الاطباق المتنوعة (يُمنع المنقول) السلطات، المقبلات، اطباق رئيسية، شوربات ، أطباق مصورة

الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور

الصورة الرمزية غدور
غدور
طبيبةوسام التميز
تاريخ الإنضمام: Apr 2010
رقم العضوية : 61549
العمر:
المشاركات: 1,483
نشاط غدور
  • قوة السمعة : 100
  • الإعجاب: 311
    قديم 10-25-2010, 10:31 PM
    #1
    افتراضي الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور
    ٫


    الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور shgfivqyh7yrrx9stsn.

    اخواتي الحبيبات
    انا من عشاق الفول النابت
    وبصراحه ماكنت احب شراؤه جاهز ابدا
    كنت انتظر بفارغ الصبر اي واحده في الاسره تعمله وتتذكرني بطبق صغير اقعد اكل منه طول اليوم
    ومره شاهدت هنا علي المنتدي طريقه لاختنا زهره الليمون جزاها الله خيراعن طريقه تنبيت الفول النابت في البيت وعمله

    وفعلا بدأت التجربه في تنبيت الفول
    ولكن طبخته بطريقتين مختلفتين
    والنتيجه يابنات كانت



    اروع فول نابت اكلته بلا مبالغه

    احلي من الجاهز واروع من اي طبق اخدته هديه مع احترامي الشديد لكل من اهداني يوما طبق فول نابت

    وطبعا قلت لازم انزل لكم الطرقتين عشان كل واحده بتحب الفول النابت تستمتع بيه مثلي

    1-اولا بغسل الفول جيدا ونلفه في فوطه نظيفه او قطعه قماش ونبللها بالماء ونضع عليه بعض الماء تماما كأننا هنزرع الفول بس هنحطه في الثلاجه
    انا هنا لفيته بقطن مش خساره فيه كيس قطن طبي
    ٫

    ٫

    وهنا لفيته بفوطه نظيفه ده في مره تانيه

    ٫


    ٫


    2-هنتركه في الثلاجه في الرف السفلي ثلاث اربع خمس ايام براحته وكل يوم نصبح عليه ونزوده ميه لو احتاج
    لغاااااااااااااايه ما ينبت ولو الجو بارد ممكن نتركه خارج الثلاجه هينبت اسرع


    ٫



    3-نبدأبقي الشغل هنشيل القماش او القطن ونغسل الفول في مصفاه ونجهزالاتي
    بصل مقطع
    ثوم مفري
    فلفل اخضر حار او بارد حسب الرغبه
    انا طبعا حطيت حار


    ٫



    وتوابلنا هي
    الملح
    الفلفل الاسود
    الكمون
    الشطه
    الكزبره الناشفه

    وهنحتاج شوربه لحم ساخنه لو غير متوفره يبقي نعمل شوربه بمكعب ماجي وبصله صغيره وهيل

    وطماطم معصوره
    وملعقه صلصه

    4- ونبدأ الطريقه الاولي

    نحمر البصل والتوم في قليل من الزيت ولما يصبح لونهم شفاف هنضيف قطع من الفلفل الاخضرانا ضفت حبه فلفل كامله ايضا
    ثم نضيف الفول والتوابل ونتركه مع التقليب حوالي خمس دقايق

    ثم نضيف الشوربه الساخنه عليه ونتركه حتي ينضج وتنضج قشرته

    ٫



    ثم يقدم واهم شئ مع التقديم الليمون لانه بعصير الليمون طعم تااااااااني


    ٫


    ٫








    5-الطريقه الثانيه

    عملت بيها نص الكميه

    بحمر البصل علي النارفي قليل من الزيت حتي يصبح شفاف ثم نضيف له الفلفل الاخضر المقطع قطع كبيره نسبيا

    ثم ملعقه الصلصه واقلب شويه ثم الطماطم المعصوره واتركها تتسبك


    ٫




    بعدها اضيف الفول والتوابل السابقه ماعدا الكزبره
    واتركه حوالي خمس دقائق

    ٫

    ثم اضع الشوربه الساخنه واتركه علي النار حتي ينضج

    وبعد نضجه احضر اناء اخر اضع فيه بعض الزيت واحمر التوم مع الكزبره تماما مثل مابعمل تقليه الملوخيه
    ثم اضعها علي الفول
    وعند التقديم رجاااااااااااااااااااء لاتنسوا الليمون

