ما تيجوا ننظم يومنا اللى جاى من النهاردة !!!!!

مجتمع رجيم / مقهى وردات رجيم
كتبت : رقة زمان
-
مكذبش عليكم انا مكتبتش حاجة امبارح لانى مجبتش الاجندة لسة بس كتبت على الموبيل بس الواقع كان مختلف بس احسن و الله
بصى يا ستى اللى حصل كالتالى بعد ما صليت الفجر و اناحاطة راسى على المخدة قولت سبحان الله 33 مرة و الحمد لله 33 مرة و الله اكبر 33 مرة و لا اله الا اللة وحدة لا شريك لة لة الحمد و لة الملك يحى و يميت بيدة الخيرو هو على كل شئ قدير مرة واحدة و قولت اذكار الصابح و نمت لقيت نفسى و الله صاحية الساعة 8 ص صحيت زوجى راح المستشفى و رضعت مريم و فؤجئت بام محمد الشغالة بتكلمنى و بتقولى معلش يا ام عمر انا مش جاية النهاردة طبعا المطبخ كان مليان مواعين بتاعة الفطار و السحور و كل الاكواب و لعبكة مريم مالية الدنيا
قمت على حيلى باذن الله و حولة و قوتة دخلت المطبخ و خليتة ذى الفل و دخل على اوضة عمر و زياد غيرت نظامها خالص و غيرت وضع السراير لان هما مش نايمين فيها كلهم بينامو فى اوضة ندى عشان المكيف و مسحتها وكنست كل الشقة و لمعت الاثاث و انقذت بعض من ما دمرتة ام محمد و باقيلى اوضة ندى اللى الكل نايم فيها هسيبكم بعد شوية ووهدخل اروقها و امسح بالشرشوبة كل الارض
بس من النهاردة ان شاء الله هكتب فى الاجندة و قولت الفكرة لزوجى عجبتة وهينفذها
كتبت : جنة الايمان
-
فكرة حلوة اوى يا رقه
تسلم ايدك ياحبيبتى
فعلا حياتنا متلخبطه لازملها تنظيم
والله المعين
كتبت : كلمة صدق
-
تسلمي يا رقة .. والله فيك الخير انك بتفكري فيا ههههههههه .. اعمل ايه بس البنات مطلعين عيني من يوم ما نقلت في الشقة دي بقى لي يجي شهرين اهوه وهم يومهم مقلوب مش عارفة ايه السبب .. بقول جايز عشان النت قعد فاصل 3 اسابيع بعد النقل وكنت بنام للضهر وبالتالي رقي بتصحى متأخر هي كمان وكده ..
المهم انا امبارح صحيت الساعة 4 العصر بالعافية وقمت اجري على المطبخ عشان الحق اطبخ وعملت فراخ وحلة بطاطس ورز .. وجهزت قمر الدين وقليت السمبوسة والحمد لله خلصت قبل المغرب .. وبعد التراويح نزلنا عشان نطعم رقية وعلى بال ما رجعنا البيت كانت الساعة بقت واحدة ... وطبعا كل حاجة مكركبة في المطبخ مع اني غسلت كل الحاجات اللي كانت فيه وانا واقفة بطبخ .. بس طبعا اتملى تاني بعد الفطار .. الله المستعان ...
انا نفسي ارتب كل حاجة واروق الشقة عشان خلاص فاضل لي 10 ايام بس على الاجازة ومش عايزة الدنيا تكركب فوق دماغي اخر يومين لان لسه فيه توضيب الشنط كمان .. وطبعا لازم انا اللي ارتبهم عشان ابقى عارفة مكان كل حاجة..

فطومة هههههههههه معلش يا قمر انا برضه عايزة اعمل عزومة او اتنين كمان .. انا كنت عملت عزومتين لاصحاب زوجي والثالثة كانت لعمي وابن عمتي و2 معارفهم ومعارف زوجي .. واخويا وجوز عمتي جايين يوم الاربع فبفكر اعمل عزومة كمان يومها بس لسه مترددة .. وواحدة كمان لاصحاب زوجي العزاب بتوع العزومتين الاولانيين بس مش عارفة هلحق قبل اخر رمضان ولا لا ..
المهم انا لاحظت اني لم بعمل عزومة ربنا بيقدرني اني انجز بس المشكلة ان بعد العزومة طبعا بتهد .. خاصة اني مش بعرف افطر خااالص يادوب كوباية عصير وميه وحبة او اتنين سمبوسة وخلاص على كده لغاية السحور ...

