تورتة نصف فواكة ونصف شيكولاته من مطبخى(تطبيقى لثانى درس من دورة المعجنات)

مجتمع رجيم / ركن الحلويات
كتبت : randoda
-

شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) 85442812.gif

شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) 84441330.gif

شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) 89555822.gif


شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) 6n31toor7638ccwfky0i
اخواتى الحبيبات

تطبيقى لثانى درس من دورة المعجنات لاستاذتنا الغالية حبيبة زوجها

تورتة نصف فواكة ونصف شيكولاته


نبدا على بركة الله الطريقة كما شرحتها اختنا فى الدورة
على الرابط

http://www.rjeem.com/forum/t88370.html

class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة :
المقادير
6 بيضات بدرجه حراره المطبخ
كوب وربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
فانيليا
ولو تحبيها كيكة بنى يعنى بالكاكاو ممكن تضيفى 3 ملاعق كاكاو خام داكن غير محلى بدل 3 ملاعق طحين

سخنى الفرن
حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا حتى يصبح بشكل الكريم ولونه تغيرا ضيفى السكر مره واحده واستمرى فى الخفق تقريبا 10 دقايق على اعلى سرعه


فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعدها راح حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا نريد ان يدخل الهواء لانه هو اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد 10 دقايق

وهنا اضفنا السكر بشويش وعلى دفعات


تما ابدى باضافة الطحين ولاتستعمل الخفاق ابدا لان الهوا ءالى دخل راح يخرج وتفسد لنا الكيكة وطبعا بنضيفع عبر منخل مع البيكنج بودر


باستخدام سباتول و ملعقة عريضة ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء شديد
لاحضى الصور وانتفاخ المزيج


و تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى واستمر فى التقليب ببط من فوق الى تحت بحيت يبقى المزيج منتفخ وسميك



واخيرا انتهت كمية الطحين والخميرة لاحظو كيف المزيج مازال محتفظ بحجمه وانتفاخه وهدا يعنى ان كمية الهواء موجودة



ادهنى صينية الفرن وصبى المزيج بحدر وبشوية فى الصينيه ودخليها الفرن



ولاتفتحى باب الفرن قبل مرور 30 دقيقة الاولى والافضل ان لاتفتحيه حتى تنضج الكيكة



بعد 35 دقيقة ممكن تختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار
ولاتخرجيها تخرجيها من الفرن خليها فيه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء باردوتنزل اتركيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه اناكتبتها راح تنجح معاك الكيكة
وهنا طلعتها من الفرن ماشاء الله شوفو


تما اتركى الكيكة بعدما تغطيها عشان لاتجف اتركيها ترتاح 3 ساعات تقريبا عشان يسهل تزيينها
وفيه ناس بتتركها لتانى يوم


و صور خطوات عملها من مطبخى
المقادير
6 بيضات بدرجه حراره المطبخ
كوب وربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
فانيليا
ولو تحبيها كيكة بنى يعنى بالكاكاو ممكن تضيفى 3 ملاعق كاكاو خام داكن غير محلى بدل 3 ملاعق طحين



شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) t847ck3kf3bk9q3rqcpp
سخنى الفرن
حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا حتى يصبح بشكل الكريم ولونه تغيرا ضيفى السكر مره واحده واستمرى فى الخفق تقريبا 10 دقايق على اعلى سرعه


فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعدها راح حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا نريد ان يدخل الهواء لانه هو اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد 10 دقايق

شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) l9lmsy6zojkfe1q5zcnc

شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) lnel5bh78wuypeaiu8b.
وهنا اضفنا السكر بشويش وعلى دفعات



شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) noyvc22vev16tbce5.jp

تما ابدى باضافة الطحين ولاتستعمل الخفاق ابدا لان الهوا ءالى دخل راح يخرج وتفسد لنا الكيكة وطبعا بنضيفع عبر منخل مع البيكنج بودر



باستخدام سباتول و ملعقة عريضة ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء شديد
لاحضى الصور وانتفاخ المزيج


و تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى واستمر فى التقليب ببط من فوق الى تحت بحيت يبقى المزيج منتفخ وسميك



