الدولمة الشهية لرجيم وصلت ....
مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت :
habibat zaujaha
-
حبيباتى اكلات كتيرة فى المطبخ الليبى تطبخ على البخار على طنجرة من طبقتين
الاولى تحت نضع فيها الماء والتانية فوق وبيكون فيها ثقوب
وهى الى بنطهو فيها الدولمة الايت
المقادير
نحتاج لااوراق سلق او سلك بتختلف الاسماء احيانا
وهدا صورته بعدما نضفته وتركته فى ماء مغلى مملح مدة 2دقيقة مش اكتر
مجرد ان يصبح لين قليلا
نحتاج لفلفل رمومى صغير
وبصل كبير
نسلق البصل شوية فى الماء تقريبا 5 دقايق يغلى
وبعدين نفتح بسكين حاد من الجنب ونطلع الحلقات
وراح تطلع بسهولة معاك
الحشو
ربع كيلو لحم جمل صغير مفروم(بيكون خالى من الدهن تماما)
معروف لحم الجمل صحى جدا وفى ليبيا بنستعمله فى اكلات الرجيم لعدم احتوائه على الدهون
ممكن تستعملى لحم بقر قليل جدا وبلا دهن
بقدونس وكزبرو مفرومة ناعم
بصل و4 سن تومة مفرومين نااااعم جدا
ملح فلفل اسود قليل من الكراوية
ملعقة بابريكا حارة
لانضع زيت
الطريقة
نخلط الحشو بكل المقادير الى فيه
نحشى الفلفل الرومى
ونحشى اوراق السلق