مجتمع رجيمالاطباق المتنوعة

وصفات متنوعة للارز

ا[frame="1 98"]لارزبالبطاطس[/frame]: المقادير:2ك ارز ,حبة بطاطس تقطع مكعبات ,نصف كوب عصير طماطم او2 معلقة كبيرة صلصة جاهزة, كوب ونصف ماء ,ملح وفلفل اسود ,الطريقة: نضع الماء والملح والفلفل الاسود في اناء علي النار حتي يغلي ونضع الصلصة والبطاطس وعندما تنضج البطاطس قليلا نضع الارز ونخفض النار حتي ينضج الارز [frame="1 98"]الارز بالخضروات[/frame]: المقادير: كوب ارز,2حبة جزر وربع كوب بازلاء وبصلة وحبة كوسة ومكعب مرقة وقرفة وزنجبيل وملح وفلفل اسود ورقة لوري ومعلقة سمن اوزيت وكوب ونصف ماء الطريقة : نضع السمن في طاسة لها غطاء اواناء ونشوح البصل مع الخضروات وبتكون البازلاء مسلوقة من قبل ونضع التوابل وورق اللوري والمكعب وعليهم الماء وبتكون الكوسة مقطعة رفيع والجزر مبشور وعندما يغلي الخليط نضع الارز ونغطي الطاسة جيدا اما بغطاء او ورق الومنيوم ونخفض النار حتي نمام النضج [frame="1 98"]الارز بالبصل[/frame] :2كوب ارز وبصلة وملح وفلفل اسود ومعلقة زيت و2كوب ونصف ماء والطريقة:يغسل الارز ويصفي ونضع الزيت في الاناء ونبشر البصلة ونحمرها جيدا ونضع الماء وعند غليانه نضع الارز ونخفض النار حتي تمام النضج [frame="1 98"]الارز باللبن [/frame]برام :كوب ارز 2ومعلقة سمن وملح وفلفل اسود وكوب لبن وكوب شوربة فراخ او لحمةالطريقة:ينقع الارز لمدة نصف ساعة ويصفي ويوضع في برام وعليه ملح وفلفل اسود ومعلقة سمنه ويشوح علي النار وعندما يتغير لونه نضع الشوربة واللبن ويراعي ان اللبن يكون مغلي من قبل ويترك حوالي 10 دقائق ويوضع في البرام ويوضع معلقة سمن فوق الوجه ويدخل الفرن حتي يحمر الوجه [frame="1 98"] الكشري الاسكندراني[/frame]:كوب ارز وكوب ونصف عدس اصفر, بصلة وملح وكمون وفلفل اسود و2كوب ماء الطريقة: يغسل الارز والعدس ينقع ويصفي الاثنين ونضع الماء ونبشر عليه البصلة ونضيف الكمون والملح والفلفل الاسود وعندما يغلي نضيف الارز والعدس ونخفض النار حتي النضج [frame="1 98"] الكشري المصري[/frame]: كوب ونصف ارز ,كوب مكرونة صغيرة او اسباجتي و كوب عدس اسمر و3 يصلة وربع كوب شعرية و4ملاعق زيت و2كوب عصير طماطم وشطة وخل وكسبرة ناشفة وملح وفلفل اسود و الطريقة: نحمر المكرونة في معلقة زيت ونضع عليها ماء وملح وتسلق وتصفي والارز والعدس يغسلان ويصفيان كل علي حده و نقطع بصلة ونحمرها في زيت وعندما يصفر لونها نحمر الشعيرية ونشوح العدس ثم نضيف الماء وملح وفلفل اسود وعندما تغلي نضع الارز ونغطي الاناء وبالنسبة للصلصة نضع معلقة زيت وعليه الطماطم المعصورة والخل والكسبرة الناشفة وعندما تتسبك نضع الملح والشطة حسب الرغبة و ونقطع البصل ويحمر حتي يصبح بني اللون اتمني الوصفات تنال اعجابكم
تسلم الايااااااااااادي
وصفات رآآآآآآآآآآآئعه
تسلم الايادي
اطباق روعه حبيبتي
تسلم الايادى
1 2