نهلة تسلمي يا قمر ... وشكرا لك على ردك على سؤالي ..
كتبت : فطومة محمد
-
طبعاااااااا ياكلمة المشكلة الكبيرو بعد مابتخلللللللص العزومة حلل بقي ومواعين ومطبخ عايز يتمسح

واطفال ماتعرفيش تخلصي منهم حااااااااجة

انا امبارح مسحت المطبخ كان شكله قبل مايتمسح روووووووووعة ههههه وغسلت المواعين الللي اتسحرنا فيهاامبارح

وعملت في السحور اليوم صينية جلاش وسمبوسك بالجبنة

وجوزي قعد يقولي ايه ده اقوله جلالالالالالاش ايه مش باين عليه

يقولي اصل انا مش شايفه جلاش الصراحة كنت هجننننننننن مع ان كان شكله حلو

بس المشكلة زوجي كان عايز يتسحر بسرعة عشان يلحق يصلي القيام روحت مطلعاه من الفرن بدري شوية

بس الحمد لله اول مااكله قالي لا والله حلو تسلم ايدك ههههههههه وطبعا نسيت اعمل سلطة

بس اتضايقت قوي اول ماشافه ومكنش مقتنع انو جلاش اصل عندهم بيعملوه بصراحة حلو زي البيتزا بيحطو ع الوش فلفل رومي

قطع وطماطم قطع برضة

انا كنت حاطة طماطم بس مكنش في فلفل رومي

بنات انا لما عملت المكرونة اليشاميل كانت حلوة كتير بفضل الله وحوله وقوته عشان كدة عايزة اقولكم

الطريقة

اولاالعصاج تفرمي البصل بعدين تحطيه في سمنة وزيت ع النار واول مايصفر كدة تحطي اللحمة وتخرطي قطع صغيرة طماطم

واهم شئئئئئ قرنين فلفل حرااااااق وتحطي معلقة معجون طماطم
وبعد مالمية اللي نزلت من اللحمة تنشف تطفي عليها وتضعي الملح والفلفل ولو حابة كبيبة صيني
ثانيا البشاميل تضعي الزبدة ع النار وتحطي عليها الدقيق واهم شئ تبقي مثل الكريمة يعني تقدري تقولي الزبدة زيادة سنة عن

الدقيق وطبعا تفضلي تقلبي بالمضرب وبعدين تحطي عليهم اللبن وبعدين تحطي عليها مكعبين مرقة دجاج او مرقة خضار وبعدين

تزودي مية بس اهم شئ اللبن يكون اكتر من المية مع التقليب المستمرررر

واول متلاقي القوام مناسب يعني مايكونش تقبل ولا خفيف
تطفي عليه وتحطي بعد كدة الملح والفلفل وتتركيه يبرد
نيجي بقي للمكرونة تسلقيها في ماء بعد غليانه وتحطي معاها نقطة زيت وملح وبعد ماتستوي تصفيها وبمجرد ماتصفي المية بتاعتها نقلبها في اي حاجة غير المصفا عشان نخلط معاها 4 معالق صلصة متسبكة او معجون طماطم وطبعا الصلصة او المعجون نبقي حاطين معاهم زيت وملح وفلفل ومتقلبين في بعض كويس ونحط بتاع 4او5 معالق بشاميل عليها بردو ونقلب المكرونة مع الصلصة والبشاميل كويس جداااا بعدين ندهن الصينية زبدة ونرش فيها دقيق ونحط طبقة مكرونة ثم طبقة اللحمة ثم المكرونة ونضغطها كويس بمعلقة كبيرة
والبشاميل اللي هنحطه ع الوش نضرب فيه بيضتين بملح وفلفل ثم نضعه علي وش الصينية وااااااااهم شئ الجبنة المتزاريلا يابنات روووووووووعة كتري منها ع وش البشاميل كتري منها ع قد ماتقدري والله العظيم هتديكي لون وشكل للصينية رووووووووعة روووووووووووعة يعني ماتسيبيش حتة في الصينية كدة مافيش علي وشها جبنة موتزاريلا وطبعا النار ماتبقاش عالية تبقي متوسطة
واول مايحمر الوش كله طلعيها تبرد بعد كدة قطعيها و علي مالفطار يقرب دخليها الفرن تسخن عشان تاكلوها وهي سووووووووووخنة
طبعا انا عارفة ان انتم اشطر مني مليوووووون مرة ماشاء الله بس يعني حبيت اقولكم ع طريقتي وخصوصا اني حديثة عهد بالمكرونة اليشاميل عشان كده فرحت قوي لما طلعت حلوة
وياريت لو عندكم اي اصافة قولولي عشان كلنا هنا بنستفيد من بعض
الي اللقاء يابنوتات
كتبت : فطومة محمد
-
ياخبر ابيض ده انا خدت الصفحة كلها لحسابي ههههههه ده انا رغاية بشكل معلش استحملونى
كتبت : Coeur de Rjeem
-

فطووووووووووووووووووووووووووووووووووم مسكتك انتي ليه ما صورتيش الطبخه
ولا عايزانا نجي نفطر عندك
تسلم ايديكي وان شاء الله دايما جوزك فرحان بيكي
ههههههههههههه في الاول بدل ما اكتب جوزك كتبت جوزي ههههههههههههههه
الصفحات 1  2  3 4  5  6  7  ... الأخيرة

التالي

هل سنة 2011 سنة عادية؟؟

السابق

ذكريات ثورة مصر 25 يناير عن المستقبل نحكى ....بعد الثورة امل و دموع ......مدونتى الجديدة

كلمات ذات علاقة
ما , اللي , النهاردة , تيجوا , جاج , يومنا , ونعم