طريقة عمل البيتى فور والسابيلية

حبيباتى انا لقيت وانا ببحث عن طريقة عمل البيتى فور لقيت طريقة ظريفة اوى يالا نشوفها مع بعض وطبعا منقول انا لسة موصلتش لكل الفن والابتكار دة انا كل...

مجتمع رجيم / قسم الموضوعات المنقولة
ام رؤى وجنى
اخر تحديث

طريقة عمل البيتى فور والسابيلية

طريقة عمل البيتى فور والسابيلية

حبيباتى انا لقيت وانا ببحث عن طريقة عمل البيتى فور لقيت طريقة ظريفة اوى يالا نشوفها مع بعض وطبعا منقول انا لسة موصلتش لكل الفن والابتكار دة
انا كل مرة بعمل البتيفور عادي


بس المرة دي لقيت له فكرة

جمييييييلة وهي اني اعمل معاه علبة

من بسكويت السابليه

عشان يتحط فيها

وطبعا ممكن نحط فيها

اي بسكويت مش البتيفور بس

بسم الله ندخل في مقادير البتيفور

4 كوب دقيق

2 كوب سمنة

1 كوب سكر بودرة نااااااااعم

3 بيضات كبيرة

2 ملعقة كبيرة حليب

فانيلا

1/4 ملعقة صغيرة ملح

ملعقة صغيرة بكنج بودر

الطريقة

تخفقي السمنة والسكر بالمضرب الكهربائي

لغاية ما تبقى بيضا وتنفش جداااا

بعده تحطي عليها البيض كله دفعة واحدة

والفانيلا والملح


وتخفقي لينفشووووووا كماااان

بعدها تحطي الدقيق المضاف الية البكنج بودر كله

ودلوقتي تعجني بإيديكي

حوالي 10 دقايق


الى ان يتشرب الدقيق كل مقدار السمنة والبيض

وهتلاقي ان العجينة لينة ماتزوديش دقيق

وده عادي جدا مع العجن هتلاقيها اتشربت كل

مقدار السمنة وبقت متجاانسة ومتماسكة

مع بعضها

دلوقتي بأه تحطي الحليب
وتعجني برده

حوالي 5 ل10 دقايق

الى ان تتشرب العجينة الحليب

ويختفي الحليب

وتكون العجينة متماسكة وهشة

ولايوجد فيها اي سائل ظاهر

دلوقتي بأه

عايزة تعملي بتيفور بالشيكولاتة

إقسمي العجينة قسمين

وحطي على النصف
اللي عايزاه بالشيكولاتة

من 5 ل6 ملاعق كاكاو بودرة منخول
حسب ذوقك

و

2 ملعقة صغيرة قهوة مطحونة

ومش هتبان في الطعم ابدآآآآآآآآآ
بإذن الله

بس هتخلي طعم البيتفور كأنه
شوكولاتة تماااااااما

وبس كده شكليه في الصواني
حسب ذوقك

وعلى اي شكل

وبعدها تدخليه الفرن يستوي

مش بياخد وقت

بس لما بيستوي بإذن الله

تخليه يبرد في الصواني تماما

قبل ماتشيليه

وبعده تحفظيه في علبة محكمة
الاغلاق


والسابيلية 1274883433.jpg


ودي صورة لطبق من البتيفور

ندخل بقى دلوقتي بسم الله
في مقادير البسكويت المشكل
(السابليه)

6 ملاعق كبيرة زبدة

2صفارة بيض

3/4 كوب سكر

1/4 ملعقة صغيرة ملح

فانيلا

2الى 3 ملاعق كبيرة ماااء بارد جداااا

2ملعقة كبيرة عصير ليمون باااارد

2 كوب دقيق

ولو عايزة سابليه بالكاكاو

تقسمس العجينة نصفين وتحطي على قسم

2 م كبيرة كاكاو

و

1/4 ملعقة صغيرة قهوة

وتعجينها الى تتلون بلون الكاكاو تماماااااا




الطريقة

تحطي الدقيق والزبدة والسكر والملح وصفار البيض
ببولة وتفركي الزبدة باطراف اصابعك

لغاية ماتبقى العجينة عاملة زي البقسماط الخشن

والزبدة تكون زي حبات البازلاء الصغيرة

بعدها تحطي عصير الليمون وتعجني العجينة كويييس

اخر حاجة تحطي الماء الباااااااارد وتحطي معلقة ورا معلقة

عشان ممكن العجينة مش تحتاج الا 2 م كبيرة ماء بس

لما تلاقيها بقت كرة متماسكة مع بعضها خلاص

افرديها بالنشابة سماكة متوسطة ولو احتجتي دقيق للفرد
حطي بس يادوب دقيق بسيييط عشان تنفرد بس
عشان مش يزيد مقدار الدقيق في البسكويت

وقطعي باي اشكال تحبيها وتحطي البسكويت

في صينية مدهونة

ولما تملأي الصينية تحطيها في

الثلاااااااجة عشان تبرد تماااااااما

من 25 ل 30 دقيقة

بعدها تحطي الصواني في الفرن

من هاديء لمتوسط

مش بياخد الا ربع ساعة باذن الله

وطبعا تراقبيه

وبس كده


بسم الله ندخل في الصور


والسابيلية 1274884729.jpg


اول حاجة تحطي تقعي شكل نجمة او اي
شكل بالعجينة البيضا

وتحطيه في الصينية


والسابيلية 1274884932.jpg

وبعدين تقطعي جواها بقطاعة اصغر منها زي الصورة


والسابيلية 1274885070.jpg

وتشيلي النجمة اللي قطعتيهاااا من الوسط



والسابيلية 1274885378.jpg


وتحطي مكااانها نجمة بالشوكولاتة
وتلصقي الحواف ببعض
البضا واللي بالشوكولاتة بإيديكي


