مجتمع رجيمالأطباق الرئيسية

كشري مصري سوبر مخصوص لنهوله

غدور 01:00 PM 10-17-2010


الكشري من الاكلات المحببه جدا عندنا في المنزل ووالدتي رزقها الله منازل الشهداء من ابرع السيدات في عمله
ولها طريقه مميزه في تحضيره قد تكون مختلفه قليلا عن المتعارف ولكن الكشري من ايدها له مذاق اخر
ورغم انني اطبق وصفاتها بحذافيرها الا انني لاانكر انني احب اكله من يدها لانه بيكون اطعم بكتير
ونهولتي الحلوه كانت تتمني تطبيقه لوالدها وبصراحه انا كعادتي مقصره كثيرا في حق من احب
فتأخرت عليها جدا في الوصفه لذا ارجومنها ان تسامحني وسأجعل اعتذاري بشكل عملي بأني سأشرحه بالتفصيل الممل لعل هذا يكون عوضا عن تأخري في الرد عليها

ولنبدأ بسم الله
المقــــــــــادير



2كوب رز مصري ابيض مغسول
2 كوب عدس بجبه
نص كيس مكرونه اسباجتي
نص كيس مكرونه صغيره جدا
شعريه(لاتبحثوا عنها في الصوره نسيت اصورها)
حمص حوالي نصف كوب او حسب الرغبه
2 بصله كبيره
ملعقه كبيره توم مفروم
4 حبات طماطم متوسطه
ملعقه كبيره صلصه طعام
عصير ليمونه
ربع فنجان خل
ملح وفلفل اسود وكمون وشطه وبهارات
طبعا زيت للطهو
وبعض الماء سنحتاجه اثناء اعداد الكشري

الطريـــــــــــقه

1- في الليله التي تكوني قد قررتي عمل الكشري غدا في صباحها قومي قبل نومك واغسلي العدس وانقعيه في بعض الماء حتي يسهل سلقه
كذلك الحمص اغسليه وانقعيه في بعض الماء ثم اخلدي الي النوم بسلام
2-في صباح يوم عمل الكشري....
ادخلي المطبخ واملئي 3 اواني طبخ بالماء وضعيهما علي النار الاول ضعي فيه ملعقه صغيره ملح وملعقه كبيره زيت وهذا لسلق المكرونه
والثاني ضعي فيه نصف ملعقه صغيره كمون وبصله صغيره جدا(لم تذكر سهوا في المقادير)وهذا لسلق العدس
والثالث لن تضعي فيه الا القليل من الملح وهذا لسلق الحمص
3- كسري المكرونه الاسباجتي الي قطع صغيره كل منها لايتجاوز ال3 سم واخلطيها بالمكرونه الصغيره وبمجرد ان يغلي ماء الاناء الخاص بها علي النار ضعيها فيه فورا وابدئي في سلقها



بالنسبه للعدس صفيه من ماء النقع بأستخدام مصفاه وبمجرد ان يغلي الماء الخاص به والمحتوي علي الكمون والبصل ضعيه فيه وهدي النار عليه واتركيه حتي ينضج
والحمص ضعيه في ماؤه وابدئي في سلقه حتي ينضج
4-في هذه الاثناء ضعي الطماطم مع قليل من الماء في الخلاط وضعي معها البصله المتوسطه وعصير الليمونه والملح والفلفل الاسود والبهارات واضربيهم جيدا


5- في اناء عميق علي النار ضعي القليل من الزيت وعندما يسخن ضعي عليه التوم وقلبيه حتي يصبح لونه ذهبي(ملحوظه المطلوب لونه ذهبي وليس بني)
وبمجرد ان يتحول للون الذهبي ضعي ملعقه صغيره مملوءه من الكمون عليه وقلبي بسرعه وبعدها مباشره ضعي الخل حتي تتصاعد رائحه الدقه ويعلم جميع من بالمنزل انك بتعملي كشري


ثم ضعي ملعقه الصلصه وقلبي واتركيها قليلا علي النار

ثم اضيفي خليط الطماطم اللي في الخلاط
وهدئ النار وغطيها واتركيها حتي تنضج الطماطم ويصبح طعمها كالصوص
(طبعا هذه الطريقه ترونها مختلفه عن الكشري العادي المتكون من الدقه اللي بالتوم والصلصه الحمرا لكن هذه عباره عن مزيج من الدقه والصلصه معا وصدقوني طعمها الذ بكتير)
بعد ماينضج الصوص يمكنك تقسيمه لجزئين ووضع الشطه علي نصفه وترك النصف الاخر بلا شطه بس طبعا انا بأضع عليه كله شطه لاني بأحبه مشطشط جدا
6-طبعا في هذه الاثناء ستكون المكرونه قد تم سلقها ارفعيها من علي النار وصفيها بمصفاه واغسليها ببعض الماء البارد



ثم ضعي فوقها مقدار ملعقتين فقط من الصوص بعد نضجه وقليل من الزيت واعيديها في انائها فقط ملعقتين هتاخد طعم الصوص ولكن سيبقي لونها كما هو ابيض

