الدورة التعليمية للمعجنات الجزء التانى

مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
كتبت : habibat zaujaha
-
التعليمية zx9qx05dawrl4sykd0j.
التعليمية hh7net_12864317661.p
الجزء الثانى من الدورة التعليمية للمعجنات
كيف نصنع كيكة اسفنجية ناجحة
حبيباتى لصنع اجمل تورتة او كيكة بتكون اهم مكون فى الغالب الكيكة الاسفنجية
وممكن نعمل التورتة بكيك عادى بس الكيكة الاسفنجية تبقى الافضل

ولنجاح الكية الاسفنجية هناك شروط ندكرها وننتقل لتحضير كيكتنا الاسفنجية بالفانيليا و الغناش

1-جميع المقادير المستخدمه بيض او دقيق لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض


2-ممكن تضيفى برش ليمون او برتقال

3-الدقيق والبيكنج باودر خلطوهم فوق بعض ونمررهم على منخل فوق مزيج البيض والسكر

4-مهم جدا ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه

5- مهم جدا الفرن يتسخن اثناء تحضيرك للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حاتكون مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه 170 واغلقى الفرن لحد ما تنتهى من عمل الخليط

نبداء فى تحضير الكيكة
وناتى للمقادير
طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها بزيت وبعدين نحط فيها دقيق
المقادير هده مناسبة لصينية فرن قطرها 25 سم عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط لايزيد عن نصف الصينيه لانه حيرتفع
المقادير
الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى به باقى المقادير
6 بيضات بدرجه حراره المطبخ
كوب وربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
فانيليا
ولو تحبيها كيكة بنى يعنى بالكاكاو ممكن تضيفى 3 ملاعق كاكاو خام داكن غير محلى بدل 3 ملاعق طحين

سخنى الفرن
حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا حتى يصبح بشكل الكريم ولونه تغيرا ضيفى السكر مره واحده واستمرى فى الخفق تقريبا 10 دقايق على اعلى سرعه
التعليمية hh7net_12864317662.j
فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعدها راح حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا نريد ان يدخل الهواء لانه هو اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد 10 دقايق خلاص وقفى الخفق
التعليمية hh7net_12864317663.j
وهنا اضفنا السكر بشويش وعلى دفعات
التعليمية hh7net_12864317664.j
تما ابدى باضافة الطحين ولاتستعمل الخفاق ابدا لان الهوا ءالى دخل راح يخرج وتفسد لنا الكيكة وطبعا بنضيفع عبر منخل مع البيكنج بودر
التعليمية hh7net_12864317665.j
باستخدام سباتول و ملعقة عريضة ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء شديد
لاحضى الصور وانتفاخ المزيج
التعليمية hh7net_12864337131.j
و تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى واستمر فى التقليب ببط من فوق الى تحت بحيت يبقى المزيج منتفخ وسميك
التعليمية hh7net_12864337142.j
واخيرا انتهت كمية الطحين والخميرة لاحظو كيف المزيج مازال محتفظ بحجمه وانتفاخه وهدا يعنى ان كمية الهواء موجودة
التعليمية hh7net_12864337143.j
ادهنى صينية الفرن وصبى المزيج بحدر وبشوية فى الصينيه ودخليها الفرن
التعليمية hh7net_12864338641.j
ولاتفتحى باب الفرن قبل مرور 30 دقيقة الاولى والافضل ان لاتفتحيه حتى تنضج الكيكة
التعليمية hh7net_12864338642.j
بعد 35 دقيقة ممكن تختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار
ولاتخرجيها تخرجيها من الفرن خليها فيه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء باردوتنزل اتركيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه اناكتبتها راح تنجح معاك الكيكة
وهنا طلعتها من الفرن ماشاء الله شوفو
التعليمية hh7net_12864340381.j
تما اتركى الكيكة بعدما تغطيها عشان لاتجف اتركيها ترتاح 3 ساعات تقريبا عشان يسهل تزيينها
وفيه ناس بتتركها لتانى يوم
الزينة
كريم شانتى *حليب *فواكه معلبة للحشو*خوخ *فراولة
حبيبات شوكوتة الفلفل الاسود(اسمها كدا لان شكلها بيشبه حبيبات الفلفل الاسود)
اهرامات شوكولاتة دهبية *خوخ معلب *فراولة *شوكولاتة فرماسيل لتزيين اجناب الكيكة
5 ملاعق كاكاو منخول يضاف مع الكريم شانتى
علبة قشطة
التعليمية hh7net_12864354073.j
التعليمية hh7net_12864354071.j
التعليمية hh7net_12864354072.j
حبيت اوريكم انواع الشوكولاتة الى زينت بها التورتة
اولا الشوكولاتة الفرماسيل لاطراف التورتة
التعليمية hh7net_12864355561.j
شوكولاتة الفلفل الاسود
التعليمية hh7net_12864355562.j
التعليمية hh7net_12864355563.j
علبة قوفريت لزينة
التعليمية hh7net_12864367402.j
نحضر الكريم شانتى كام موجود على العلبة
نضيف الحليب والكاكاو المنخول ونخفق حتى تصبح عندنا كريمة كثيفة
ناخد جزء من الكريمة ونضيفله القشطة ونحشى به وسط الكيكة
نجى للمرحلة الحلوة وهى تقطيع وتززين الكيكة لتصبح تورتاية حلوة
حددى جهات القص حول اطلااف الكيكة باعواد الخشب الصغير
التعليمية hh7net_12864340382.j
تما قطعيها بسكين حاااد وعريض تعالى فوق الاعواد بالضبط وقصى الكيكة
التعليمية hh7net_12864340383.j
طبعا تحصلنا على قطعتين من الكيك
التعليمية hh7net_12864340384.j
نجهز الكيكة للكريمة
التعليمية hh7net_12864340385.j
اعملى شريط دائرى بانبوب الكريمة حوال الكيكة من كريمة الكاكاو عشان تجيك مرتبة
التعليمية hh7net_12864355564.j
التعليمية hh7net_12864345461.j
وهده كريمة الى خلطها بالقشطة لحشو وسط الكيكة
التعليمية hh7net_12864345462.j

