دورة المعجنات الجزء الرابع

مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
كتبت : habibat zaujaha
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة اميرة حلوة:
الله يبارك فيك يا عسل...الكيكات يطيرو العقل....نستنى المزيد من ابداعاتك...عودتينا على الحلاوة و الشطارة

مشكورة احلاء اميرة
على التواجد الرائع والكلمات العسل
كتبت : randoda
-


ازيك اختى الغالية حبيبة زوجها

معلش جمعت بعض الاسئلة كده و اتمنى تجاوبيلى عليها

1-كيف اختبر الخميرة و البيكنج بودر و اعرف ان فعاليتهم جيده

2-انا لا احب استخدام الزبد او السمن و افضل الزيت فهل ممكن استخدم الزيت كبديل فى كل الوصفات و الا بعض الوصفات تشترط الزبد او السمن

align="right">3-عندى فورمة للكيك و ليها وجوه مثل ارنوب او دبدوب هههههه بس للاسف الكيكة ما بيطلع فيها هذا الشكل ليه هلى فيه طريقة معينه لذلك

align="right">4-هل ممكن لو العجين لقيتوا كتير احفظه فى الفريزر قصدى عجين المعجنات و كذلك سائل التورتات

align="right">5-هل كل الوصفات ممكن استبدل فيها الدقيق الاسمر او دقيق الحبة الكاملة او لا

align="right">6-هل هناك بدائل للدقيق فى المعجنات او لا

align="right">7-دلوقتى عايزة افهم بالنسبة للكيكات ايه العامل اللى بيخليها هشه الزيت او البيض او ايه

و هل هناك نسبة معينة يجب امشى عليها بين المكونات علشان تطلع هشة

و بالنسبة للمعجنات ايضا

معلش عارفه اسئلتى كتير بس كنت باذاكر ههههههههه و جمعتهم بارك الله فيك

بانتظار ردك حبيبتى



كتبت : habibat zaujaha
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة randoda:


ازيك اختى الغالية حبيبة زوجها

معلش جمعت بعض الاسئلة كده و اتمنى تجاوبيلى عليها

1-كيف اختبر الخميرة و البيكنج بودر و اعرف ان فعاليتهم جيده

2-انا لا احب استخدام الزبد او السمن و افضل الزيت فهل ممكن استخدم الزيت كبديل فى كل الوصفات و الا بعض الوصفات تشترط الزبد او السمن

align="right">3-عندى فورمة للكيك و ليها وجوه مثل ارنوب او دبدوب هههههه بس للاسف الكيكة ما بيطلع فيها هذا الشكل ليه هلى فيه طريقة معينه لذلك

align="right">4-هل ممكن لو العجين لقيتوا كتير احفظه فى الفريزر قصدى عجين المعجنات و كذلك سائل التورتات

align="right">5-هل كل الوصفات ممكن استبدل فيها الدقيق الاسمر او دقيق الحبة الكاملة او لا

align="right">6-هل هناك بدائل للدقيق فى المعجنات او لا

align="right">7-دلوقتى عايزة افهم بالنسبة للكيكات ايه العامل اللى بيخليها هشه الزيت او البيض او ايه

