الفول النابت وكالعاده من مطبخي وبالصور

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : غدور
-

اخواتي الحبيبات
انا من عشاق الفول النابت
وبصراحه ماكنت احب شراؤه جاهز ابدا
كنت انتظر بفارغ الصبر اي واحده في الاسره تعمله وتتذكرني بطبق صغير اقعد اكل منه طول اليوم
ومره شاهدت هنا علي المنتدي طريقه لاختنا زهره الليمون جزاها الله خيراعن طريقه تنبيت الفول النابت في البيت وعمله

وفعلا بدأت التجربه في تنبيت الفول
ولكن طبخته بطريقتين مختلفتين
والنتيجه يابنات كانت



اروع فول نابت اكلته بلا مبالغه

احلي من الجاهز واروع من اي طبق اخدته هديه مع احترامي الشديد لكل من اهداني يوما طبق فول نابت
وطبعا قلت لازم انزل لكم الطرقتين عشان كل واحده بتحب الفول النابت تستمتع بيه مثلي
1-اولا بغسل الفول جيدا ونلفه في فوطه نظيفه او قطعه قماش ونبللها بالماء ونضع عليه بعض الماء تماما كأننا هنزرع الفول بس هنحطه في الثلاجه
انا هنا لفيته بقطن مش خساره فيه كيس قطن طبي
mb3dz2mj41r7tore54pv

ikmuagzojshmv73bx0mp

وهنا لفيته بفوطه نظيفه ده في مره تانيه

ndljkka8k01l43clhq3.


gh9fyojr0tjo8meaiva.


2-هنتركه في الثلاجه في الرف السفلي ثلاث اربع خمس ايام براحته وكل يوم نصبح عليه ونزوده ميه لو احتاج
لغاااااااااااااايه ما ينبت ولو الجو بارد ممكن نتركه خارج الثلاجه هينبت اسرع

9dqe41e8qgquuswjqxyr


3-نبدأبقي الشغل هنشيل القماش او القطن ونغسل الفول في مصفاه ونجهزالاتي
بصل مقطع
ثوم مفري
فلفل اخضر حار او بارد حسب الرغبه
انا طبعا حطيت حار

4p4n7t7ixq13czlfhq58


وتوابلنا هي
الملح
الفلفل الاسود
الكمون
الشطه
الكزبره الناشفه
وهنحتاج شوربه لحم ساخنه لو غير متوفره يبقي نعمل شوربه بمكعب ماجي وبصله صغيره وهيل
وطماطم معصوره
وملعقه صلصه
4- ونبدأ الطريقه الاولي
نحمر البصل والتوم في قليل من الزيت ولما يصبح لونهم شفاف هنضيف قطع من الفلفل الاخضرانا ضفت حبه فلفل كامله ايضا
ثم نضيف الفول والتوابل ونتركه مع التقليب حوالي خمس دقايق
ثم نضيف الشوربه الساخنه عليه ونتركه حتي ينضج وتنضج قشرته
iuoroc09ptjdyrfk7tmw


ثم يقدم واهم شئ مع التقديم الليمون لانه بعصير الليمون طعم تااااااااني

ocyri8fms9bobtnfixz.


ptxhx0xdxwtfiqs0g1ro







5-الطريقه الثانيه
عملت بيها نص الكميه
بحمر البصل علي النارفي قليل من الزيت حتي يصبح شفاف ثم نضيف له الفلفل الاخضر المقطع قطع كبيره نسبيا
ثم ملعقه الصلصه واقلب شويه ثم الطماطم المعصوره واتركها تتسبك

ut9mndf21hxxg6tx6ois



بعدها اضيف الفول والتوابل السابقه ماعدا الكزبره
واتركه حوالي خمس دقائق
8cgi3lfypbmgeohhtgnu
ثم اضع الشوربه الساخنه واتركه علي النار حتي ينضج
وبعد نضجه احضر اناء اخر اضع فيه بعض الزيت واحمر التوم مع الكزبره تماما مثل مابعمل تقليه الملوخيه
ثم اضعها علي الفول
وعند التقديم رجاااااااااااااااااااء لاتنسوا الليمون
58ar3demhk6vc43enjr7


oynt0xhme8jpq7gjdymm


اتمني تجربوه ويعجبكم
وطبعا تتذكروني بدعوه حلوه
لكم مني اجمل تحيه
كتبت : um rawan
-
ييييييييييييييييييييييي اول طبق لي مشكوره ياقمر علي الوصفه الروعه انا بحب الفول خالص وممكن اكلو في ال3 وجبات تسلم الايادي
كتبت : ✿ موكآ فرآولة ✿
-


ماشاء الله عليك غدووووووووووووووور

شكل الطبق لذيذ خاصة انه من ايدينك الحلوين

تسلمين يا عسسسسسسسسسل

وتستاهلين التقييم وخمس نجوووم

:)

كتبت : فرفوووشه
-
لا لا لا لا
لا استطيع ان اقاااااوم شكلها رووووووووعه ومشهي جدا جدا
انتبهوا على نهوووله لا يغمى عليها
تسلم الايااااااااااااااااادي غدور رووووعه بمعنى الكلمه
كتبت : Coeur de Rjeem
-


اككككيد ده ليا




تسلم اديك احلىىىىىىىىىىىىىىى غدووووورتي
ما شاء الله ناويه تجننيني انتي و المغتربه
حبيبتي و الله اكلك عن تجربه لا يعلى عليه
مش عارفه اقول ايه غير انو الطبق ده مع فلفل حار و خبز معمول في الدار يااااااااا ه روعه
تسلم اديكِ و طبعا انتظري تطبيقي


كتبت : Coeur de Rjeem
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة فرفوووشه:
لا لا لا لا
لا استطيع ان اقاااااوم شكلها رووووووووعه ومشهي جدا جدا
انتبهوا على نهوووله لا يغمى عليها
تسلم الايااااااااااااااااادي غدور رووووعه بمعنى الكلمه
حبيبتي الحقيني اليووووم راح يغمى عليا صح
الصفحات 1 2  3  4  5  ... الأخيرة

التالي

الكبه المشويه لعيون احلى عبير الزهور

السابق

ماكولات مطعم تشيلليز

كلمات ذات علاقة
من , مطبخى , الفول , النابت , وبالصور , وكالعاده