100 اكله دايت من ام يوسف و يحيى

مجتمع رجيم / الحمية و الرشاقة و الرجيم
كتبت : ام يوسف و يحيي
-
ال1 فراخ مسلوقه
المقادير
فرخه مسلوخه
ملح فلفل
حبهان 5 فص
مستكه فص
ورق لورى 3
بصله
هننظف الفراخ و ننقعها فى ملح و خل و دقيق لمده ساعتين فى اى اكله نستخدم فيها الفراخ
الطريقه
هنغلى مقدار من المياة (املى الاوضه ميا يا لينا و ارمى فيها الفراخ هتبقى شوربه)هنحط البصل ثم الفراخ ثم التوابا و لما نحط سكينه فى الفراخ نلاقيها دخلت بسهوله و خرجت بدون ان تخرج ميا من جرح الفرخه تبقى استوت
2 الفاهيتا المكسيكى
المقادير
فراخ مخليه صدور او ممكن فراخ عاديه و مسلوخه من الجلد و منزوعه الدهون
فلفل اخضر واحده كبيره
بصله
4فص ثوم لكل فرخه
2 ملعقه خل
كوب باتر ميلك البن المتبقى بعد نزع الزبده من القشده لو مفيش استخدمى جبن بيضا ملح خفيف 2 ملعقه مع كوب زبادى
زعتر
بردقوش ان وجد
بابريكا (فلفل قرنقوطى احمر)
كمون ملعقه كبيره
فلفل اسود
صويا صوص (فى زجاجه صغيره عند فتح الله ب 5 جنيه)
2ملعقه صغيره زيت زيتون
الطريقه
ننقع الدجاج مع كل المكونات ما عدا الفلفل الاخضر و زيت الزيتون نلاحظ اننا لم نضع ملح لان الصويا صوص حادقه
نضع ملعقه واحده زيت زتون فى طاسه تيفال و نحمر الفلفل الاخضر و نشيله نضع الملعقه الاخرى و نصفى الفراخ من الخلطه و نضعها فى الزيت الساخن حتى تكتسب قشره و بعد نص سوا نضع باقى خلطه النقيع و بعد النضج نضع الفلفل الاخضر لمده دقيقتين بس عشان لا يمرر و تقدم مع ارز بسمتى مسلوق و الصوص هيدى الرز طعم خطير و بالهنا

3 فراخ شاورمه
المقادير
بانيه صدور و ممكن فراخ كامله مخليه من الجلد و الدهون
بصله
فلفل اخضر
طماطم منزوعه القشر (اغلى ماء و ضعى فيه الطماطم لمده دقيقه سوف تنزع القشره بسهوله)
ملعقه صغيره زيت زيتون
ملعقه كبيره مليانه قرفه
ملح
4 فص حبهان
ملعقه صغيره جدا سماق من الممكن الاستغناء عنها
الطريقه
نضع الزيت فى مقلاه تيفال و لما يسخن نضع الفراخ و الحبهان و لا نقلب كتير لما الفراخ لونها يتغير نضع البصل و نقلب ثم الفلفل و نقلب ثم الطماطم منزوعه القشر ثم باقى التوابل و بعد ذبول الخضار نضع كوب من الماء حتى يتم نضج الفراخ و بالهنا

4 لفائف الدجاج
المقادير
فراخ بانيه صدور
كميه صغيره من اللحم المعصج (عصاج)
بقدونس
ملح
فلفل
الطريقه
نفرد الفراخ و ندقها و نحط شويه ملح و فلفل و نلخبط اللحم بالبقدونس و نضعها فى الفراخ و نلفها مثل المحشى و نحطها فى صينيه فى الفرن تحفه بألف هنا

5 لفائف دجاج بالخضار
المقادير
بانيه فراخ
بسله و جزرمسلوقين
ملح و فلفل و زعتر و قرفه
الطريقه
نفرد الفراخ و ندقها و نتبلها و نحشيها بالخضار و نضعها فى صينيه فى الفرن و بعد ما تبرد نقطعها بتبقى دوايرو الخضار الوان فى النص شكله تحفه