صبيت كريمة القشطة
التعليمية hh7net_12864345463.j

حطيت الفواكه
التعليمية hh7net_12864345464.j
نضع الطبقة التانية
التعليمية hh7net_12864345465.j
نطع الكريم شانتى البنى
التعليمية hh7net_12864348741.j
نغطى الكيكة كلها بالكريمة
التعليمية hh7net_12864348742.j

نغطى الاطراف كدلك بالكريمة
التعليمية hh7net_12864348743.j
ونغطيها كلها بالكريم ونزين حوالين الكية بشكل نجمة
التعليمية hh7net_12864348744.j
هكدا
التعليمية hh7net_12864348745.j
ونكمل عملية الزبنة كما فى الصور
التعليمية hh7net_12864351881.j
شوفو ماشاء الله
التعليمية hh7net_12864351882.j
زينتها بكل انواع الشوكولاتة
التعليمية hh7net_12864351883.j
والاطراف زينتها بالشوكولاتة الفرماسيل
التعليمية hh7net_12864351884.j
ماشاء الله
التعليمية hh7net_12864351895.j
شوفوها من جوا يم يم
التعليمية hh7net_12864353041.j
وقدميها لعائلتك بالف صحة والف هناء
التعليمية hh7net_12864353042.j

وبنفس المقادير
نعمل اى تورتة حابينها
الكيكة البيضاء بالفراولة
نفس مقدار الكية الاسفنجية
وبنفس الخطوات
بس هده عملتها مستطيلة
بعدما جهزت مزيج الكيك صبيته فى صينية مستطلة وخبزتها
التعليمية hh7net_12864356781.j
طلعتها من الفرن وبعما ارتاحت قصيتها قسمين من الوسط
التعليمية hh7net_12864356782.j
وهنا الكريم شانتى سادة جاهز
التعليمية hh7net_12864356783.j
وحشيتها بعدما قسمتها من الوسط وحطيت فوق الكريم فراولة
اتركم مع الصور
التعليمية hh7net_12864356784.j

التعليمية hh7net_12864356785.j
زينت سطح الكية بالكريمة والاطراف نفس الشى وزينتها اخيرا بالفراولة
التعليمية hh7net_12864359341.j
واخيرا جهزت احلاءتورتة
التعليمية hh7net_12864359352.j

مجموعة تورتات
بنفس مقدار الكيكة الاسفنجية الاساسية
لكن ضاعفت المقادير لاانى عملت مجموعة
وكنت مجهزتهم من مدة طويلة شوية
والحشو والزينة
استعملت البودينغ بنكهات مختلفة
التعليمية hh7net_12864367391.j
والكيوى
التعليمية hh7net_12864367404.j
والكمثرى
التعليمية hh7net_12864367403.j
وهنا عملت تشكيلة فى قوالب مستطيلة وبشكل دائرى وبشكل قلب
طلعتهم من الفرن
التعليمية hh7net_12864360681.j
الكريمة شانتى جاهزة
التعليمية hh7net_12864360682.j
هنا عملت كيكة اسفنجية مستطيل بالكاكو من مقدارنا السابق
التعليمية hh7net_12864362261.j
وزينتها بشرايح الشوكولاتة المفوفة
اتركم مع الصور
التعليمية hh7net_12864362272.j
وهنا ككية اسفنجية اخرى
التعليمية hh7net_12864364211.j
حشيتها بالبودينغ الجاهز
التعليمية hh7net_12864364212.j
وبشرايح الكيوى
وسكرتها بالقطعة التانية وغلفتها بالكريمة وزينتها بالكمثرى والفستق المبشور
التعليمية hh7net_12864364213.j
وهنا جهزت
انا عملت هالمجموعة لطلب صديقة ليا لحفل تخرجها
شوفى مجهزتهم ووضعتهم فى العلب وراح يشيلوهم
التعليمية hh7net_12864364214.j
التعليمية hh7net_12864364215.j

