طريقه عمل تشيكين كيف
مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت :
زهره الاسلام
-
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طريقه عمل تشيكين كيف
انا أكلته اكثر من مره وبحبه جدا وصراحه كان نفسى اعمله فى البيت
ودورت على طريقته بس ما لقتهاش على النت خالص
فقررت اشترى ساندويتش و افهم بالضبط ده بيتعمل ازاى
المهم بعد محاولات الحمد لله عملتها وطلع طعمها حلو جدا وعجبتهم جدا فى البيت وكانت عامله زى السندويتشات بتاعه المطاعم بالضبط
- نصف كيلوا فراخ بانيه
- بصله كبيره
- نصف كوب زبده
- نصف كوب مايونيز
- جبن موزاريلا
- ملح و بهارات بس مش كميه كبيره ( فلفل اسمر, قرفه , جنزبيل , بهارات فراخ , ورق لورا , حبهان )
- معلقتين خل
- بيضتين
- كوب بقسماط
- كوب دقيق
- اسياخ خشب
- تغسل الفراخ جيدا وتنقع لفتره بخل وماء
- نبشر البصله وبعد ذلك نعصر البصل وناخذ ماء البصل نضعها على الفراخ
- نضع جميع البهارات والملح والخل عليها ونتركها فتره لكى تاخذ طعم التتبيله
- بعد ذلك نجهز الخلطه التى سنحشى بها الفراخ
نضع المايونيز على الزبده على الجبن ونخلطهم جيدا ونضع عليهم فلفل اسمر وقليل من الملح
- نحضر الفراخ ونضع على كل قطعه قليل من الحشو والفها باحكام ثم اقوم بقفلها بالسيخ الخشبى حتى لا تفتح مره اخرى
- بعد الانتهاء من لف جميع القطع اضعها اولا فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
- بعد ذلك اضعها فى الفليزر نصف ساعه لكى تتماسك جيدا اثناء القلى
- فى النهايه اقوم باخراجها من الفليزر واقوم بنزع الاسياخ الخشبيه لان القطع ستكون تماسكت جيدا واقليها فى زيت غزير وعلى نار متوسطه
طريقه عمل تشيكين كيف
انا أكلته اكثر من مره وبحبه جدا وصراحه كان نفسى اعمله فى البيت
ودورت على طريقته بس ما لقتهاش على النت خالص
فقررت اشترى ساندويتش و افهم بالضبط ده بيتعمل ازاى
المهم بعد محاولات الحمد لله عملتها وطلع طعمها حلو جدا وعجبتهم جدا فى البيت وكانت عامله زى السندويتشات بتاعه المطاعم بالضبط
- نصف كيلوا فراخ بانيه
- بصله كبيره
- نصف كوب زبده
- نصف كوب مايونيز
- جبن موزاريلا
- ملح و بهارات بس مش كميه كبيره ( فلفل اسمر, قرفه , جنزبيل , بهارات فراخ , ورق لورا , حبهان )
- معلقتين خل
- بيضتين
- كوب بقسماط
- كوب دقيق
- اسياخ خشب
- تغسل الفراخ جيدا وتنقع لفتره بخل وماء
- نبشر البصله وبعد ذلك نعصر البصل وناخذ ماء البصل نضعها على الفراخ
- نضع جميع البهارات والملح والخل عليها ونتركها فتره لكى تاخذ طعم التتبيله
- بعد ذلك نجهز الخلطه التى سنحشى بها الفراخ
نضع المايونيز على الزبده على الجبن ونخلطهم جيدا ونضع عليهم فلفل اسمر وقليل من الملح
- نحضر الفراخ ونضع على كل قطعه قليل من الحشو والفها باحكام ثم اقوم بقفلها بالسيخ الخشبى حتى لا تفتح مره اخرى
- بعد الانتهاء من لف جميع القطع اضعها اولا فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
- بعد ذلك اضعها فى الفليزر نصف ساعه لكى تتماسك جيدا اثناء القلى
- فى النهايه اقوم باخراجها من الفليزر واقوم بنزع الاسياخ الخشبيه لان القطع ستكون تماسكت جيدا واقليها فى زيت غزير وعلى نار متوسطه