6 دجاج محشو ارز بنى
المقادير
فرخه كامله مسلوخه
ارز بنى (فنجان شاى)
ملح فلفل قرفه
كبد و قوانص
بصله
ملعقه زيت



الطريقه نضع الزيت و القوانص منزوعه الدهن و البصل ثم الكبد و الارزو نتبل حتى يبدأ الارز فى السواء ثم نحشى به الفراخ و نسلقها و بألف هنا

align="right">7 دجاج بارد

المقادير
فراخ مسلوقه تقدم مع صوص الطماطم(كوب طماطم مع البصل المشوح فى ملعقه زيت زيتون و لا تسبك يا دوب تغلى)
8 فراخ كولباست فى الفرن
المقادير
فراخ مسلوخه
كوب زبادى لايت
فلفل اخضر
لمونه كبيره
زعتر
بصله
ملعقه زيت زتون
خضارمشكل (ممكن الاستغناء عنه)
الطريقه
كل اللى سبق ذكره هيوضع فى الفرن و يغطى بالفويل
9 كفته الدجاج
فراخ مسلوقه و مفريه
دقيق ذره او دقيق قمح
ملعقه زيت زيتون(ممكن الاستغناء عنها)
شوربه منزوعه الدهن
نص كوب لبن رايب
سبايسى و كورن فليكس بدون سكر بتاع بسكو مصر
الطريقه
هنحمر الدقيق مع الزيت اونحمصه بدون زيت نضيف الشوربه كميه بسيطه عشان يبقى الخليط سميك قوى هنحط مفروم الدجاج و نخلط و نشكله و هنحطه على الرايب ثم خليط الكورن فليكس و السبايسى و هنشويهم على شبكه الفرن ممكن ندهنه بس بالزيت بفرشه الطعم هيبقى زى المقلى
10 فراخ محشيه
فرخه كامله مسلوخه
4 ملاعق ارز بنى
3 ملاعق لحم معصج
ملح فلفل
بصله
كبد و قوانص الفراخ منزوعه الدهن
ملعقه صغيره زيت
الطريقه

align="right">نحط الزيت و لما يسخن نحط القوانص ثم الكبد ثم الارز مع اللحم و نحشى به الفراخ و نسلقها

