بيتزا التشيزى بيتس او بيتزا الزهرات تطبيقى لاول درس فى دورة المعجنات :)
مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت :
randoda
-
اخواتى الحبيبات
تطبيقى لاول درس من دورة المعجنات لاستاذتنا الغالية حبيبة زوجها
التشيزى بتس بيتزا او بيتزا الزهرات
و ايضا العيش الابيض
نبدا على بركة الله الطريقة كا شرحتها اختنا فى الدورة
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة :
الخبز المنفوخ
وهو نوع من الخبز بيعمل بيه انواع عديدة من السندوتشات اللذيذة جدا
وجماله انه بيكون مجوف ومقرمش على خفيف
وممكن تستملى اى حشو بتحبيه
وممكن من نفس العجينة تعملى عدة مخبوزات وراح اقدملك مجموعة منها بعد قليل
المقادير
نص كيلو دقيق**3 ملاعق حليب بودرة ** 2 ملاعق زبدة ** ملعقة ملح
ملعقة اكل خميرة بيرة ** ملعقة صغيرة سكر
ماء دافى للعجن الكمية تبتدى بكوب ونزيد حسب حاجة الطحين
هناك انواع من الطحين تمتص الماء بكترة وهناك نوع لايمتص السوائل الا بكمية بسيطة 4 ملاعق جبنة مبشور موزاريلا
وهده مقادير العجينة
الطريقة ****
نضع الطحين وسط وعاء كبير ونعمل حفرة فى الوسط
نضع فى الحفرة كوب الماء الدافى والخميرة والسكر
ونحركهم بهدوء ونتركهم 5 دقايق فى مكان دافى
نلاحض ضهور فقاقيع من تفاعل الخميرة مع السكر وهدا دليل نجاحها
نضيف باقى المواد ونبداء فى العجن بداية حاتلاحظى ان العجينة ماتتماسك كما فى الصورة
استمر فى العجن لمدة لاتقل عن 10 دقائق حتى تتماسك العجينة وتصبح ناعمة بلا تعرجات
نتركها ترتاح تقريا ساعة ونغطيها فى مكان دافى
نرش طاولة بقليل من الطحين ونقرص العجينة كرات
ونتركها ترتاح 10 دقايق ونغطيها بفوطة نظيفة
نرق الكرات بدون ضغط شديد بالمرقاق او عصاء الرق
ويجب ان يكون تخن العجينة متوسط
نتركها ترتاح 20 ونغطيها
وهنا بعدما ارتاحت لاحضو الانتفاح فى الاطراف
نضعها فى صينية الفرن بدون دهن
مجرد رشة بسيطة من الطحين
الفرن ظرورى ان يكون ساخن مسبقا بشكل جيد جدا
نتركها فى الفرن حتى نلاحض ان الخبز بداء ينتفخ
لاتحتاج لوقت كبير تقريبا 20 دقيقة فقط
نلاحظ احمرار الطبقة الغليا للخبز بشكل بسيط
وهنا طلعنا الخبز
بيتزاء الزهرات
من نفس عجينة الخبز المنفوخ عملت بيتزا بتشكيلة الاطراف
المطلوب
مقدار من عجينة الخبز المنفوخ
الحشو
صوص البيتزا وهو عبارة على
طماطم اخضر مبشور مع فص تومة وملح وفلفل لس وزعتر وزيت زيتون
نقدح الزيت على النار وبنضيف باقى المواد وقليل من الماء يغلو 5 دقايق ونطفى النار
الطريقة
بعد تخمر العجينة نقرصها كرات
نرق الكرات بشكل متوسط التخن
نرق كرة من العجينة بشكل مستطيل ندهنه بصوص الطماطم والجبنة المبشورة
نلف المستطيل بشكل رو ونقطعه كما فى الصورة
نصف الوردات على اطراف العجينة
ندهن البيتزا بالصوص ونرش باقى المكونات
نرش الجبنة الموزاريلا
ندخلها لفرن حامى تقريبا 25 دقيقة
وهنا شكلها بعدما طلعت من الفرن
اتمنى تعجبكم
وفقنا الله و اياكم لما يحب و يرضى
لا تنسونى من صالح دعائكم
اختكم randoda