مجتمع رجيم

العودة   مجتمع رجيم > ازياء موضه جمال ديكور طبخ > الاطباق المتنوعة > الأطباق الرئيسية

الأطباق الرئيسية وصفات ألارز , معكرونه , الخضار

إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 11-05-2010, 11:07 PM   #1
مديرة سابقة قديرة
 
تاريخ التسجيل: Dec 2007
الدولة: القاهره- مصر
المشاركات: 14,502
ملوخيه وصينيه بطاطس وفراخ محشيه ومخلل باذنجان ( حمله سماء الابداع )




http://www.rjeem.com/up/images/na6ix3gesm3zm4fwrhn8.gif




اخواتى الحبيبات
اليوم عملت طبخه عاديه وانا بحبها جدا و حبيت اصورها لكم

اولا الفراخ
مكونات الخلطه
بصله مفرومه
نصف مكعب زبده
كوب ارز ( ينقع لمده ساعه علشان يستوى داخل الفرخه كويس )
ملح فلفل اسمر ورق لورى حبهان


وممكن الكبده والقوانص بتاعه الفراخ تحطيها مع الارز
بس انا بحشى الفراخ بدون الكبد والقوانص لانهم عندى مش بيحبوهم
ودى طريقتها انك تقطعى الكبد والقوانص لقطع صغيره وتحمريها مع بصله ونفس البهارات الى ذكرتها وبعد ما تصفر الكبده والقوانص تكونى غاسله الارز وتضعيه عليها وتشحويه معاها شويه وبعدين تضعى نصف كوب ماء عليهم لحد ما تستوى شويه وبعدين تحشى بيها الفرخه

الخلطه



بعد ذلك نحشى الفراخ من الداخل ونفصل ما بين الجلد ولحم الدجاجه ونضع بداخله الارز


بعد ذلك اقوم بتخيطها ووضعها تتسلق





وهنا بعد السلق




وبعد كده شلتها من الشوربه ووضعتها فى الفرن علشان تتحمر
ودى النهايه





خلال ذلك اقوم بعمل صينيه البطاطس
مكوناتها
كيلوا بطاطس
3 بصلات
كيلوا طماطم
1 فلفل رومى
معلقتين سمن او زبده
ملح فلفل

قمت بتقطيع هذه المكونات ووضعت الزبده



بعد ذلك خلطت الطماطم ووضعتها على صينيه البطاطس


بعد ما تتشرب صينيه البطاطس الطماطم وتتسبك اضع عليها كوب او كوبين شوربه لحد ما البطاطس تستوى
ودى فى النهايه بعد دخولها الفرن





الملوخيه

المكونات
نصف كيلوا ملوخيه
3 كوب شوربه مضبوطه الملح
5 فصوص ثوم كبار
قليل من فلفل اخضر مطحون حار
زبده او سمنه
كسبره ناشفه
مكعب مرقه دجاج


اولا اقطف الملوخيه واقوم بغسلها ووضعها فى مصفاه علشان تنشف


بعد ذلك اخلطها فى الفود بروسيسر وانتى براحتك ممكن تخليها انعم من كده



اكون فى هذا الوقت خلطت الثوم والفلفل ووضعت عليه الكسبره واخذ معلقه منهم واضعها على الشوربه واضع مكعب مرقه الدجاج واتركها لحد ما تغلى


بعد ذلك اضع الملوخيه واضربها جيدا بالمضرب اليدوى لحد ما تكون خليط واحد واتركها لحد ما تبتدى تعمل رغاوى لونها ابيض اشيلها كلها بس اترك القليل منها
واطفىء النار عليها

ثم اقوم بتحمير الثوم والفلفل والكسبره فى السمن لحد ما يصفر ( الاحمر فى الصوره فلفل احمر حار )



بعد ذلك اضعها على الملوخيه واقلبها جيدا ثم تقدم





الباذنجان المخلل


المكونات
نصف كيلوا باذنجان مسلوق
فلفل احمر واخضر مطحون
4 فصوص ثوم مطحونه
خل ليمون
ملح قليل من الفلفل الاسمر
فلفل رومى محمر فى الزيت ( لمن ارادت تخليله ايضا )

قمت بسلق الباذنجان وشويه فلفل حامى


وحمرت فلفل رومى احشيه بنفس الخلطه


الخلطه
( الثوم والفلفل الرومى والاحمر الحار مطحونين ومضاف اليهم الليمون والخل والملح والفلفل الاسمر )



اقوم بعد ذلك بحشى الباذنجان وحشى الفلفل واضع عليهم عصير ليمونه اخرى بعد التخليل ثم يوضع فى الثلاجه
وهذا فى النهايه