11 فراخ بالفلفل
المقادير
فراخ مسلوخه او بانيه
فلفل اخضر كميه 3 فلفل
لمون
عودين كسبره
ملعقه عسل ابيض
زعتر
رشه بهار
بصله
ملعقه كاتشاب
الطريقه
كل المقادير تدخل الفرن و تغطى بفويل
12شيش طاووق
المقادير
فراخ بانيه
زبادى
ملح و فلفل
زعتر
بصل
فلفل اخضر
طماطم للى يحبها مشويه
الطريقه
كل اللى فات هنلخبطه سوا و نجيب عصيان شوى و نحطهم بالترتيب و نشويهم فى الفرن على الشبكه او فى الجريل
13 فراخ بالمسترده
فراخ بانيه
ملعقه نشا
2ملعقه مسترده
4 فص ثوم
بصله
ملح فلفل
الطريقه
تشوح فى طاسه تيفال بملعقه زيت زيتون (لا تقلب كتير عشان تاخد قشره و لون)
14 فراخ مشويه زى الحاتى
المقادير
فراخ مسلوخه او بانيه
عصير بصل
ملح فلفل
زعتر
ملعقه خل عنب ان وجد
فحم
ملعقه سمن بلدى (مش هناكلها)
الطريقه
هننقع الفراخ مع البصل و التوابل بدون السمن و هنشويها فى الفرن و قبل ما تنشف عشان مسلوخه نغطيها و هى على الشوايه بالفويل و لما نطلعها نحطها فى حله محكمه الغلق و هى لسه سخنه و نجيب قطعه فويل نشكلها مقعره و نثبتها جنب الفراخ عشان ما تتحركش و نضع فيها الفحم مشتعل و نحط عليه السمن البلدى و نقفل بسرعه عشان الفراخ تتشرب ريحه دخان الشوى بتبقى زى الحاتى و لايت خالص
15فراخ بالمشروم(عش الغراب)
المقادير
فرخه كبيره مسلوخه و مقطعه 8
كوب مشروم طازج او معلب
3 فص ثوم
حزمه بقدونس صغيره
لمونه
ملعقه صغيره زيت زتون
ملح و فلفل
الطريقه
نضع ملعقه الزيت فى طاسه تيفال و بعد ما تسخن نضع الفراخ و نقلبها كل فتره لما تبقى ذهبيه هنحط المشروم و اللمون و الملح و الفلفل والثوم و نزيد الماء كل شويه لغاية ما تستوى و ننشف الميا خالص نشيلها من على النار و بعد 3 دقائق نضع البقدونس يا دوب يذبل
16 كنتاكى
وراك فراخ (دبوس)لانه اطرى جزء
زبادى اورايب
ملح
فلفل
شطه سائله
ملعقه كبيره سمسم
ملعقه صغيره بودره ثوم او4 فصوص ثوم
كورن فليكس بدون سكر بتاع بسكو مصر
سبايسى
الطريقه
نفرم الثوم مع السمسم و نضعهم مع الرايب
ننقع الوراك فى الرايب مع الملح و الفلفل و الشطه لمده 4 ساعات
نطلعها من الخليط و نحطها فى خليط من السبايسى و الكورن فليكس و نحطها على شوايه شبكه مش على صينيه علشان ما تنزلش سوائل تطرى الكورن فليكس فى الفرن و نرشها بسبراى الزيت ان وجد لغايه ما تستوى
17 فراخ بالكارى
فرخه كبيره
كارى كركم
دقه مصرى (يمكن استعمال الدقه السعودى نكهه الليمون)
قرفه
جنزبيل
بصل
طماطم
فلفل اخضر
ملح فلفل
الطريقه
كل المقادير السابقه فى الفرن مع كوب ماء بس كده
18 دجاج بالبطاطس
دجاج مسلوخ
بصل
فلفلاخضر
طماطم
فصين ثوم و قرفه و ملح و فلفل
بطاطس كميه بسيطه
الطريقه
كله فى الفرن مع كوب ماء

كبد و قوانص محمره (مش بتبقى زفره و الله) ادينى حلفت اهو
قوانص فراخ منظفه من الدهن و القشره و يراعى ازاله الجزء السفلى المتهدل منها و ايضا الجزء الجانبى اللى بيوصل للامعاء عامل زى طرف الخرطوم فى جنب القوانص
كبد الفراخ ناخد بالنا تكون المرارا متشاله
قلوب منظفه و مفتوحه
2 ملعقه كبيره زيت
15 فص ثوم لكل كجم صافى من الكبد و القوانص
ملح
فلفل
بهار لحم

الطريقه
نحط الزيت على النارفى طاسه تيفال و نعلى النار قوى و لما الزيت يسخن جدا نضيف القوانص المقطعه و لما تدخل فى السوا نضع القلوب ثم الكبد (لسه النار عاليه) و نقلب لما الكل يتحمر نتبله بافلفلو البهار فقط و نضيف الماء كميه كبيره ولما يتبخر الماء هنلاقى القوانص و الكبد استوت نضع الملح لو وطيت النار فى اى مرحله الكبد هينزل ميته و يزفر لكن طول ما النار عاليه لا يمكن يزفر و بالهنا

20 كوردون بلو
شرائح بانيه
شرائح شيدر لايت بنص عدد شرائح البانيه
شرائح مرتديلا لايت او لانشون فراخ او لانشون لحم
زبادى او رايب
كورن فليكس بدون سكرو سبايسى
الطريقه نفتح البانيه و ندقه و نتبله بملح و فلفل و نحط نص شريحه جبنه و قطعه مرتديلا او لانشون و نقفل البانيه على بعضه زى الساندويتش و نغمسه فى الرايب ثم الكورن فليكس مع السبايسى و نحطهم على شبكه فى الفرن

