ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم

مجتمع رجيم / التجارب والحلول المنزلية
كتبت : ام محمد وفرح
-


اخوات الغاليات كل عام وأنتن بألف خير


hafralbatin0e06458d4


رمضان عالأبواب اللهم بلغنا شهر رمضان واعنا على صيامه وقيامه
شهر رمضان يجب ان يكون للعباده والتفرغ لها ومع ذلك تكثر العزائم والجلسات
وتجمع الأهل فعشان كدا حبيت انقلكم هاد الموضوع لحتى يستفيد منه الجميع فأيه رأيكن ياغاليات نعمل فريزر رمضان
نضع بعض التجهيزات اللى تسهل علينا الوقفه فى المطبخ وتوفر لنا الوقت والجهد
طبعا هناك أخوات يفضلن الطعام الفريش ولكن البعض يفضل التفريز والتجهيز والتحضير
فتعالوا فى جوله معى لنحضر اشهى المقبلات والحشوات والعصائر ومدخلات الطعام
لبكون لنا ملف للتجهيزات وليس ذلك فحسب بل ايضا للتفريز عموما
ملفى يا أخوات متنوع به الخضار والفاكهه واللحوم والطيور والكفته بانواعها والسمبوسه والحلى


ملحوظه مهمه
موضوعى ممتد حتى الرد رقم 4 وفى حاله وجود صوره مغلقه رجاء الوقوف عند الصوره المغلقه و ضغط زر الماوس الأيمن واختيار show picture
ستفتح بعدها باذن الله


بسم الله نبدأ


الطماطم


summer_6LZRAW.JPG


لا غنى عنها اطلاقا
نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها
نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى


summer_Vn6PG3.JPG



وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها


summer_udNF2g.JPG


وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده


summer_o4E1K7.JPG


الفاصوليا الخضراء


تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل


summer_c4NFog.JPG


ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق
summer_g4iaoL.JPG


وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه


summer_voYczW.JPG


ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها


summer_M5kb3M.JPG



تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس
ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن


summer_Z1K7lH.JPG



الحمص


نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)


طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم


summer_GqEveB.JPG



ويسلق نصف سلقه ويصفى


summer_cejG3M.JPG


ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله


summer_mWoKCu.JPG


الكرنب أو الملفوف


summer_deXkyV.JPG


نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا


summer_qnBkb3.JPG



هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع



summer_YDzOao.JPG



وتسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب


summer_ak3piw.JPG


وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما


الثوم


يقشر الثوم


summer_A3hvSJ.JPG


summer_Ofldzr.JPG


ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل


summer_XMZd5s.JPG


ويعبأ فى كيس هكذا ويفرز


summer_TcqE1S.JPG


وممكن وضع الثوم فى قصاصات من ورق الفويل كل قصاصه بها ملعقه على قدر الأستخدام


تابعونى للموضوع بقيه

نأتى للكفته

اولا كفته الأرز المصريه



طبعا تفرم المكونات جيدا هكذا
summer_aQUhE1.JPG

وتوضع فى كيس اما على حالتها هكذا وعند الاستخدام تشكل وتقلى

summer_7h0S6X.JPG

وأما تشكل وتقلى فى الزيت وتفرز على هذا الحاله وعند الأستخدام
تخرج من الكيس على الصلصه وتطبخ
summer_9otP3q.JPG

كبه البرغل

وهذه طريقه التشكيل والتفريز

نجهز اللحم والبرغل

summer_IMAG0165.JPG
summer_IMAG0170.JPG

تفرم المكونات جيدا فى الكبه او المفرمه

وتشكل وطبعا الصور بها شرح واف ان شاء الله

summer_ach91f.JPG

summer_HdrOGy.JPG
summer_ujwK7u.JPG
summer_pJsGyV.JPG

summer_lWaTL7.JPG
summer_GlWNF2.JPG


وتوضع فى اطباق وتفرز


summer_KLZRAs.JPG

كفته للشوى او داوود باشا

توضع المقادير وتفرم جيدا وتشكل اما اصابع للشوى او كور لعمل الذ كفته داوود باشا

summer_3WFwKC.JPG
qwYcyq07111049.jpg
tWawT707111052.jpg
t3M9wf07111053.jpg
ebU8Z507111053.jpg
TtI4Hq07111054.jpg


اللحمه المفرومه(العصاج)

طبعا طريقه العصاج سهله ومعروفه وهى تحمير البصل واضافه اللم المفروم والتقليب
الى ان تنضج اللحمه وتضاف التوابل ويوضع الخليط فى مصفاء حتى تجف من الزيوت
والدهون

i2CumI07111056.jpg

وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب الصوانى اللى بتستخدميها

dGpDuR07111056.jpg
ciwofY07111057.jpg

تابعونى للموضوع بقيه

سكالوب الفراخ واللحم
(فراخ بانيه وبفتيك)

