كشرى مصرى بالصور يم يم

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : سحر هنو
-
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمدلله والصلاة والسلام على
رسول الله وعلى آله وصحبه أجمعين

14855_11260540262.gi




انا كنت عايزة اعملة ليكم من مطبخى بالصور

لكن لقيتة بنفس الطريقة اللى بعملها

فوفرت ونقلتة هههههههههههه


اتمنى يعجبكم دة اكلة مميزة فى مصر وبنحبها جدا

ومفيدة جدا زبتخن جدااااااا هههههههههههههههه



1257450092.gif


1_كيلو بصل ويكون حجمة كبير


2_ كيلوا أرز

3_ نصف كيلوا عدس بجبة وينقع 6 سعات

4_ نصف كيلوا حمص الشام وبالمصري بليلة وينقع ست ساعات

5_ وسلقت 3 أنواع مكرونة من كل نوع


ربع كيلوا إسبجتي وجوجع ومكرونة ملفوفة

6_ كيلوا طماطم حمراء جداً

7_ ليمون وخل

8_ فلفل إسود وكمون وشطة حمراء وشطة خضراء وثوم


1257450592.gif


يقطع البصل بالنصف ثم يقطع طرنشات رقيقة


جداً ثم تسخني مقلاة فارغة علي النار ثم تضعي

البصل بدون زيت وتضعي عليه ملعقة طعام

ملح وتقلبيه حتي تنشف المياة إللي فيه ويأخذ

اللون الدهبي ثم تضعي كميه زيت عليه

كبـــــــــــيرة علشان يتحمر كويس ولازم يبقي

لونة ذهبي محمر وتضعيه في منخل سلك

أو مصفاة علشان الزيت يتصفي منه تماماً

ودي صورة البصل بعد ما خلص



1257451083.jpg




وثانياً نسلق حمص الشام ونضع عليه ملح

في مياة السلق وبعد نضجة يشطف بماء بارد

ويصفي وهذة صورتة


1257451328.jpg


ثالثاً يسلق العدس بجبه ويصفي ويغسل من مياة

السلق ثم بعد ذلك نجيب حوالي خمس فصوص

ثوم كبار ونطحنهم مع ملقة شاي كمون

وتحمرفي الزيت علي النار ثم نضع عليه العدس

مع الملح وقليل من الفلفل الأسود وهذة صورته


1257451601.jpg



رابعاً تسلق المكرونة ضعي ماء وقليل من الملح

وقليل من الزيت وتترك لتغلي ثم نضع المكرونة

حتي تمام النضج ثم تصفي في مصفاة وتشطف

جيداً وتترك حتي تصفي المياة وهذة صورتها




1257451950.jpg



خامساً الصلصة هتيجيبي الطماطم ولازم تكون

حمرة جامد وتقشريها وتسلقيها علي النار

وبعدين تضعيها في الخلاط مع فلفل أحمر حامى

جداً ويكون طازج ولو مش متوفر الطازج ضعي

فلفل ناشف وكمان وضعت حلقات من الفلفل

الأخضر الحامى (حار ) بس بعد ما خلصت فرم

ووضعتها في الحلة الطريقة بقي ازاي هتجيبي

خمس فصوص ثوم كبار وملعقة شاي كمون

وطحنيها ثم تحمريها ثم تضعي فوقها عصير

الطماطم مع الملح والفلفل الأسود وملعقة شاي

مليانة سكر وتتريكيها حتي تتسبك وهذة صورتها

1257452423.jpg





سادساً ودي أنا بعتبرها أهم حاجة في الكشري

الدقة إللي بالليمون والخل بتدي طعم جنان

للكشري وهي عبارة عن خمس فصوص ثوم

وملح وكمون وشطه حمراء حراءة وتضرب

في الخلاط مع قليل من الماء ثم تضع علي النار

حتي تغلي ودي بتوضع علي الكشري بعد ما

ترصيه خالص بتوضع أخر حاجة علي الكشري

ودي بتبقي تبع ذوقك انتي يعني بمعني عيزاة

حراء بسيط أو حراء جداً ودي الصورة بتاعتها





1257452820.jpg




وأخيراً بقي طبيخ الأرز بالشعريه وطبعاً كلكم

عارفين بنطبخة إزاي وهذة صورته







1257453066.jpg



ثم بعد ذلك ترصي في الأطباق الأرز الأول

وبعدين المكرونة وبعدين العدس بجبة

( بقشرة ) أو غير مقشر وبعدين الحمص

ثم تضعي الصلصة ثم أخر حاجة تضعيها البصل

لكي يعطي شكل جمالي للطبق أما الدقة حسب

الذوق وهذة هي الصور





1257453384.jpg


وهذة صورة أخري أوضح

1257453738.jpg





ودي صورة كمان


1257454102.jpg



أرجوا إن ينال إعجبكم ورضاكم



521388345302777880.g


منقول لعيونكم



twjg97cn6ad09pasha.g

كتبت : روناء
-
واااااااااااااااو رائع جدا
انا جوعت جدااااااااااا
خصوصا انى بموت فى الكشرى
تسلمى على النقل الرائع
كتبت : جنى وبودي
-
بتشهيييي تسلم يدك
وتسلمي ع الموضووووع الرائع
كتبت : || (أفنان) l|
-
كتبت : سحر هنو
-
كتبت : نجمة المساء
-
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .
موفق بإذن الله ... لك مني أجمل تحية .
الصفحات 1 2  3  4  ... الأخيرة

التالي

احلى واسهل تراميسو

السابق

سلطة الكول سلو

كلمات ذات علاقة
0000 , ليمون , مطبخى , الماء , الله , العدس , النار , الطريقة , اتمنى , انتي , بالصور , بالنصف , بدون , بسيط , تكون , حمراء , حلقات , خالص , جداً , جنان , صورة , على , عليه , كلكم , كيلو