اللحوم
1 العصاج
نحمر 5 بصلات لكل كجم من اللحم الاحمر فى ملعقه واحده زيت و نضيف لها اللحم المفروم و نتبلها ب فلفل اسود و قرفه و بهار و حبهان بودره و ممكن جراما سالا هندى و لا نضع هنا حبهان و فى النهايه بعد تسويه اللحم نضع الملح

2 اللحم المشوى
نتبل شرائح اللحم بالملح و الفلفل و عصير البصل و تشوى

ملحوظه هامه لاعطاءاللحوم مذاق المشوى بعد شواء اللحم عادى نضعه فى حله لها غطاء محكم و نحضر قطعه من ورق الالومنيوم و نشكلها على شكل مقعر كوب يعنى نضع فيها فحمه مشتعله و نثبتها فوق اللحم ثم نضع عليها ملعقه صغيره من السمن و بسرعه نغطى الحله حتى تتشرب اللحمه طعم دخان الشواء

3 اللحم الروستو
قطعه اللحم الروستو بتبقى قطعه لحم هبره كبيره على بعض غير مقطعه
ندخل فيها نصل السكين فى مواضع متفرقهو ندخل فى الشقوق خليط التوابل المكون من ملح و فلفل و ثوم و بهار و رشه قرفه و شويه زعتر لو بتحبوه و نضعها فى ورق الالومنيوم مع فلفل اخضر و طماطم و بصل و كرفس و لمون و ممكن نضيف خضار مثل البسله و جزر و كوسه و نغلق الفويل باحكام و نضعها فى الفرن و نضيف كوب من الماء خارج الفويل فى الصينيه لضمان تسويه اللحم

4 اللحم المسلوق
نغلى مقدار من الما و نضع بصله مقطعه و فلفل اسود و بعض فصوص الحبهان(الهيل) و ورق الغار (ورق اللورى) و فص مستكه بعد غليان الماء نضع البصل و اللحم و قبل ان نضع التوابل نشيل الرواسب التى تظهر على السطح ثم نتبل بدون ملح و بعد التسويه نضع الملح فى النهايه
للحصول على شوربه لايت نضع الشوربه فى التلاجه لتانى يوم حتى يتكون طبقه من الدسم اللى ممكن نشيلها بسهوله
5 اللحم بالتربيه (الصوص الابيض باليمون و الصوص البنى بالمشروم)
نحضر مقدار من اللحم المسلوق مع الشوربه
نحمص ملعقتان من الدقيق و نضع عليها مقدار من الحليب خالى الدسم و الشوربه اللايت و نضعها فوق اللحم
الصوص الابيض
لا نحمص الدقيق فتره طويله و قبل ان نضيفه للحم نضع بشر لمونه و بعض قطرات من عصير اللمون و لا نضعها على النار مره اخرى
الصوص البنى
نحمص الدقيق فتره اطول ليتغير لونه للبنى و نضيف المشروم قبل اضافته على اللحم
6 اللحم المحمر(كباب حله)
ندهن صينيه تيفال بطبقه رقيقه من السمن و نضع اللحم بعد ما نسخنها علشان اللحم يكتسب قشره و ريحه اللحم المحمر نضع عليه كميه كبيره من البصل المقطع و نتبله بالفلفل الاسود و البهارو بعد ان يتحمر اللحم مع البصل ممكن نضيف مقدار من الماء حتى تتم تسويه اللحم و بعد التسويه نضع الملح

7 اللحم المحمر الثوم
نفس طريقه الكباب حله و لكن بدل البصل ثوم

8اللحم بالصلصه (كمونيه اورمه)
نضع بضع قطرات من السمن فى مقلاه تيفال و نحمر فيها الثوم و نضيف اللحم على نار هادئه و نتبلها بالفلفل و البهارو قبل تمام النضج نضع عصير الطماطم حتى تتم النضج مع ملاحظه ان النار هادئه دائما ثم نضع الملح و فى النهايه بعد تسبيك الطماطم جدا نضع ملعقتين من الخل

