حصريابالصورمن مطبخي احلي تورته بالشيكولاته

مجتمع رجيم / ركن الحلويات
كتبت : غدور
-


اليوم حابه انقل لكم اسرع واسهل طريقه لعمل تورته الشيكولاته الوصفه اخدتها من خاله زوجه اخي جزاها الله خيروطبقتها اكتر من مره ونجحت معي كتير مافي مره ماظبطت معي الحمد لله
صدقوني جربوها وما راح تندموا لان الطعم خرافي كأنها كاتوه جاهزبس امشوا علي الطريقه بالظبط

المقادير

حصريابالصورمن بالشيكولاته xpw6h6qp7yjxx3ijhcgn




واحد ونصف كوب دقيق
واحد وربع كوب حليب سائل
واحد كوب زيت ذره
واحد ونصف كوب سكر
واحد كوب كاكاو خام
4 بيضات
باكو فانيليا(ملعقه صغيره)
باكو بيكنج باودر(2ملعقه صغيره)
شيكولاته خام(اقل من نصف باكيت بما يعادل اقل من ثمن كيلو من السايبه)

الطريقه
1-يتم تسخين الفرن قبل البدء في التحضيرلمده 10 دقائق تقريبا
2-نحضر صينيه مقاس 30او سم25 لو تحبون الكيكه تكون سميكه ونقوم بدهنها بالسمن او الزبد ثم ترش بالدقيق وتقلب ويطرق عليها للتخلص من الدقيق الزائد كما بالصوره وتترك علي جنب

حصريابالصورمن بالشيكولاته 2zhg9xbwpwqmba8yho0.



3-في كأس الخلاط (ضروري كاس الخلاط ما احد يعملها في المضرب الكهربائي لان الخليط ماراح يمسك ويكون سميك) نضع اللبن والزيت والكاكاو والسكر ونضربهم جيدا حتي نحصل علي مزيج كريمي من الشكولاته كما بالصوره

حصريابالصورمن بالشيكولاته vm8w6oxsrkwf12wd45.j

4-نأخذ من هذا المزيج مقدار كوب ونصف ونضعه بالثلاجه
5- باقي المزيج بالخلاط نضيف له البيض والفانيليا ونضربه جيدا بالخلاط مره اخري حتي نحصل علي سائل بلون الشكولا نصبه في طبق عميق كما بالصوره
حصريابالصورمن بالشيكولاته 4pwro1hbgy9aigdt2y.j
6-يتم نخل الدقيق مع البيكنج باودر ثم يضاف الي الخليط بالتدريج مع التقليب المستمر بالمضرب اليدوي او الكهربائي حتي تنتهي كميه الدقيق وهنا سنحصل علي مزيج بهذا الشكل كما في الصوره

حصريابالصورمن بالشيكولاته 37asoo1j7xjysbvkt1fv



7-يوضع في الصينيه المبطنه بالسمن والدقيق ويدخل الفرن في الوسط لمده 10 دقائق علي درجه الحراره العاليه ثم 10 دقائق اخري علي حراره هادئه
8- يختبر نضجه بعد مرور الثلث ساعه بأدخال سكين في منتصف الكيكه فأن خرج نظيفا يدل علي تمام النضج وان لم تنضج تترك خمس دقائق اخري علي درجه الحراره الهادئه حتي يتم النضج
وهذه صورتها بعد خروجها من الفرن وقلبها علي صينيه
حصريابالصورمن بالشيكولاته lgw9k5nambt0trvskm0d
9-في هذه الاثناء نقوم ببشر الشكولاته كما بالصوره
ملحوظه(بأمكانك استخدام شكولا بيضاء اوشكولاته جالكسي ساده للحصول علي طعم الذ)
حصريابالصورمن بالشيكولاته fc3nivzv20er9g589gv.



10-بعدخروجها من الفرن تدهن وهي ساخنه بخليط الشكولاته (الكوب والنصف اللي وضعناه بالثلاجه) وتقطع واثناء التقطيع نحاول ادخال الشكولاته بداخلها كما بالصوره

حصريابالصورمن بالشيكولاته mavla3acww2agxyu6u6n

حصريابالصورمن بالشيكولاته ihcmz8m05w9yxqsjrdwz
11-ثم ترش ببشر الشكولاته وتدخل الثلاجه لتبرد وتقدم بارده

حصريابالصورمن بالشيكولاته cbxva37v67s0fly0nqa.


ملحوظه(انا استخدمت هنا للتزين المكسرات وحلوي كور الشيكولاته الجاهزه وزينتها ببعض من كريمه الشيكولاته بعد وضعها في كيس الحلواني)
حصريابالصورمن بالشيكولاته y6cpcg4seih9ba39od7d


حصريابالصورمن بالشيكولاته nzhvs5gbgtuab3jvkuo.

حصريابالصورمن بالشيكولاته nlwzqpeg30pi63l0euy5

وبالهنا والشفا
جربوها وادعولي
وهذه لاول رد

حصريابالصورمن بالشيكولاته e17dkzeixi4pln0y1o.j


نسيت اقول لكم بنات اللي عندها صينيه من اللي بتنفتح تسويها فيها احسن ما تقلبها بعد خروجها من الفرن وتبردها بالصينيه وما تفتحها الا وقت التقديم راح تسهل عليها كتير او حتي ممكن تخليها بصنيتها وتقدميها في اطباق صغيره بعد تقطيعها
كتبت : زهره الاسلام
-
اخدتها انا :))



ما شاء الله تسلم الايادى اختى غدور شكلها روووووعه وشهى جدا وانا بمووووت فى الشيكولاته

تسلم الايادى وفى انتظار المزيد من وصفات الرائعه

كتبت : ..::[(kinzi)]:::.
-
مشكووووووره والله يعطيك الف عافيه


كتبت : غدور
-
هههههههههههههه
حلال عليك اختي زهره وبالهنا والشفا
مع اني كان بودي اخليكم تذوقوها بجد
جربيها تحضيرها مابياخد ثواني وطعمها رائع
كتبت : غدور
-
نجمه طرابلس
نورتي الصفحه بمرورك الطيب
والله يابنات انا ارد عليكم وانا اكلها واتمني لو تكونوا جنبي لتذوقوها معي
بس ان شاء الله تجربيها وتنبسطي من الطعم
كتبت : جوري الاسلام80
-
شكلها يجنن اكيد طعمتها رووووعه تسلم ايدها يارب
الصفحات 1 2  3  4  5  ... الأخيرة

التالي

قبل ما الحمله ماتخلص تعالوا الحقوا القرص الطريه

السابق

حلا الشاطئ

كلمات ذات علاقة
مطبخى , احلى , بالشيكولاته , تورته , حصريابالصورمن