سينابون هش رااائع بالصور من مطبخي

مجتمع رجيم / المعجنات و الحلويات
كتبت : غدور
-

اخواتي الحبيبات لاني احبكن في الله
جبت لكم اليوم نوع حلو سهل التحضير وجميل الشكل ولذيذ الطعم
ممكن عمله في الحفلات بجانب التورتات هيعطي شكل جميل للمائده ولن يتعبك في تحضيره
وممكن عمله مع فنجان الشاي وقت العصاري والبال رايق

الصنف ده هو

السينابون

وبقول لكل واحده عملته قبل كده ومعجبهاش او مطلعش معاها حلو
جربيه بالطريقه دي هتحبيه جدا وهيطلع معاك هش وطري
والسر قالتلي عليه اخت جزاها الله خير
وفعلا جربته طلع غير كل مره قلت لازم تجربوا معي
ولن اطيل عليكم وندخل في

المقــــــــــــادير

2 وربع كوب دقيق منخول
ملعقه ونصف كبيره زبده
3 ملاعق كبيره سكر
رشه ملح
نص ملعقه كبيره ممسوحه خميره فوريه
ربع ملعقه صغيره بيكنج بودر
ثلاث ارباع كوب حليب دافئ
2 ونص ملعقه كبيره حليب بودره(مهمه جدا)
3 ملاعق كبيره كريم شانتي(ده سر العجينه اللذيذه الهشه)
مقادير الحشوه
زبده طريه
ملعقه كبيره سكر
وملعقه صغيره قرفه
وملعقه كبيره كاكاو

الطريقــــــــــــــــه

1-في الخلاط نضع الحليب والحليب البودره والزبد والسكر والملح والخميره والبيكنج باودر ونخلطهم لمده دقيقتين
2- نضع عليهم كوب دقيق والكريم شانتي ونستمر في الخفق
3-نضع الخليط في طبق ثم نكمل وضع الدقيق المنخول بالتدريج ونعجن باليد حتي نحصل علي عجينه متماسكه (ملحوظه العجينه هتكون بتلصق في اليد شويه)
wi512fn03pxkf2ktdwa.
4-نتركها حتي تتخمر ويتضاعف حجمها
5-نفردها علي سطح مرشوش بسمك حوالي 1 سنتيمتر ونقطع الاطراف علي شكل مستطيل
fdl50ftt2kos3k7elpx7
6-نضع مقادير الحشوه
ندهنها بالزبد ونرش السكر والقرفه والكاكاو
dd6p1ww9elga7jzxu4tx


7-نلفها رول بأحكام عشان متفكش
vy6t73m39d93dnxfx.jp
8-نقطعها بسمك 3 اصابع يد يعني حوالي 4 او 5 سنتيمتر ونرصها في صينيه مدهونه بالزبد
p6io535794g72ai02qbx


9- مهم جدا نتركها تخمر تاني بعد التقطيع من نص ساعه الي ساعه حتي يتضاعف حجمها مره اخري
10-تخبز في الفرن درجه حراره هاديه ويادوب اول ما تستوي من تحت ارفعها علي الشوايه بس لحد ماتاخد لون
11-اول ماتطلع من الفرن وهي ساخنه نرصها في طبق التقديم ونضع عليها نوعين من الصوص حضرناهم اثناء ماهي في الفرن
النوع الاول
الصوص الابيض
ملعقه ونصف كبيره حليب بودر
2 جبنه مثلثات
فانيليا
ملعقه كبيره سكر
ملعقه كبيره زبده
3 ملاعق كبيره كريم شاني
ربع كوب ماء
نضرب جميع المكونات السابقه في الخلاط حتي نحصل علي صوص شيكولاته متماسك
اذا لم يتماسك يمكنك زياده كميه الكريم شانتي او تقليل كميه الماء
ثم نحتفظ به في الثلاجه ونضعه علي السينابون وهو ساخن اول مايطلع من الفرن حتي يتشربه

النوع الثاني
صوص الشيكولاته
نصف كوب قشطه
نصف كوب شيكولاته مبشوره
نضع القشطه علي النار وقبل ماتبدأفي الغليان نحط الشيكولاته ونقلب ونطفي النار علي طول
والشيكولاته هتدوب من حراره القشطه
توضع علي السينابون ايضا وهو ساخن
ملحوظه انا بحتفظ بالقليل من الصوص في الثلاجه وبضعه علي السينابون مره اخري قبل تقديمه ليظل شكله شهي
وهذه النتيجه
اتفضلوا بالهنا والشفا
ولاتنسوني من دعواتكم
t6ychmnyv0c97nym2dp.
uo9xfvcx5fb5uzgrugtk

mr1y97elwry4ex56jvr.

اتمني يعجبكم.....
كتبت : أم عمر و توتة
-
غدوووور حبيبتى.. شكله روعة روعة روعة.. انا باموت فى السينابون ولكنه مشكلة كبيرة بالنسبة لى لانى مش ببطل اكل فيه لغاية ما يخلصصصصص.. بس ان شاء الله

اجربه..
كتبت : Coeur de Rjeem
-
الله يسلم اديك غدووووووورتي شكلو بيشهي فعلا
ما شاء الله عليك و على كل ما تقدميه




شكرا من غير كلام انا فهمت انو ليا


احلى تقييم تستاهليه حبيبتي
كتبت : ولا احلى
-
ايه الجمال دا يا ام مونى

تحفة انا بحبه جدااااااااااا شكله روعة فمابالك بالطعم

واكيد من ايدك غيييييييييير

لما اخلص رجيم كافئينى وادينى طبق ههههههه

تسلم ايدك يا غدورة
كتبت : فرفوووشه
-
تسلم الاياااااااااادي
غدور
صراحه جبتيها على الجرح اموووووووت على السينامون
ومايهمك راح اتفاهم مع نهووووله على الطبق
كتبت : um rawan
-
تسلم الايادي حبيبه شكلو حلو كتير والاحلي انو منك حبيبه تسلم الايادي ياقمر
الصفحات 1 2  3  4  ... الأخيرة

التالي

ممكن تساعدونى!

السابق

شروط نجاح الفطائر

كلمات ذات علاقة
من , مطبخى , بالصور , رااائع , سينابون , هز