تتبل قطع البانيه بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات وتنقع ليله كامله

CZIrOb07131018.jpg

وتانى يوم تغمس فى بيض ثم بقسماط(خبز مطحون )

CvJ6jG07131022.jpg

وتوضع فى اطباق التفريز وتلف بالنايلون هكذا وعند الاستخدام نحمى الزيت ونهدأ النار
وتقلى فورا حتى وهى مجمده

IaoCYQ07131023.jpg

ونفس الحال لبفتيك اللحم


وايضا يفرز بنفس الطريقه

903d1489fb.jpg
1ef9ac09c4.jpg

ea7ccbd836.jpg



الفراخ للشوى او الصينيه

تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الأخضر والبهارات المفضله
وتنقع فى التتبيله

summer_XtH4NE.JPG

وتوضع فى اطباق التفريز هكذا

summer_jpCudA.JPG
summer_wkyqN1.JPG

وتغلف جيدا وتحفظ فى الفريزر

summer_aY4qNw.JPG




تابعونى للموضوع بقيه

سمبوسه بحشوات مختلفه



طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله
انا عملت جزء بالجبنه
وجزء بالبسله والجزر
وجزء بالمفروم وتلف وتفرز ايضا



PN0nKC07131040.jpg
RjUL8v07131045.jpg


شوربه العدس الرائعهf69bc25218.jpgبعد طهيها تضرب فى الخلاط وتبرد وتعبأ فى أكياس




4c40090608.jpg





ونفس الحال لأى شوربه متبقيه منك بامكانك تفريزها
شوربه اللحم
الفراخ
البط وهكذا




المانجو
تمتلئ فى الأسواق وبأسعار مناسبه فلماذا لا نستغلها لعمل اشهى العصائر؟


ksa-local.298033.jpg



تقطع المانجا شرائح


summer_BlWnft.JPG


ولكل كيلو مانجو عصير ليموناتان للحفاظ على لونها


وتعبأ فى اكياس وتفرز


summer_6yM0nf.JPG



ونفس الشئ بالنسبه للجوافه والكنتالوب


القطايف
من الحلويات التى لا تخلو منها مائده رمضان
نحضر العجين والمكسرات للحشو


summer_HPIM0423.JPG


نقوم بحشو القطائف واغلاقها جيدا جدا


summer_HPIM0426.JPG


توضع فى اطباق وتفرز هكذا وعند الاستخدام نخرج الطبق مباشره ونقليها فى زيت ساخن


summer_HPIM0427.JPG


الشيره أو القطر أو الشربات
مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر الكريم ومن الممكن تخزينه
طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى
لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما تفضليه



ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدأ ويعبأ فى علب بلاستيكيه
وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا



summer_HPIM0421.JPG


summer_HPIM0441.JPG


انتهى ملفى المتواضع واهلا بأى اقتراحات أخرى للتفريز
رجاء الدعاء لى ولأسرتى أن يحفظنا رب العالمين من كل لئيم وحقود ويحمينا من شر النفس الأماره بالسوء
كتبت : Coeur de Rjeem
-
بارك الله فيكي حبيبتي وصفات مفيده و بتخلينا نكسب وقت اكثر في رمضان المبارك
و ان شاء الله نصوم رمضان بصحه و عافيه
كتبت : صفاء العمر
-
شكرا ام محمد وتسلم يديكي
وبالنسبه لتفريز الثوم انا بحط معاه فقط ملح خشن وبفرمه بنفس طريقتك
وبضعه بمرتبان زجاج بالفريزر واخذ منه قدر مااحتاج كل مره اطبخ بواسطة الملعقه
كتبت : ام محمد وفرح
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة nehla:
بارك الله فيكي حبيبتي وصفات مفيده و بتخلينا نكسب وقت اكثر في رمضان المبارك
و ان شاء الله نصوم رمضان بصحه و عافيه
شكرا جزيلا لمرورك ياقمرنوورتي
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة صفاء العمر:
شكرا ام محمد وتسلم يديكي
وبالنسبه لتفريز الثوم انا بحط معاه فقط ملح خشن وبفرمه بنفس طريقتك
وبضعه بمرتبان زجاج بالفريزر واخذ منه قدر مااحتاج كل مره اطبخ بواسطة الملعقه
العفو حبيبتي نورتي
كتبت : أم مهدي
-
ماشاء الله
عاشت ايدك وجزاك الله خيرا
كتبت : ام شهدومازن
-
الله يعطيكي العافية فعلا طريقة سهله جدا ومريحه
الصفحات 1 2  3  4 

التالي

حفظ الاطعمة والمخلل

السابق

بالصور طريقة حفظ الخضراوت و الفاكهة ( ملف كامل)

كلمات ذات علاقة
ملف , لشهر , التفريز , الرائع , الكريم , رمضان