زبادى بالتوت (حملة سماء الابداع)
مجتمع رجيم / ركن الحلويات
كتبت :
أم عمر و توتة
-
حبيباتى اجمل و احلى مشاهدات... اقدم لكن اليوم تحفة..تحفة..تحفة بمعنى الكلمة.. زبادى بالتوت.. البعض يطلق عليه ايس كريم زبادى بالتوت.. و البعض يطلق عليه موس الزبادى
بالتوت
المهم...تعددت الاسماء و الطعم واحد.
لن اصف لكم اد ايه طعمه بيكون روعة.. يعنى ممكن الواحدة تاكل ربع..قولى نصف الصينية.. اترككم مع المقادير و الطريقة و ان شاء الله تعجبكم و تقييمونى...
المقاديــــــر : طبقة من الكيكة الاسفنجية (نقسم الكيكة 3 طبقات و ناخد واحدة فقط و الباقى حاقولك تعملى بيه ايه)/400 جرام زبادى/120 جرام سكر ايسنج(عند محال مستلزمات
الحلويات) او سكر بودرة/ 3 ملعقة كبيرة بودرة كريم شانتى/ واحد و نصف ملعقة كبيرة جيلاتين بودرة مذاب فى قليل جدا من اماء الدافئ/مربى توت للتزيين.
و اليكم الطريقة بالصور..
هذا هو الجيلاتين البودر
[COLOR="rgb(0, 100, 0)"]نضرب الزبادى ثم نضيف السكر و نضرب حتى يختفى السكر تماما ثم نضيف بودر الكريم شانتى ثم الجيلاتين عبر مصفاة صغيرة( للتخلص من اى تكتلات)[/COLOR]
نغطيها ثم نضعها فى الفريزر مدة 5 ساعات تقريبا
نزينها بالمربى بعد خروجها
اتمنى تجربوها و ان شاء الله تعجبكم...
هذا الرابط حتى تستعملى طبقة الكيكة التانية
http://www.rjeem.com/forum/t91413.html
و ده لتستعملى طبقة الكيك التالتة
http://www.rjeem.com/forum/t82385.html
بالتوت
المهم...تعددت الاسماء و الطعم واحد.
لن اصف لكم اد ايه طعمه بيكون روعة.. يعنى ممكن الواحدة تاكل ربع..قولى نصف الصينية.. اترككم مع المقادير و الطريقة و ان شاء الله تعجبكم و تقييمونى...
المقاديــــــر : طبقة من الكيكة الاسفنجية (نقسم الكيكة 3 طبقات و ناخد واحدة فقط و الباقى حاقولك تعملى بيه ايه)/400 جرام زبادى/120 جرام سكر ايسنج(عند محال مستلزمات
الحلويات) او سكر بودرة/ 3 ملعقة كبيرة بودرة كريم شانتى/ واحد و نصف ملعقة كبيرة جيلاتين بودرة مذاب فى قليل جدا من اماء الدافئ/مربى توت للتزيين.
و اليكم الطريقة بالصور..
هذا هو الجيلاتين البودر
[COLOR="rgb(0, 100, 0)"]نضرب الزبادى ثم نضيف السكر و نضرب حتى يختفى السكر تماما ثم نضيف بودر الكريم شانتى ثم الجيلاتين عبر مصفاة صغيرة( للتخلص من اى تكتلات)[/COLOR]
نغطيها ثم نضعها فى الفريزر مدة 5 ساعات تقريبا
نزينها بالمربى بعد خروجها
اتمنى تجربوها و ان شاء الله تعجبكم...
هذا الرابط حتى تستعملى طبقة الكيكة التانية
http://www.rjeem.com/forum/t91413.html
و ده لتستعملى طبقة الكيك التالتة
http://www.rjeem.com/forum/t82385.html