9 اليخنى (عاده يقدم مع الكسكسى)
نحضر كميه كبيره من البصل الصغير الحجم او بصل مقطع جوانح نضعه مع اللحم على النار فى مقلاه تيفال مدهونه سمن و سخنه و نتبل اللحم بفلفل و زعتر و شويه كمون و بعد النضج نضع الملح و عصير الطماطم و نسبك الطماطم و نطفى النار

نلاحظ عدم تتبيل الكبده فبل التسويه علشان ما تنزلش سوائلها و تزفر و النار تكون دائما عاليه
10 كبده مشويه
نشوى الكبده بدون تتبيل و هى على النار نضع عليها ملح و فلفل و و كمون و شطه على كل جانب و بعد ما نرفعها من على النار نضع اللمون و الفحم اللى فى الفويل

11 كبده اسكندرانى
نضع ملعقه من الزيت النباتى و نحميها قوى و نضع الكبده على نار عاليه و نقلب حتى تنضج ثم نتبلها بملح و فلفل و كمون كميه كويسه ونفرم ثوم مع فلفل اخضر كميه كبيره يعنى كل كجم كبده احط له راس كبيره ثوم و عدد 4 فلفل اخضر كبير و اقلب مع الكبده و لما السوائل تنشف ارفعها من على النار و اضع الليمون

12 الكفته المشويه
كجم لحم مفرومنضع عليه 2 بصله مبشوره ناعم+2 ملعقه كبيره سبايسى حار+ملعقه كبيره بقسماط مطحون+حزمه بقدونس+ملح و فلفل و 2 فص ثوم مفروم و زعتر و بهار و تشكل و تشوى و لا ننسى فى النهايه نضع لها الفحم فى ورق الفويل

13 الكفته البانيه

نفس طريقه الكفته المشويه و قبل التسويه نضعها فى الدقيق و البيض و السبايسى و نضعها على الشبكه فى الفرن


14 الهامبورجر
كجم لحم مفروم نضع عليه كل اللى حطيناه مع الكفته+3 فص ثوم زياده مفرومين مع الفلفل الاخضر+2 بيضه و يشكل مثل الهامبورجر و يشوى

15الحواوشى
زى الهامبورجر بس بدون بيض و نضع عليه كجم طماطم و ربع كجم فلفل اخضر و يقسم و نشكله على هيئه قرص فى حجم رغيف العيش العربى و نسويه فى طاسه تيفال و نحشى بيه العيش بعد ما يستوى
ممكن نشكله اقراص صغيره على قد العيش السن او البر

16البيض الاسكتلندى
لكل نص كجم من اللحم المفروم بصله مفروم ناعم جدا و بيضه و توابل الكفته و بعد ما نخلط المقادير نسلق 4 بيضات و نغلفها باللحم و ندخلها الفرن حتى تنضج

17القلب
نضع ملعقه كبيره من الزيت النباتى فى مقلاه تيفال و نحميه قوى ثم نضع القلب المقطع و نقلبه و نتبله بفلفل و بهارو لما يتحمر لونه نضع كوب من الماء كل ده و النار عاليه و لما يستوى القلب نتبله ب الملح
طريقه القلب العادى نزيد الزيت و نحمر فيه القلب بدون الماء و لكن الطريقه الدايت الزيت قليل و الماء علشان القلب يستوى بس الطعم واحد و بعمله كده علطول

18 كفته داوود باشا
نتبل اللحم المفروم بتوابل الكفته بدون السبايسى و الثوم و تشكل على هيئه كرات صغيره
نحمر 3 بصلات فى رشه سمن و نضيف لها عصير الطماطم و تسبك ثم تخفف بالماء و نضع فيها اللحم و تسوى و لا تقلب حتى لا يتفتت اللحم و لا تتبل لانها تكتسب توابل اللحم يمكن اضافه الملح و الفلفل لو احتاجت

