المعجنات و الحلويات (يُمنع المنقول) جاتوه، تورتات، فطائر، كيك ،آيس كريم,مشروبات

اريد طريقة عمل بلح الشـــــاام

الصورة الرمزية ×× الغلا ××
×× الغلا ××
وردة محترفة
قديم 03-10-2010, 10:18 PM
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

كيفكم اخوااتي

اريد مقادير وطريقة عمل بلح الشااام

(( طريقه مضموونه ومجربه ))


والله يجزااكن كل خيـــــــــــــــر
الصورة الرمزية روعة الايمان
روعة الايمان
اخصائية نفسية
قديم 03-10-2010, 11:23 PM
#2
بصى يا قمر انا جربت طريقة الشيف حسن

و محتفظة بيها

و بجد طعمها بيكون روعة

و ان شاء الله تعجبك

و هى




ا1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛
  • الطريقه
  • نضع فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى
  • . نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد
  • ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي تتجانس الاولي مع الخليط
  • . نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت.
  • نضع صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل وبالف هنا
  • ملاحظات مهمه احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد قبل مضيف باقي الكميه
  • المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي علي الاد وبقيه العجينه تعنيها في الفريزر
وبالهناوالشفا
الصورة الرمزية ×× الغلا ××
×× الغلا ××
وردة محترفة
قديم 03-11-2010, 01:34 AM
#3
مشكووره والله يعطيك العاافيه
الصورة الرمزية بسبوسة الاحلام
بسبوسة الاحلام
روح المنتدى
قديم 03-12-2010, 01:52 PM
#4
الصورة الرمزية شيماء ابراهيم
شيماء ابراهيم
وردة ذهبية
قديم 03-12-2010, 03:09 PM
#5
الصورة الرمزية أم الجوهرة2009
أم الجوهرة2009
وردة ذهبية
قديم 03-13-2010, 07:48 PM
#6
حبيبتي كتبت موضوع عن بلح الشام في هذا الرابط

http://www.rjeem.com/forum/t65476.html

أتمنى يعجبك....
اضافة رد

العلامات المرجعية

اريد طريقة عمل بلح الشـــــاام


« كل الوردآت معزومين على القهوه والكيكه فى انتريهى(اتفضلى معانا) معكرونة با النقانق (ايطالية) »

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع


الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
طريقة كوفية كروشيه ، اجدد طريقة فستان كروشيه ، طريقة مفرش كروشيه آآهآآت بنوته الكروشية والخياطة والتطريز 1 09-18-2012 04:53 PM
اريد طريقة لحفظ الثوم المقشر مايا حبيبتي التجارب والحلول المنزلية 14 05-28-2012 05:06 PM
ساعدوني اريد طريقة عمل البيتزا حلوه وطيوبه المعجنات و الحلويات 7 04-20-2012 10:05 PM
اريد ان اعرف طريقة تجفيف التين البرشومى *القلب الطيب* الاطباق المتنوعة 1 08-08-2009 10:49 AM
اريد طريقة للقرنبيط om rola الاطباق المتنوعة 5 01-26-2008 01:26 AM

الساعة معتمدة بتوقيت جرينتش الساعة الآن 11:00 AM. : .
المواضيع و التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي مجتمع رجيم ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)
جميع الحقوق محفوظة Rjeem 2015
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
منتدى رجيم منتدى مستقل