مجتمع رجيمالاطباق المتنوعة

الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور

غدور 10:31 PM 10-25-2010



اخواتي الحبيبات
انا من عشاق الفول النابت
وبصراحه ماكنت احب شراؤه جاهز ابدا
كنت انتظر بفارغ الصبر اي واحده في الاسره تعمله وتتذكرني بطبق صغير اقعد اكل منه طول اليوم
ومره شاهدت هنا علي المنتدي طريقه لاختنا زهره الليمون جزاها الله خيراعن طريقه تنبيت الفول النابت في البيت وعمله

وفعلا بدأت التجربه في تنبيت الفول
ولكن طبخته بطريقتين مختلفتين
والنتيجه يابنات كانت



اروع فول نابت اكلته بلا مبالغه

احلي من الجاهز واروع من اي طبق اخدته هديه مع احترامي الشديد لكل من اهداني يوما طبق فول نابت

وطبعا قلت لازم انزل لكم الطرقتين عشان كل واحده بتحب الفول النابت تستمتع بيه مثلي

1-اولا بغسل الفول جيدا ونلفه في فوطه نظيفه او قطعه قماش ونبللها بالماء ونضع عليه بعض الماء تماما كأننا هنزرع الفول بس هنحطه في الثلاجه
انا هنا لفيته بقطن مش خساره فيه كيس قطن طبي




وهنا لفيته بفوطه نظيفه ده في مره تانيه







2-هنتركه في الثلاجه في الرف السفلي ثلاث اربع خمس ايام براحته وكل يوم نصبح عليه ونزوده ميه لو احتاج
لغاااااااااااااايه ما ينبت ولو الجو بارد ممكن نتركه خارج الثلاجه هينبت اسرع





3-نبدأبقي الشغل هنشيل القماش او القطن ونغسل الفول في مصفاه ونجهزالاتي
بصل مقطع
ثوم مفري
فلفل اخضر حار او بارد حسب الرغبه
انا طبعا حطيت حار





وتوابلنا هي
الملح
الفلفل الاسود
الكمون
الشطه
الكزبره الناشفه

وهنحتاج شوربه لحم ساخنه لو غير متوفره يبقي نعمل شوربه بمكعب ماجي وبصله صغيره وهيل

وطماطم معصوره
وملعقه صلصه

4- ونبدأ الطريقه الاولي

نحمر البصل والتوم في قليل من الزيت ولما يصبح لونهم شفاف هنضيف قطع من الفلفل الاخضرانا ضفت حبه فلفل كامله ايضا
ثم نضيف الفول والتوابل ونتركه مع التقليب حوالي خمس دقايق

ثم نضيف الشوربه الساخنه عليه ونتركه حتي ينضج وتنضج قشرته




ثم يقدم واهم شئ مع التقديم الليمون لانه بعصير الليمون طعم تااااااااني













5-الطريقه الثانيه

عملت بيها نص الكميه

بحمر البصل علي النارفي قليل من الزيت حتي يصبح شفاف ثم نضيف له الفلفل الاخضر المقطع قطع كبيره نسبيا

ثم ملعقه الصلصه واقلب شويه ثم الطماطم المعصوره واتركها تتسبك






بعدها اضيف الفول والتوابل السابقه ماعدا الكزبره
واتركه حوالي خمس دقائق


ثم اضع الشوربه الساخنه واتركه علي النار حتي ينضج

وبعد نضجه احضر اناء اخر اضع فيه بعض الزيت واحمر التوم مع الكزبره تماما مثل مابعمل تقليه الملوخيه
ثم اضعها علي الفول
وعند التقديم رجاااااااااااااااااااء لاتنسوا الليمون







اتمني تجربوه ويعجبكم
وطبعا تتذكروني بدعوه حلوه
لكم مني اجمل تحيه
um rawan 10:34 PM 10-25-2010
ييييييييييييييييييييييي اول طبق لي مشكوره ياقمر علي الوصفه الروعه انا بحب الفول خالص وممكن اكلو في ال3 وجبات تسلم الايادي
✿ موكآ فرآولة ✿ 10:35 PM 10-25-2010


ماشاء الله عليك غدووووووووووووووور

شكل الطبق لذيذ خاصة انه من ايدينك الحلوين

تسلمين يا عسسسسسسسسسل

وتستاهلين التقييم وخمس نجوووم

:)

فرفوووشه 11:42 PM 10-25-2010
لا لا لا لا
لا استطيع ان اقاااااوم شكلها رووووووووعه ومشهي جدا جدا
انتبهوا على نهوووله لا يغمى عليها
تسلم الايااااااااااااااااادي غدور رووووعه بمعنى الكلمه
Coeur de Rjeem 12:05 AM 10-26-2010


اككككيد ده ليا
http://www.rjeem.com/up/images/8cgi3lfypbmgeohhtgnu.jpg



تسلم اديك احلىىىىىىىىىىىىىىى غدووووورتي
ما شاء الله ناويه تجننيني انتي و المغتربه
حبيبتي و الله اكلك عن تجربه لا يعلى عليه
مش عارفه اقول ايه غير انو الطبق ده مع فلفل حار و خبز معمول في الدار يااااااااا ه روعه
تسلم اديكِ و طبعا انتظري تطبيقي


Coeur de Rjeem 12:11 AM 10-26-2010
اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة فرفوووشه:
لا لا لا لا
لا استطيع ان اقاااااوم شكلها رووووووووعه ومشهي جدا جدا
انتبهوا على نهوووله لا يغمى عليها
تسلم الايااااااااااااااااادي غدور رووووعه بمعنى الكلمه
حبيبتي الحقيني اليووووم راح يغمى عليا صح
1 2  3  4  5  ... الأخيرة