19 اللحم محشى خضار
نفس طريقه البيض الاسكتلندى لكن بدل الحشو بالبيض المسلوق نضع خضار مسلوق مثل البسله و الجزر

20 شاورما اللحم (الاحسن ضانى صافى)
نضع قطع اللحم فى صينيه مدهونه برشه سمن للريحه فقط ثم البصل و الطماطم المقشره و الفلفل الاخضر و نتبلها بفلفل و قرفه كتير و حبهان مطحون و كل شويه نزيد ماء حتى تمام النضج ثم نضع الملح

21فاهيتا اللحم
قطع اللحم نضع عليها زعتر و خل و بردقوش ان وجد و قطعه جبن ابيض ملح خفيف و صويا صوص و بابريكا (فلفل قرنقوطى) و كمون و نضعها و بصل و 4 فصوص ثوم على النار و نزيد الماء و لما تستوى نحمر فلفل اخضر فى ملعقه صغيره زيت زتون و نحطها على اللحم على النار لمده 5 دقائق عل فكره حلوه قوى
22 لحم بالكارى
نضع اللحم مع البصل و الفلفل الاخضر و الطماطم و نتبلها بالكركم و الكارى و الكمون و الملح و الفلفل و السمسم لو بتحبوه و الجنزبيل و القرفه و البهار و كل ده على النار مع ملاحظه ان الملح فى الاخر


الاسماك


-شيش طاووق هامور
نص كجم فيليه هامور
2 فص ثوم
ملعقه زنجبيل
ملعقه بهارات
ملعقه عصير ليمون
زعفران زيت زيتون
طماطم و فلفل و بصل للشيش طاووق
نضع التتبيله على السمك و تشك فى اسياخ مع الخضار و تشوى