وقمت بتقديم هذا الاكل مع الارز الابيض بالشعريه




يا رب الاكله تعجبكم


__________________

التعديل الأخير تم بواسطة Coeur de Rjeem ; 11-05-2010 الساعة 11:45 PM سبب آخر: وضع وسام حبيبتي مبروووك
زهره الاسلام غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 11-05-2010, 11:11 PM   #2
رحيق الوردات مشرفة سابقة لها عبير الورد
 
تاريخ التسجيل: Aug 2010
الدولة: الاسكندرية
المشاركات: 4,455
افتراضي رد: ملوخيه وصنيه بطاطس وفراخ محشيه ومخلل باذنجان ( حمله سماء الابداع )

الله الله يازهرة ماشاء الله عليكى

الاكل شكله يجنن

تسلم الايادى والنا معزومة عندك يوم بقى عشان ادوق الاكل الجامد ده ماينفعش اتفرج بس

وبماانى اول رد يبقى الاكل كله ليا مؤقتا
__________________
ربي ان لم اكن اهلآ لبلوغ رحمتــــــــك
فرحمتـــك اهلآ لان تبلغنى لانها قد وسعت كل شئ







sa semsema غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 11-05-2010, 11:11 PM   #3
رحيق الوردات مشرفة سابقة لها عبير الورد
 
تاريخ التسجيل: Jan 2009
الدولة: الغردقه مصر
المشاركات: 28,830
افتراضي رد: ملوخيه وصنيه بطاطس وفراخ محشيه ومخلل باذنجان ( حمله سماء الابداع )



ما شاء الله اكله حلوة قوى و تفتح النفس و انا باموت فيها

تسلم الايادى يا سكر


__________________
استودعكم الله الذى لا تضيع ودائعه
ارجو ان تدعوا لى بظاهر الغيب
و ارجو ان تغفروا لى و تصفحوا عنى لو اسأت
و ان تحلونى من اى ذنب اكون قد اقترفته فى حق اى منكم دون ان ادرى
احبكم فى الله



لا تنسوا مصر الحبيبة من صالح دعائكم
مصر بامر الله بخير و قوية و حتعدى الازمة
باحبك يا بلادى
لا اله الا الله محمد رسول الله


randoda غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 11-05-2010, 11:13 PM   #4
رحيق الوردات مشرفة سابقة لها عبير الورد
 
تاريخ التسجيل: Aug 2009
الدولة: بريطانيا UK
المشاركات: 3,104
افتراضي رد: ملوخيه وصنيه بطاطس وفراخ محشيه ومخلل باذنجان ( حمله سماء الابداع )


ماشاء الله
تسلم الايادي حبيبتي زهوره الحلوة
اكله كثير طيبه وشهيه
تسلمين ياقمر
ومنتظرين كل طبخاتك الشهيه
دمتي بخير
__________________










( دلوعة حبيبي ) غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 11-05-2010, 11:35 PM   #5
وردة محترفة
 
تاريخ التسجيل: Jun 2008
الدولة: جـــدة
المشاركات: 243
افتراضي رد: ملوخيه وصينيه بطاطس وفراخ محشيه ومخلل باذنجان ( حمله سماء الابداع )

ماشاء الله روعة

الله يعطيك العافية

ويسلم يداتك ..
__________________
l00ly غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 11-05-2010, 11:36 PM   #6
وردة مبدعة
 
تاريخ التسجيل: Oct 2010
الدولة: في الكرة الارضية
المشاركات: 312
افتراضي رد: ملوخيه وصينيه بطاطس وفراخ محشيه ومخلل باذنجان ( حمله سماء الابداع )

ما شاء الله تبارك الله
وصفات لذيذة و رائعة
يسلمو الايادي
وردة الخدود غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
رز بالفرن مع صينيه دجاج بالكوسه وصينيه بطاطس بالباشميل رجائي الجنه الأطباق الرئيسية 6 01-20-2015 03:54 PM
بطاطس محشيه باللحمه المفرومه مقادير عمل بطاطس باللحمة المفرومة آآهآآت بنوته قسم الاطباق المنقولة 8 06-19-2013 08:27 PM
ارز بالكارى وفراخ مشويه وثوميه من مطبخى( حمله سماء الابداع ) زهره الاسلام الأطباق الرئيسية 36 08-04-2012 01:12 AM
◕‿◕. صينيه بطاطس باللحم ◕‿◕. ( حمله سماء الابداع) ◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕ وصفات اللحوم 8 07-30-2011 01:28 AM
محشى كل الانواع وفراخ وسلطه بطاطس ( حمله سماء الابداع ) زهره الاسلام الأطباق الرئيسية 19 11-14-2010 12:18 AM


الساعة الآن 04:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0