الدرس التانى لدورة الطبخ

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : dodobaby
-
31227488751.gif
الدرس التانى

أخواتى الحبيبات هذه عباره عن معلومات تهم المبتدئين فى الطبخ لعرايسنا الحلوين
3263_1176703455.jpg
كيف تشترى لوازم البيت من السوق؟

الخضروات:
يجب ان تكون طازجة ونضرة ولا تكون رخوة والقرنبيط يجب ان يكون ممتلئ ابيض اللون والخس يجب ان يكون ذا لون اخضر وقلبه ناضجا والباذنجات تكون قشرته ملساء لامعة سوداء والفاصوليا ان تكون خضراءناضجة والبصل والخيار يجب ان يكون جافان الخضراوات الطازجة تحتوى على كمية كافية من المواد الغذائية المفيدة ويجب شراء الخضروات فى اوانها حتى يمكن الاطمئنان الى نضجها.الفاكهه: يجب ان تكون طازجة.
السمك:السمك الجيد يكون لامع العينين ومتماسكا واحمر الخياشيم عادى الرائحه.
لحم العجل :يمتاز لحم العجل الجيد بان يكون لونه ضاربا الى البياض وبعض الاحيان الى الاحمرار فان >لك دليل على وفرة العصارة واحسن العجول ماكان عمره من 8الى 9اسابيع واذا جاوز عمر العجل سنه فان لحمه يصبح خشن.لحم الضان: احسن انواع لحم الضان ما يكون رقيق العظام سمين احمر قاتم وشحمه ابيض متماسك ولونه مثل الشمع.

الجبن:احسن طريقة لفحص الجبن هى تذوقه وشمه ثم تفرك قطعة صغيرة منه بين الانامل والجبن الطيب يكون ناعم الملمس طيب الرائحه.
البيض: لفحص البيض طرق كثيرة وهناك طريقة عملية وسريعة هى ان تملأى كوب من الماء البارد وتضعى البيضه فيه اذا طفت فانها تكون فاسدة واذا ظل احد طرفيها طافيا فانها تكون على وشك الفساد واذا استقرت فى القاع فهى تكون فاسدة واذا ظل اح طرفيها طافيا فانها تكون على وشك الفساد واذا استقرت فى القاع فهى طازجة سليمة.
اللبن (الحليب): احسن طريقة لفحص اللبن هى ان تغمس ابره تريكو فى اللبن وترفع فاذا علقت بطرفها نقطة من اللبن وانزلقت ببطء وخفه كان ذلك دليلا على ان اللبن طازج غير مخلوط.
طريقة حفظ الخضار والفاكهه



بالنسبة للخضار ممكن غسلها وتنشيفها ووضعها فى الثلاجة واما عن الخضار الورقية مثل النعناع والبقدونس والشبت والك***ة ممكن نتخلص من عيدانها وتحتفظ بالورق داخل علبه بلاستيكيه مغلفه بورق المطبخ (السميك) ووضعهم فيها واغلاقها هذا يمنع ذبولها سريعا وسودا ورقها وايضا يمكنك بعد نزع عيدانها غسلها وتنشيفها وفرمها وحفظها فى اكياس النايلون الخاصة للفريزر ووضعها فى الفريزر وذلك بعد غسل الزنجبيل وتقشيره وبرشه ويعمل كور صغيرة بحجم حبة الفستق ونضعها فى طبق حتى تجمد ثم توضع فى اكياس النايلون الخاصة بالفريزر وتحفظ فى الفريزر ونفس الطريقة للثوم يقشر ويدق ثم يكور ويحفظ فى الفريزر


* اذا ذبلت الطماطم قطعيها واخلطيها حتى تصبح عصير ثم صفيها من القشور والبذور وتوضع فى اكياس نايلون الخاصة بالفريزر وتوضع فى الفريزر وتستعمل فى عمل المرقة او الطواجن ومممكن بعد تصفيتها تصليصها واستخدامها كصلصة للمكرونة واشياء اخرى.


*يمكن تفريز الفلفل الملون ايضا يغسل ويقطع شرائح طويلة او مكعبات وتوضع فى اكياس النايلون وتوضع فى الفريزر بالاضافة الى العديد من الخضار مثل البسلة والفول والبروكلى والزهرة والجزر.
* لا تحتفظى بالبصل والثوم والبطاطس فى الثلاجة عند شرائهم بل فى سلة خاصة توضع فى اى زاوية من المطبخ يجب تفريغهم من الاكياس للتهوية من الرطوبة حتى لا يتعفن.