2 جمبرى بالكارى
  • 3 أكواب من القريدس اللى هو الجمبرى مع القشرة
  • ٣ أكواب من الماء
  • قشر الليمون المبروش
  • ١/٢ كوب من البقدونس المفروم
  • ٢ فص من الثوم المفروم
  • أوراق الكرفس
  • ١ ملعقة كبيرة من زيت الزيتون
  • ١ بصلة كبيرة مقطعة
  • ٤ فصوص إضافية من الثوم المهروس
  • ١ إلى ١١/٢ ملعقة صغيرة من الكمون (حسب الرغبة)
  • فلفل أسود
  • ٢-٣ ملاعق من الكزبرة أو البقدونس الطازج
  • شرحات الليمون للزينة
  • ١ كوب من الأرز البسمتي الأسمر المطبوخ
  • ١ ملعقة كبيرة كاري
طريقة التحضير
  1. يقشر الجمبرى ويوضع القشر في وعاء مع الماء وقشر الليمون المبروش والبقدونس وفصين من الثوم والفلفل وأوراق الكرفس. يغلى المزيج ثم تخفف الحرارة ويطهى لمدة ٤٥ دقيقة. تصف المحتويات وتوضع في كوب واحد.
  2. يسخن الزيت في وعاء كبير وعميق ويضاف البصل وأربعة فصوص من الثوم. يطهى على نار متوسطة- خفيفة حتى ينضج البصل ويبدأ بالتلون ثم يضاف الكمون والكاري والفلفل حسب المذاق ثم يضاف القريدس. تخلط المحتويات معاً لمدة دقيقة أو أكثر ثم تسكب فوقها مرق القشر. تغلى المحتويات بسرعة ثم تخفف الحرارة وتترك لتبرد لمدة ١٠ دقائق.
  3. تنقل المحتويات إلى طبق التقديم ويزين الطبق بالكزبرة أو البقدونس ويقدم ساخناً أو بارداً مع الأرز إما تحت المحتويات أو على الجانب مع الليمون للتزيين.
  4. معلومة: يعتبر الجمبرى من العناصر متعددة الاستخدامات، بحيث يمكن تقديمه منفرداً أو مغلياً ويقدم مع الصلصات البسطية. كما أنه يتمتع بطعم شهي عند الشوي أو الطهي أو القلي أو حتى الخبز.
  5. 3 سلمون مشوى
    • 2 طماطم حجم وسط مقطعة مكعبات
    • ٢ ملاعق كبيرة بصل أحمر مفروم ناعماً
    • ٢ ملاعق كبيرة ورق ريحان طازج مفروم
    • ٢ ملاعق كبيرة نعناع أخضر مفروم
    • ٢ ملاعق صغيرة زيت الزيتون
    • ١ فص ثوم مطحون
    • ٢ ملاعق طعام بقدونس مفروم
    • فلفل مطحون
    • ٤ فيليه سمك السلمون
    • ١ ملعقة صغيرة زنجبيل طازج
    • ١ ملعقة صغيرة عصير ليمون
    طريقة التحضير
    1. يوضع الطماطم والبصل والريحان والنعناع والبقدونس وزيت الزيتون والثوم والزنجبيل والفلفل المطحون وعصير الليمون في وعاء وتمزج المكونات
    2. تحضر ٤ قطع من ورق القصدير
    3. يوضع سمك في وسط كل ورقة قصدير و يوضع ٣/٤ سلطة الطماطم فوق كل قطعة سمك
    4. يغلق القصدير جيداً يوضع في الفرن لمدة ١٥ دقيقة
    5. 4 جمبرى بالصويا صوص
      • ملعقة كبيرة من الثوم الطازج المفروم
      • ١ ملعقة كبيرة من الزنجبيل المقشر والمفروم
      • ٤ ملاعق كبيرة من صلصة الصويا
      • ١/٨ ملعقة صغيرة من بهار الكاري
      • ١/٨ ملعقة صغيرة من الفلفل الأحمر
      • ١/٢ ملعقة صغيرة من الكمون
      • ٩٠٠ غ من الجمبرى متوسط الحجم المقشر والمنظف
      • ٣/٤ كوب من الأرز الأسمر المطهي
      • ٢ كوب من الجزر المبروش
      • ١/٢ كوب من الفلفل الأحمر المقطع
      • ١ كوب من البصل الأخضر المفروم
      • ١ كوب من البقدونس الطازج المفروم
      • ١ ملعقة كبيرة من حامض الليمون
      • ٣ ملاعق زيت زيتون
      طريقة التحضير
      1. تمزج المكونات الستة الأولى في وعاء متوسط الحجم ثم يضاف القريدس وتخلط المكونات جيداً. يغطى الوعاء ويوضع في البراد لمدة ساعة.
      2. ترفع المحتويات عن النار و المكونات الستة الأخرى، ثم تمزج بلطف
      3. توضع مقلاة فوق نار متوسطة ويسكب فيها زيت الطهي
      4. يوضع الجمبرىفي المقلاة ويطهى لمدة ثلاث دقائق على كل جانب حتى يحمر