    ٫


    ٫


    اتمني تجربوه ويعجبكم
    وطبعا تتذكروني بدعوه حلوه
    لكم مني اجمل تحيه
    الصورة الرمزية um rawan
    um rawan
    رحيق الوردات مشرفة سابقة لها عبير الورد
    تاريخ الإنضمام: Feb 2010
    رقم العضوية : 57774
    العمر:
    المشاركات: 18,763
    نشاط um rawan
  • قوة السمعة : 100
  • الإعجاب: 699
    قديم 10-25-2010, 10:34 PM
    #2
    00008421 رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور
    ييييييييييييييييييييييي اول طبق لي مشكوره ياقمر علي الوصفه الروعه انا بحب الفول خالص وممكن اكلو في ال3 وجبات تسلم الايادي
    الصورة الرمزية ✿ موكآ فرآولة ✿
    ✿ موكآ فرآولة ✿
    رحيق الوردات مشرفة سابقة لها عبير الورد
    تاريخ الإنضمام: Jun 2009
    رقم العضوية : 45350
    العمر:
    المشاركات: 15,414
    نشاط ✿ موكآ فرآولة ✿
  • قوة السمعة : 100
  • الإعجاب: 368
    قديم 10-25-2010, 10:35 PM
    #3
    افتراضي رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور


    ماشاء الله عليك غدووووووووووووووور

    شكل الطبق لذيذ خاصة انه من ايدينك الحلوين

    تسلمين يا عسسسسسسسسسل

    وتستاهلين التقييم وخمس نجوووم

    :)

    الصورة الرمزية فرفوووشه
    فرفوووشه
    رحيق الوردات مشرفة سابقة لها عبير الورد
    تاريخ الإنضمام: Jun 2008
    رقم العضوية : 19958
    العمر:
    المشاركات: 6,792
    نشاط فرفوووشه
  • قوة السمعة : 100
  • الإعجاب: 444
    قديم 10-25-2010, 11:42 PM
    #4
    افتراضي رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور
    لا لا لا لا
    لا استطيع ان اقاااااوم شكلها رووووووووعه ومشهي جدا جدا
    انتبهوا على نهوووله لا يغمى عليها
    تسلم الايااااااااااااااااادي غدور رووووعه بمعنى الكلمه
    الصورة الرمزية Coeur de Rjeem
    تاريخ الإنضمام: Jun 2010
    رقم العضوية : 63874
    العمر:
    المشاركات: 21,518
    نشاط Coeur de Rjeem
  • قوة السمعة : 2681
  • الإعجاب: 30372
    قديم 10-26-2010, 12:05 AM
    #5
    افتراضي رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور


    اككككيد ده ليا




    تسلم اديك احلىىىىىىىىىىىىىىى غدووووورتي
    ما شاء الله ناويه تجننيني انتي و المغتربه
    حبيبتي و الله اكلك عن تجربه لا يعلى عليه
    مش عارفه اقول ايه غير انو الطبق ده مع فلفل حار و خبز معمول في الدار يااااااااا ه روعه
    تسلم اديكِ و طبعا انتظري تطبيقي

    ٫
    ٫
    الصورة الرمزية Coeur de Rjeem
    تاريخ الإنضمام: Jun 2010
    رقم العضوية : 63874
    العمر:
    المشاركات: 21,518
    نشاط Coeur de Rjeem
  • قوة السمعة : 2681
  • الإعجاب: 30372
    قديم 10-26-2010, 12:11 AM
    #6
    رد: الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور
    ٫
    لا لا لا لا
    لا استطيع ان اقاااااوم شكلها رووووووووعه ومشهي جدا جدا
    انتبهوا على نهوووله لا يغمى عليها
    تسلم الايااااااااااااااااادي غدور رووووعه بمعنى الكلمه
    حبيبتي الحقيني اليووووم راح يغمى عليا صح
    اضافة رد

    العلامات المرجعية

    الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور


    « ماكولات مطعم تشيلليز الكبه المشويه لعيون احلى عبير الزهور »

    أدوات الموضوع
    انواع عرض الموضوع


    الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
    حلى الفول السوداني من مطبخي أمواج رجيم ركن الحلويات 14 08-18-2013 05:28 AM
    لا ترمي معلبات الفول والفاصوليا بعد استخدامها وبالصور كمااااااان أم سلسبيل قسم الإبتكارات و الأعمال اليدوية 14 03-16-2012 12:24 PM
    الفول المدمس من مطبخى.. أم عمر و توتة السلطات وَ المقبلات وَ الشوربات 12 02-20-2012 09:43 PM
    تطبيقى لوصفة الفول النابت للغالية غدور (سماء الابداع) habibat zaujaha تطبيقات أطباقنا الخاصة 31 11-12-2010 01:52 AM
    طريقة تنبيت الفول النابت في البيت وطريقة عمله زهرة الليمون مطبخي 6 10-08-2010 06:37 PM

    الساعة معتمدة بتوقيت جرينتش الساعة الآن 01:11 AM. : .
    المواضيع و التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي مجتمع رجيم ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)
    جميع الحقوق محفوظة Rjeem 2015
    Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
    Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
    منتدى رجيم منتدى مستقل