و هل هناك نسبة معينة يجب امشى عليها بين المكونات علشان تطلع هشة

و بالنسبة للمعجنات ايضا

معلش عارفه اسئلتى كتير بس كنت باذاكر ههههههههه و جمعتهم بارك الله فيك

بانتظار ردك حبيبتى



رندودة شوفى حبيتى
-كيف اختبر الخميرة و البيكنج بودر و اعرف ان فعاليتهم جيده
بما ان الخميرة تكون مغلقة فهدا يعنى انه راح نشتريها وبعدين نجربها فى البيت
خميرة البيرة او الخميرة الفوريم قبل استعمالها فى اى وصفة ممكن تاخدى ملعقة صغيرة ونص ملعقة سكر ونص كوب ماء دافى وحركيهم وغطيهم واتركيهم 10 دقايق لو ارتفعت الخميرة لفوق معناها ممتازة ولو ماارتفعت يعنى الخميرة ماتنفع
وخميرة البيكنج بودر قبل ماتشتريها اتاكدى انها جديدة ومو قديمة وصعب انك تجربى بها مقدار مع الكيك وتخبزيها عشان نتاكد من جودتها اسراااف لدلك حبيبتى تاكدى قبل شرائها انها جديدة وكل البيكنج بودر بيكون مفعولها قوى فى الغالب
2-انا لا احب استخدام الزبد او السمن و افضل الزيت فهل ممكن استخدم الزيت كبديل فى كل الوصفات و الا بعض الوصفات تشترط الزبد او السمن
ممكن تستبدلى الزبدة والسمن بالزيت فى الكتيرر من الوصفات
الا فى معجبنات قليلة زى التارت والباى والكرواسان لانستغنى عن الزبدة
والسمن اكيد تستغنى عنه بالزبدة الخفيف
align="right">3-عندى فورمة للكيك و ليها وجوه مثل ارنوب او دبدوب هههههه بس للاسف الكيكة ما بيطلع فيها هذا الشكل ليه هلى فيه طريقة معينه لذلك
لان مزيج الكيك بيكون رخو لازم يكون المزيج تقيل شوية بحيت لما ترفعى المزيج بالملعقة ماينزل تحت يبقى على السطح
align="right">4-هل ممكن لو العجين لقيتوا كتير احفظه فى الفريزر قصدى عجين المعجنات و كذلك سائل التورتات
عجين المعجنات زى الخبز والبريوش والسينبون زى العجان الى فيها خميرة البيرة ممكن تحفضيها فى الفريز عادى ماتبوظ
ولكن الكيك والوصفات الى فيها خميرة البيكنج بودر تفسد لما نحفظها فى الفريز
align="right">5-هل كل الوصفات ممكن استبدل فيها الدقيق الاسمر او دقيق الحبة الكاملة او لا
الوصفات الحادقة والمعجنات الى مصنوعة من خميرة البيرة ممكن يكون نصفها دقيق اسمر والنصف الاخر دقيق ابيض
لكن ماتطلع حلوة لو كلها دقيق اسمر وماتنتفخ معاك الخميرة يعنى ماراح تطلع هشة وخفيفة لانه دقيق الاسمر تقيل
لكن انخلطه مه الطحين الابيض
والحلويات ماينفع ابد صنعها بالطحين الاسمر
align="right">6-هل هناك بدائل للدقيق فى المعجنات او لا
بدائل غير الدقيق لااعتقد حاتكون كتيرة فيه دقيق الصويا الصحى لكن يارندودة انا جربته كبديل الطعم غريب وموحلو
لكن للدقيق انواع منها دقيق الدرة بنصنع منه خبز ومعجنات روعة ومايكون فيها طحين ابيض
align="right">7-دلوقتى عايزة افهم بالنسبة للكيكات ايه العامل اللى بيخليها هشه الزيت او البيض او ايه
حبوبة كترة الخفق فى والمزج بين البيض والسكر اولا تما اضافة الزيت بحيت يصبح المزيج كتلة واحدة متل الكريم
اهم نقطة لهشاشة الحلويات هى المزج الجيد
والتقيد السليم للمقادير عند صنع الحلويات نقطة مهمة للوصول لحلى هش ويدوب فى الفم
و هل هناك نسبة معينة يجب امشى عليها بين المكونات علشان تطلع هشة
و بالنسبة للمعجنات ايضا
اكييييييييييييد كل وصفة من الحلويات يجب الالتزام بمقدارها المحدد
عكس المعجنات الزيادة والنقصان فى المقادير مايؤثر على الوصفة
وان شاء الله اكون وضحت لك بشكل جيد
ولو مافهمتى رندودة خبرينى انا معاك

كتبت : randoda
-


وااااااااااو ما شاء الله عليكى حبيبتى فهمت بارك الله فيك يا رب

ربنا يكرمك و يرزقك اللى تتمنية و اتمنى الا اكون باثقل عليكى

اصلى تلميذة مشاغبة هههههههههه




كتبت : ام البنات المؤدبات
-
ماشاء الله روعة كل ماقدمت لا حرمت الاجر وجزاك الله خير الجزاء وحقق كل امنياتك
كتبت : shm3atamll
-
الله يوفقك ويرزقك كل خير تتمنينه يارب
دورة رائعة جدا ومفيدة
يعطيك الف عافية
الصفحات الأولى ... 6  7  8  9  10 11  12 

التالي

لفائف الجبنة من مطبخي بالصور

السابق

فطيرى المرة دى بالجبنة لعيون جولى القمر

كلمات ذات علاقة
المعجنات , الجزء , الرابع , دورة