كفته مصريه

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : سمرا مصر
-
المقادير:

كيلو لحمةاحمر مفروم -
نصف كيلو ارز مصري مطحون-
حزمة شبت ،حزمة بقدونس ،حزمة كسبرة قليل من النعناع كلهم مفرومين -
رأس توم مفرومة -
بصلتين مفرومين -
فلفل اسود ، كمون- شطةحمرة - ملح فلفل اخضر حار اختياري -
عدد 2 بيضة -
زيت -
للدمعة:-
بصلة كبيرة -
كيلوطماطم .


طريقة التحضير:

نخلط جميع المقادير مع بعضهم خلط جيد ثم نعيد فرمهم مرة اخرى ثم بعد ذلك نضع البيض على العجينة ثم بعد ذلك نصبع الكفتة او نعملها دواير على حسب زوقك ثم نقليها بالزيت قلي خفيف ، بعد ذلك نشوح بصلة في الزيت ونضع عليها معجون الطماطم الى ان تتسبك ونضع عليها مقدار ثلاثة اكواب الماء او الشورية اذا كان عندنا شوربة احتياطي في الثلاجةونضيف عليها مكعب مرقة ماجي ثم بعد تمام الغليان نضع الكفتة عليها الى ان تستوي تماماً وبالهنا والشفا
ملحوظة :
بقدر الامكان خلي كمية الدمعة كثيرة لان الكقتة بمجرد ما تضعها في الدمعة بتشرب الدمعة
كتبت : sagda
-
طبق جميل وانا كمان بحبها اوى ولسه اكلنا فى العيد تسلم ايدك
كتبت : سمرا مصر
-
تسلمى سجدة وبالف هنا وعافيه عليك
كتبت : امي الدنيا ومافيها
-
تسلم الايادي اللي كتبت الاكلة الجميلة زيها
كتبت : سمرا مصر
-
تسلمى يا امى الدنيا وما فيها وبالهنا عليك والعافيه
كتبت : remmoo
-
شكراً على الاكله الجميله
الصفحات 1 2  3  4 

التالي

المسخن الفلسطيني وصل (بالخطوات المصورة)

السابق

اكله من ايدين ماما ......... روعه

كلمات ذات علاقة
مصريه , كفته