كية القلب باالشوكلاتة والنيوتلا
مقدار من الكيكة الاسفنجية
اضفت 3 ملاعق كاكاو بدل 3 ملاعق طحين وكملت بنفس الطريقى الى شرحتها سابقا
بعدما طلعتها من الفرن وتركتها تبرررررررررررد تماما
زينتها باكريم شانتى مخلط بنيوتلا
وزينت الاطراف ببسكويت اوريو طحنته ناعم
اتركم مع الصور

التعليمية hh7net_12864370572.j
هدا بسكويت الاوريو طحنت ناعم
التعليمية hh7net_12864376451.j
التعليمية hh7net_12864370573.j
وهنا جهزت الكية بعما زينتها بخطوط من النيوتلا
التعليمية hh7net_12864370574.j

التعليمية hh7net_12864370575.j
كيكة الشوكولاتة بجوز الهند

نفس مقدار الكيكة الاسفنجية
الحشو
كريم سانتى
بسكويت اوريو لزينة الاطراف
كيوى *جوز الهند
الطريقة
انا عملت 3 قوالب من الكيكة
دهنت كل طبقة بالكريمة وحشيتها كيوى
وغلفتها كل الطبقات 3 فوق بعض بالكريمة
واتركم مع الصور بتوضح اكتر
هدا البسكويت الاوريو
التعليمية hh7net_12864376451.j

التعليمية hh7net_12864376452.j

التعليمية hh7net_12864376464.j

التعليمية hh7net_12864376465.j
هنا جهزت التورتة
التعليمية hh7net_12864378131.j
انتهى بفضل الله
حبيباتى اى سؤال انا جاهزة
وبانتضار تطبيقاتكم وارئكم المشجعة
عشان نستمر ونكمل الجزء التالت بادن الله

كتبت : *قمرهم كلهم*
-
روووووووووووووووووعة
ماعندى اكتر من دعاء لك على جهودك الجبارة
وطبعا انا كنت بانتضار الجزء التانى من الصباح الباكر
ربنا يرزقك الدرية الصالحة المعافة
وتخاوى سارة وصهيب باخ او اخت اللهم امين يارب
كتبت : م.ميلا
-
ما شاء الله

روعة
تسلم ايديك حبيبتي وان شاءالله ربي يرزقك بالذرية الصالحة

عندي سؤالين : ليش الكريمة لما انخلطها بالحليب تجيني ناعمة نبيها شادة بيش نقدر نزين بيها
والسؤال الثاني :

استعملت البودينغ بنكهات مختلفة

البودينغ بيش خلطيه

جزاك الله خيراً

وانتظروا التطبيق
كتبت : habibat zaujaha
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة *قمرهم كلهم*:
روووووووووووووووووعة
ماعندى اكتر من دعاء لك على جهودك الجبارة
وطبعا انا كنت بانتضار الجزء التانى من الصباح الباكر
ربنا يرزقك الدرية الصالحة المعافة
وتخاوى سارة وصهيب باخ او اخت اللهم امين يارب
ربى يحفظك ياقمرهم
ويجزاك خير على حسن وجمال كلماتك ودعواتك
شكرا
كتبت : habibat zaujaha
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة م.ميلا:
ما شاء الله

روعة
تسلم ايديك حبيبتي وان شاءالله ربي يرزقك بالذرية الصالحة

عندي سؤالين : ليش الكريمة لما انخلطها بالحيب تجيني ناعمة نبيها شادة بيش نقدر نزين بيها
والسؤال الثاني :

استعملت البودينغ بنكهات مختلفة

البودينغ بيش خلطيه

جزاك الله خيراً

وانتظروا التطبيق

اولا وقبل اى شى نور المنتدى ياميلا
وان شاء الله تستفيدى معانا حبوبة
شوفى بالنسبة للكريم شانتى حتى انى قبل كانت تطلع معاى مايعة شوية
وبالتالى الزينة مابتطلع مرتبة وشيك
دايما ياميلا تنقصى كمية الحليب متلا على العلبة لو مكتوب كمية الحليب كوب ونص انتى ديرى كوب فقط
ولو الكمية متلا كوب ديرى تلاتة ارباع كوب عشان تجيك متماسكة
وتانى شى اخفقى الكريمة لمدة طويلة كلما خفقتيها اكتر بتطلع سميكة اكتر
وبالنسبة للبودينغ
اتبعى التعليمات الى موجودة على العلبة وزى ماحكيتلك دايما كمية السوائل بتنقصى منها
والبودينغ زى الكريم شانتى بتخلطيه مع الحليب البارد وتحركيه
وبعدين بتحطيهم على نار هادية زى المحلبية بالظبط لغاية مايتماسك المزيج
وتفضلى حبوبة اى استفسار جاهزة
وبيشرفنا تطبيقك احلو اكيد
كتبت : ثغرة فرح
-
سلكت يمناكـ
يارب يا رحمن اتمم عليها فرحتها بالخلف الصالح
الصفحات 1 2  3  4  5  ... الأخيرة

التالي

فطائر الجبنه البيضاء

السابق

دورة تعليمية للمعجنات الجزء الاول

كلمات ذات علاقة
للمعجنات , الثاني , التعليمية , الجزء , الدورة