والسابيلية 1274885800.jpg

ودي صورة القطاعات

تستخدمي الاول القطاعة الكبيرة

وبعديها القطاعة الصغيرة تفرغي بيها النجمة

وآخر حاجة تقطعي نجمة بالشوكولاتة بالقطاعة
المتوسطة وتحطيها في الفراااغ








طبعا الطريقة دي خنيقة ومملة ههههه
والسابيلية mood10.gif

بس دي الطريق التقليدية لعمل البسكويت
المشكل

بس انا عملت وحدتين منها كده بسس

لكن عشان تسهلي على نفسك وتخلصي على طوول

تحطي نجمة بالشوكلاتة كبيييرة

في الصينية

وتحطي فوقها نجمة صغيرة بيضا

وتلصقيها فوقها

أو العكس

وهيكون عندك نفس النتيجة

بدون وجع الدماغ ده



والسابيلية 1274886138.jpg

ودي صورة له بعد مااستوه وقدمته

والنجوم الصغيرين دوول اللي عملتهم بالطريقة
السهلة

نجمة بيضا كبيرة

عليها نجمة صغيرة شكولاتة



دلوقتي بأه نيجي لعلبة البتيفور

طبعا انا عملتها بنننفس

مقادير السابليه اللي فوق

بس خلتيها بيضاااا
مش بالكاكاو

وعشان العلبة تبقى مضبوطة كويس واعرف

ألصقها ببعضها لما تستوي

قطعتها على علبة بسكويت عااادية كرتون

كانت عندي

وبكده طلعت مضبوطة كأنها علبة

حقيقية بس بتتاكل طبعا

وبيبقى شكلها جديد وجميل باذن الله

المهم

تجيبي علبة بسكيت عندك وتقصي
كل جوانبها

بالمقص

وتجيبي كل قطعة قصيتيها من علبة البسكويت

وتحطيها قدامك وتحطي عليها ورقة زبدة

وتفردي عليها قطعة من عجينة السابليه

وتساوي جوانبها بالسكينة

عشان تبقى مقاس

الورقة اللي قصيتيها من علبة البسكويت بالضبط

وبس كده

تشيلي ورقة الزبدة

وعليها العجينة المفرودة

تحطيها في الصينية


وتحطيها في الثلااااااجة
من25 ل 30 دقيقة

لتبرررررد تماما

وتعملي نفس الحكاية مع كل جوانب العلبة

وبعدين تخبزيها عااااادي بالفرن


على حرارة هادية لمتوسطة

الى ان يكون لونها بيج فاااتح

وبعدها تخليها تبرد تمااااما

قبل ما ترفعيها من الصينية

عشان ما تتكسرش جوانب العلبة

و

تدهنيها بشكولاتة بيضا سايحة

تخليها زي ماهي عاااااادي جدا

المهم تلصقي جوانبها بشوكولاتة بيضا
سايحة

او شكولاتة سوداء


حسب ذوقك

ترمي عليها اشكال بالشكولاتة السايحة

انت وابداعك بقى

بسم الله ندخل في الصور



والسابيلية 1274889010.jpg

دي صورة لما لصقت جنب وااحد من العلبة
بالشكولاتة البيضا السايحة



والسابيلية 1274889134.jpg


ودي لما لصقت ثلاث جوانب بفضل الله



والسابيلية 1274889239.jpg


ودي لما خلصتها بفضل الله كلها

والوردة وورق الشجر اللي ملصوقين عالعلبة

دول قطعتهم بقطاعات صغيرة

من نفس عجينة السابليه

ولونت الوردة بشيكولاتة بيضا سايحة

متلونة بلون وردي

وورقة الشجر

غطستها بشيكولاتة بيضاء

وحطيت على وجهها جوز هند

متلون بلون اخضر

ولصقتها على العلبة عشان

يبقى شكلها حلو

ودي مش اساسي اطلااااااقا









والسابيلية 1274889440.jpg



ودي صورة لها من الجنب



والسابيلية 1274889549.jpg


ودي صورة لها من فووق


والسابيلية 1274889631.jpg

ودي مملوءة بالبتيفور



والسابيلية 1274889741.jpg


ودي وهي متغطية بس انا متوصية

كويس

ومليااااها للآخر

ههههه



والسابيلية 1274889908.jpg

ودي صورة لما مليت
العلبة

بالبسكويت المشكل



والسابيلية 1274890046.jpg


ودي صورة للبتيفور والبسكويت
في الطبق لما قدمتهم بفضل الله



تم بحمد الله

والف هنا وعافية على قلوبكم يااااارب


ويااارب يعجبكم

والله يعزكم ماتنسووووووش التقييييييم



في امان الله ورعايته اخواتي




المصدر: مجتمع رجيم


'vdrm ulg hgfdjn t,v ,hgshfdgdm

habibat zaujaha
اخر تحديث
مشكورة حبيبتى
يعطيك العافية على النقل المفيد والشهى

التالي

أم علي على طريقتي الخاصة ( يمي يمي )

السابق

كوكتيل الفراولة

كلمات ذات علاقة
البيتى , عمل , فور , والسابيلية , طريقة