فى رمضان اكل اطيب بزيت اقل تعالي اقول لك كيف بالصور

السلام عليكم ورحمه الله اخواتي انتم عارفين بعد شهر ان شاء الله بيجينا رمضان وتكثر فيه المقالي والسمبوسه والقطايف وكثير منا لاسباب متعدده مايبى القلي...

مجتمع رجيم / مطبخي
أم سلسبيل
اخر تحديث
فى رمضان اكل اطيب بزيت اقل تعالي اقول لك كيف بالصور

السلام عليكم ورحمه الله


اخواتي انتم عارفين بعد شهر ان شاء الله بيجينا رمضان
وتكثر فيه المقالي والسمبوسه والقطايف
وكثير منا لاسباب متعدده مايبى القلي بس فى نفس الوقت لا يحب نكهة السمبوسه والقطايف فى الفرن وانا وحده منهم
فانا حاولت افكر فى طريقه بديله والحمدلله النتايج مرضيه
وقلت لازم اشرك اخواتي



نجي للسمبوسه فى الفرن تطلع تقريبا كذاsmile36.gif


انا صرت بعد ماالف السمبوسه اخليها على جنب الى وقت الفطور بعدين اكون مذوبه 3ملاعق زبده
فى صحن اكسر عليهم بيضه واخفقهم سوى
a85432e0a4.jpg

بعدين بالفرشه على السمبوسه ادهنها زين واحطها فى صينيه وادخلها الفرن مش فى الرف العلوي لا فى الرف الوسط واشغل الفرن من فوق واخليها تاخذ وقتها منها تحمر بشكل جميل ولا تكون على شكل لسع فى السمبوسه ومنها انى اعطيها الوقت علشان الحشوه تحتمي داخل السمبوسه
وتحصلي على سنبوسه 17923.jpgقليلة الدسم وجميله النكهه


اما القطايف

فانا بصراحه لا احبها مقليه لانها تشرب الكثير جدا من الزيت
ولا احبها بدون قلي عصفيري زي الي بالصوره
وكان الحل اني بعد ما اخلص من حشوا القطايف اخليها فى الثلاجه
لحد ما احتاجها ayeds_atayef_003.jpg
بعدين اجيب مقلايه واحط فيها ملعقه زبده +ملعقه شيره (قطر)
واخذ ثلاث حبات من القطايف اقلبها على مهل فى المقلايه حتى تحمر من كل الجهات واصفها واقدمها على طول

بس الطعم احسن بكثير من القلي ndsa2ug0kxemrbyi63gj

وشي اخير بقول لك عنه
بدل دهن الصياني للاشياء الي تدخل فى الفرن
استخدمي SILPAT1206867998-25425_ful
وهى عباره عن قطع كانها بلاستيك
تفرش على الصياني وممكن قصها على حسب الصياني الي عندك
بس انا اول ختها وبعدين دورت الصياني الي مقاسها (لان كل المقاسات من الصياني موجوده)
تفرشيها فى الصينيه وتصفي اي شي تبينه وتدخليها الفرن وبعد ماتخرجيها تمسحيها او تغسليها بمويه وصابون وتلفيها وتدخليها فى الدرج silpat1.jpg%26w%3D25(انا ماادري وين تنباع فى السعوديه او الدول العربيه بس ماحبيت احرمكم من هذي المعلومه ولاعتقادي ان كل شي موجود فى فى الدول العربيه)

اما الكيكات فانا انصح على الاقل استخدمى البخاخ وخاصه الي بالطحين
لرش صواني الكيكbrowniepanspray.jpg

فهى ادق وتدخل فى منحنيات الصينيه وتطلع لك كل تفاصيل الزخرفه بشكل واضح



000021541.gif home_mainad.jpg



دمتم بصحه وسعاده جميعا
Coeur de Rjeem
تسلمي حبيبتي على المعلومات
ان شاء الله تشاركينا دايما
Tina 1988
بنت التوباد
رعاك الله يا عسل
فرفوووشه
الغامدية2007
جمعنا الله ومن نحب في الفردوس الاعلى من الجنه برحمته</b></i>
الصفحات 1 2 

التالي

صور خاصة للمطبخ

السابق

** ملف شامل لكل ما يخص أدوات الكيك وتزينه ** رائع جداً !!

كلمات ذات علاقة
لك , اطيب , اقل , اقول , اكل , بالصور , بصحة , تعالى , رمضان , في , كيف