طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......

مجتمع رجيم ركن الألغاز و الألعاب الكتابية
الكاتبة: dodobaby

طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......

طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......


هنعمل الممبار او الفوراغ او الاعماءبعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل


الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرومه



وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات



انما فى الممبار البقرى


خليط من الطماطم المسبكه او صلصه


بصل مقطع


شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر


ارز مصرى غير منقوع



طماطم مقطعه مكعبات صغيره



زيت



شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه (((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))


نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناسب



انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف




طبعا ده جزء من الممبار




نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح






نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع


نطلع الممبار من الحله






ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماءمهمه الخطوه دى

نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى



ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائد








وده شكله النهائى





وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل


علشان التحمير
الكاتبة: ~helwa~


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الحمدلله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وصحبه أجمعين

وووووااااوووو روووعه شكله شهى والله شطوره يا دودو تعرفى ان دى من الاكلات الصعبة اللى فى ناس كتير ميعرفهاش

جزاك الله خيرا لان اكيد فى ناس كتير حتستفاد منها

وانا شطوره الحمد لله فى عمل الممبار بحبه جدا الحمد لله

تسلمى يا قمر
الكاتبة: dodobaby

والله انتى شطورة فى كل حاجة ماما نونة الف هنا وشفا ياقمر المهم ان الاكلة عجبتك
الكاتبة: yooyoo

الله يا دودو
ايه الجمال ده
صدقيني هاكل الصفحة
انا بموت في الممبار
والله بقالي كام يوم بفكر اعمله
بس بيطلع عيني في التنظيف
وتسلم ايديك يا جميل
الكاتبة: dodobaby

تسلميلى yooyoo على مرورك وبالف هنا ياقمر
الكاتبة: ◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
رووووووووووعه يادودو
انا كمان بحبه اوى
بس امى بصراحه اللى بتعمله
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .
الصفحات 1 2 

التالي
السابق