واخيرا انتهت كمية الطحين والخميرة لاحظو كيف المزيج مازال محتفظ بحجمه وانتفاخه وهدا يعنى ان كمية الهواء موجودة


شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) frmlrmwsqmki0rwi9a11
ادهنى صينية الفرن وصبى المزيج بحدر وبشوية فى الصينيه ودخليها الفرن


شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) dof5ubnh6vb8q9ildvve
ولاتفتحى باب الفرن قبل مرور 30 دقيقة الاولى والافضل ان لاتفتحيه حتى تنضج الكيكة



بعد 35 دقيقة ممكن تختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار
ولاتخرجيها تخرجيها من الفرن خليها فيه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء باردوتنزل اتركيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه اناكتبتها راح تنجح معاك الكيكة
وهنا طلعتها من الفرن ماشاء الله شوفو


شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) wahb271ngfdf834115.j
تما اتركى الكيكة بعدما تغطيها عشان لاتجف اتركيها ترتاح 3 ساعات تقريبا عشان يسهل تزيينها
وفيه ناس بتتركها لتانى يوم


ثم تزينيها باى طريقة تحلو لك

شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) pw6avo62njeot43nt50m

شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) qfqs2bcgp0mh4tgds52l
عملت طبقة عبارة عن مربى و مكسرات و سيرب بسيط من عصير الكمبوت

و قطع الاناناس
شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) lturh26bnvodf7mparm2


ثم طبقة اخرى فوقها عبارة عن شيكولاته نوتيلا و بعض الكريم شانتى


شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) 5timcxkinryw6kiwf0bq

هنا عملت تورته نصفها كريمة و نصفها الاخر شيكولاته


شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) cm5960g3s7ed85t7zsnu


شكلها النهائى بعد التزيين شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) 00004154.gif

شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) vfykipul6bjshrgl5sqi

شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) phy4ads82r4koallvsfi

هنا تورتة اخرى بالشيكولاته فقط
شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) 00003251.gif
شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) eq7yrpf1yc8ap153ddkc

اتمنى تعجبكمشيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) 000021541.gif


وفقنا الله و اياكم لما يحب و يرضى

لا تنسونى من صالح دعائكم
شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) 00000245.gif
اختكم randoda

شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) 91209486.gif

شيكولاته مطبخى(تطبيقى المعجنات) 45890878.gif

كتبت : رماد اليل
-
ماشاء الله ...روعه ...شهيتي وكمان جوعانه ...شكلها مرررره طيبه ...

راح اخذ كيكه الاناناس ...يم يم ....روعه ...تسلم ايديك ...
كتبت : زهره الاسلام
-
ما شاء الله رندوده تسلم الايادى حبيبتى شكلهم روعه وشهى جدا
الشكر موصول للغاليه حبيبه
وما شاء الله الكيكه الاسفنجيه من اول مره طلعت راااائعه
فى انتظار المزيد من ابداعاتك

كتبت : randoda
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة رماد اليل:
ماشاء الله ...روعه ...شهيتي وكمان جوعانه ...شكلها مرررره طيبه ...

راح اخذ كيكه الاناناس ...يم يم ....روعه ...تسلم ايديك ...

الله يكرمك حبيبتى نورتى و اسعدنى رايك كثيرا
كتبت : randoda
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة زهره الاسلام:
ما شاء الله رندوده تسلم الايادى حبيبتى شكلهم روعه وشهى جدا
الشكر موصول للغاليه حبيبه
وما شاء الله الكيكه الاسفنجيه من اول مره طلعت راااائعه
فى انتظار المزيد من ابداعاتك


تسلمى غاليتى

فعلا دى اول مرة اعمل كيكة اسفنجية ههههههه و الحمد لله نجحت

نورتى
كتبت : الشكر لله
-
يعطيكي الف عافيه ماشاء الله عليكي
الصفحات 1 2  3  4  5  ... الأخيرة

التالي

انواع التشيز كيك

السابق

**..Banana cake..**

كلمات ذات علاقة
لثانى , من , مطبخىتطبيقى , المعجنات , تورتة , درس , دورة , شيكولاته , فواكة , وشف , ونصف