نقشرة كلة ونقطعة شرائح مستديرة
وسميكة بعض الشئ وليست رفيعة
وطبعا نرش علية ملح ونضعة فى مصفاة
ونتركة فى الشمس ساعة
ثم يشطف بالماء ويعصر بالضغط علية
ثم نقلية قلى خفيف يعنى لونة يكون اصفر ذهبى
ثم نرصة على ورق مناديل حتى يمتص الزيت منة
ويكون خفيف فى الاكل
نجيب بصلة ونبشرها ونقطع معها الفلف الاخضر
قطع صغيرة ونضعهم فى الصينية ونحمرهم بقليل من الزيت
حتى يصفر لونهم ثم نضع ملعقة صلصة كبيرة ومعها
فصين توم مدقوقين وعليهم قليل من الملح
ثم بعد ان تسبك الصلصة اضع التوم ومعة مكعب ماجى
ومعاهم كبشة ذبيب كبيرة وملعقة سكر صغيرة
وعليهم كبشتين شوربة
اول ما يغلوا ترصى البادنجان ثم تغطى الصينية بورق الالمونيوم
واضعها فى الفرن وهو حار لمدة ربع ساعة او تلت ساعة
وبالهنا والشفا
وهى اكلة تؤكل باردة وساخنة بالعيش او الارز

بقلمى ووصفتى الخاصة ليس منقولة