بالنسبة للفاكهة :ممكن غسلها وتنشيفها ووضعها فى الثلاجة (وضعها وهى مبلولة فى الثلاجة يساعد على سرعة تعفنها) واذا كان الجو باردا ممكن وضعها فى سلة الفاكهه ووضعها فى المطبخ او على طاولة السفرة وبالنسبة للفراولة يفضل وضعها بالثلاجة وغسلها كلما اردتى ان تاكليها لأنها تذبل وتتعفن بسرعة اذا غسلت ووضعت فى الثلاجة حتى لو تم تنشيفها.
اختصار للدرس


3263_1176702437.jpg




3263_1176702625.jpg











41693574qm8.jpg

39016904po1.jpg

22080073bj7.jpg





22790315hc5.jpg



88326715fw6.jpg






الدرس الثالث:
28487233fi9.jpg


60698737ow1.jpg


82447494dk9.jpg

ودى اكلة سهلة لازم تطبقيها انهاردة وذواقى منها خطيبك او جوزك


شيش طاووق ..... وبالصور ..



بسم الله الرحمن الرحيم


في الاول نجهز المكونات

وراك دجاج مخليه

31217264443.jpg

طماطم وفلفل الوان ( معنديش غير فلفل اخضر) وبصل متقطعين مكعبات


11217264443.jpg




زبادى وتوم وملح وفلفل اسود وسماق وبهارات وصلصه طماطم وكاري او كركم


21217264443.jpg



نخلط المكونات اللي في الصورة التانيه مع بعض اللي هما
الزبادي والتوم والبهارات والسماق والملح والفلفل الاسود والكارى

51217264443.jpg

وطبعا نكون غاسلين الفراخ كويس

وننقع الفراخ في الخلطة دي على الاقل مده ساعتين
انا عن نفسي بحب ابيتها ده للجزء اللي هاستخدمه اما الباقي بحطهم بتتبيلتهم في الفريزر

41217264872.jpg

ونكون مجزين الصينيه بوضع ورق فويل الومنيوم وعليه ورق زبدهونكون مجهزين الاسياخ اللي هنحط فيها بعد ما ننقعها بالميه شوي

41217264443.jpg



نحط الفراخ في الاسياخ وما بينها الفلفل الاخضر والطماطم والبصل بالترتيب اللي يعجبنا

21217264541.jpg

وهنا اما خلصتهم كلهم

31217264541.jpg

نغطي الصينيه بالفويل ونحطها في الفرن







41217264541.jpg



وهنا بعد ما استوى


01217266211.jpg

وبالهنا والشفا

وهديتى ليكم المشروب الرائع تقدميه مع الاكلة الجميلة دى
كوكتيل الموز والبرتقال
qatarya_nYEvAcuMTa.j
المقادير:
كوب عصير برتقال، حبة موز مهروسه، ربع كوب حليب بودرة، نصف كوب ثلج مجروش، نصف كوب صودا.
طريقة الاعداد:
اخلطي المقادير كلها ماعدا الصودا في الخلاط الكهربائي لعدة دقائق.
امزجي الخليط بالصودا ثم اسكبيه في أكواب التقديم وبالعافية



حبايبى لو الصور صغيرة دوسى control + ولتصغير الصورة control _

[read]00003251.gifالواجبماهى طريقة حفظ الخضار والفاكهة؟

ماهى احسن طريقة لفحص اللبن؟
[/read]
يارب يكون الشرح وافى والدرس مفهوم واى استفسار انا حاضرة
كتبت : ✿ موكآ فرآولة ✿
-
[align=center]
مشكووووووره حبيبتي دودو ..


وجزاك الله ال خير ..



[/align]
كتبت : randoda
-
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

روعة حبيبتى دودو تسلم ايدك يا قمر

بارك الله فيكى
كتبت : عين التسنيم
-
ما شاء الله عليكى حبيبتى
متميزة دائما ياقمر
اسلوب طرحك للدرس رائع
ويارب يستفيد منه كل بنات المنتدى
كتبت : dodobaby
-
[align=center]تسلمولى ياقمرات انا متميزة بيكم وبردودكم يااحلى بنات ربنا يكرمكم[/align]

التالي

الآرز البريانى

السابق

كريب بالكفته

كلمات ذات علاقة
لدورة , الثاني , الحرص , الطبخ