7-بعد ذلك قطعي البصله الثانيه لشرائح رفيعه


ثم افركيها ببعض الملح



وضعي علي النار الاناء الذي تنوي طهي رز الكشري فيه
وضعي فيه زيت كافي لتحمير البصله جيدا دون حرقها واتركيه حتي يسخن ثم ضعي البصل وحمريه مع التقليب المستمر حتي يصبح لونه بني(المطلوب لون بني وليس اسود يعني افتح من لون الصوره كمان بس انا اصور بكاميرا موبايل فبتغمق الصوره شوي)


اخرجيه علي ورق ماص وليس بمصفاه لان المصفاه لن تجفف بواقي الزيت منها وستجعلها تصبح طريه غير مقرمشه واثناء اخرجها تعمدي ترك بعضا منه في الاناء هيعطي للكشري طعم حلو
والبصل الناجح لو تذوقتيه ستجديه مقرمش ولذيذ
8- في نفس الاناء تخلصي من الزيت الزائد وضعي الشعريه وحمصيها



وطبعا سيكون العدس قد نضج صفيه من ماؤه بمصفاه واتركي البصل فيه ثم امزجيه مع الرز المغسول والمصفي جيدا وفي الصوره واضح اننا تركنا ايضا البصله فيه


(مهم ان تصفي العدس والرز جيدا للحصول علي نضج سليم لهم ويكون الكشري مفلفل)
9-وبعد ماتحمري الشعريه ونلاحظ وجود بقايا البصل فيها نضع الرز بالعدس فوقها وانتبهوا للنقطه التاليه
هنضع ماء بمقدار طهو الرز فقط ولن نزيد الا ربع كوب اضافي في حاله اذا وجدنا ان الرز تشرب ماؤه ولم ينضج
يعني انا اضع لكل كوب رز كوب ماء هضع علي كوبين الرز كوبين ماء وهتجاهل وجود العدس والشعريه وبعد مايتشرب الرز ماؤه لو كان لم يستوي هضع ربع كوب ماء اضافي ولن ازيد عشان يبقي الكشري مفلفل
وده منظر لمستوي الماء في الاناء شوفوا الماء مش باين مش مهم متخفوش واتركوه علي نار عاليه حتي يتشرب الماء ثم علي نار هادئه حتي ينضج تماما كأنك بتسوي رز وانسي وجود العدس والشعريه لان العدس مستوي اصلا بالسلق
ثانيا الملح اضعه علي مقدار الرز فقط رغم اننا سلقنا العدس بدون ملح يعني لو بأحط نصف ملعقه صغيره لكل كوب رز يبقي علي الكوبين ملعقه صغيره لاني هضيف دقه فيها ملح عليه اثناء الاكل

10- بعد ما ينضج الرز هنبدأ بتقديمه
طبقه رز وعدس وطبقه مكرونه وبعدين حمص اللي نسيناه بيتسلق من خطوه رقم 2 هنصفيه من ماؤه
وبعدين رشه صوص وحبه بصل محمر علي الوجهه وطبق صوص جنبه للي يحب يزود انا حطيت الصوص في فنجان في نص الطبق
وكل واحده تفنن بقي في شكل التقديم مع ان في الاخر كله هيتاكل
ممكن طبعا لو لسه قادره تعملي جنبه دجاج مشوي بس هقول لكم حاجه غريبه انا جربته بالبيض المسلوق طعمه جنان عشان كده سلقت معاه بيض






11- طبعا مهم جدا بعد ماتخلصي الكشري وتقدميه في الاطباق تجيبي حد يغسل لك المواعين
اتمني اكون افدتكم
واتمني اكون قدرت اوصل لنهول الطريقه بالتفاصيل الدقيقه ويارب تطبقوها وتعجبكم
وطبعا اللي نفسه ياخد اي طبق بالهنا والشفا
بس يبقي يفتكرني بدعوه حلوه

ملحوظه يابنات المقاديردي بتعمل كميه كبيره ممكن تعملي نصفها لو اسرتك صغيره
فرفوووشه 02:20 PM 10-17-2010
تسلم الايااااااااااااااااااااااااااادي غدور
بجد الكشري لا يقاوم
أبدعــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـتي وجوعتيني كمان
وتستاهل نهووووله راح اخلي الطبق لها
تستحقي الوسام والتقييم ياقمر
تحيااااااااااتي
لياااال 02:31 PM 10-17-2010
تستاهلي احلة تقيم
لذيييييييييييييييييييييييذ
Coeur de Rjeem 02:55 PM 10-17-2010
الله يسلم اديكي غدووووووووووووووووووورتي اختي الحبيبه
شكلو بيشهي و شكرا لفرفوشه لانها سابتلي الطبق هههههههه
شكرا غدورتي على الكشري الي مبين انو لذيذ خاصه و هو من احلى ايدين و الله عاجزه عن شكرك
ربنا يحفظك تستاهلي احلى تقييم




flower1 04:15 PM 10-17-2010
ممممممممممم

شكله شهي جداااااااااا

تسلم الايااااااااااااااااادي
✿ موكآ فرآولة ✿ 05:24 PM 10-17-2010


ماشاء الله عليك غدووووووووووور

شكله الكشري يممممممممممم لذيذ

من يد ما نعدمها

الله يعطيك العافيه




1 2  3  4  ... الأخيرة