      5. يخلط الأرز والجمبرى معاً، ثم توضع المحتويات في طبق ويزين
      6. معلومة: أفضل طريقة لتناول الثوم نيئاً أو مطهياً في الفرن. وعند قلي الثوم لا تجعليه يصبح بني اللون. يحتوي الثوم على الأليسين الذي يتميز بمزاياه المضادة للبكتيريا.
      7. إن الثوم المفروم يمنح الكثير من المنافع، والزنجبيل الطازج هو أفضل من البودرة
      8. 5 سمك مشوى بالطحينه
  • كيلوغرام من السمك (Red snapper) الحمرا
  • ٣ أكواب من الطحينة
  • ٧ حبات بصل مفرومة
  • زيت خضار
  • ١ كوب من عصير الليمون
  • ١ ملعقة كبيرة من الثوم المهروس
طريقة التحضير
  1. ينظف السمك من الداخل والخارج ويدهن بزيت الخضار ويوضع في صينية
  2. يقلى البصل بزيت الخضار ثم يضاف إلى السمك
  3. تخلط الطحينة جيداً مع ربع كوب من الماء قبل إضافتها إلى بقية المكونات. مع الخلط (يضاف المزيد من الماء عند الحاجة)
  4. يسكب خليط الطحينة فوق السمك ويطهى لمدة ٣٠ دقيقة في فرن متوسط الحرارة
  5. قبل التقديم، يزين الطبق بالصنوبر المحمص وشرائح الفلفل الأحمر.
  6. يقدم الطبق مع السطلة وخبر البيتا.
  7. معلومة: تعتبر حبوب السمسم المصدر الأفضل للكالسيوم في الطعام ومصدراً ممتازاً للفيتامين إي. تحتوي ملعقة كبيرة واحدة من الطحينة على ١٢٠ ملليغرام من الكالسيوم.
6 سمك مع الخضار
  • ملعقة زيت نباتي
  • ١ حبة بصل مقطع جوانح
  • ١ كوب فلفل أحمر مقطع
  • ١ كوب فلفل أخضر مقطع
  • ١ حبة طماطم مقطعة
  • ١/٤ ملعقة صغيرة فلفل أبيض
  • ١/٤ ملعقة صغيرة فلفل حار أحمر
  • ١/٢ كوب كزبرة خضراء
  • ١كيلو سمك فيليه
  • ١ ملعقة كبيرة صنوبر محمص
  • ٦ فصوص ثوم
الصلصة:
  • ٤ ملعقة كبيرة طحينة
  • ٤ ملعقة كبيرة عصير ليمون
  • ١/٢ كوب ماء
طريقة التحضير
  1. يوضع الزيت في قدر على النار ويضاف البصل ويفلب حتى يذبل ثم يضاف إليه الفلفل الملون
  2. والجزر وتقلب
  3. تضاف الطماطم والكزبرة وتقلب لمدة ٥ دقائق
  4. تخلط مقادير الصلصة على البارد وتضاف إلى الخليط وتحرك حتى تبدأ بالغليان
  5. تترك على نار خفيفة لمدة ٣ دقائق مع التحريك
  6. يضاف المزيج إلى السمك يشوى بالفرن ثم يزين بالكزبرة والصنوبر ويقدم
  7. 7 كرات السمك بالطماطم
    • ½ كيلو من فيليه سمك أبيض (قطع صغيرة)
    • 2 ملعقة كبيرة من الكزبرة الخضراء مفرومة
    • 1 ملعقة صغيرة من الملح
    • 1 ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود
    • 2 بيضة
    • ½ كوب من الزبادى
    • ½ كوب من البقسماط
    • 1 ملعقة كبيرة من عصير الليمون
    • 2 ملعقة كبيرة من زيت الذرة (للقلي)
    صوص الطماطم
    • 1 عبوة من الطماطم المعلبة (مقطعة)
    • 1 فص ثوم (مفروم)
    • 1 بصلة (مفرومة)
    • 1 ملعقة صغيرة من الملح
    • 1 ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود
    طريقة التحضير
    1. يوضع السمك في وعاء خلاط الطعام الكهربي مع الكزبرة والملح والفلفل والبيض والزبادىونصف كمية البقسماط وعصير الليمون ثم يضرب لمدة 45 ثانية حتى يتجانس الخليط
    2. يوضع الخليط في البراد لمدة 30 دقيقة
    3. تخفق جميع مقادير الصوص معاً في خلاط الطعام الكهربي حتى يتجانس
    4. يسخن الفرن حتى تصل درجة حرارته إلى 200 درجة مئوية
    5. يسخن زيت الذرة في مقلاة
    6. تشكل كرات في حجم كرات البلياردو من خليط السمك باستخدام اليدين ثم تدحرج تلك الكرات في الكمية المتبقة من البقسماط وتقلى في زيت الذرة قليلاُ مع التقليب من آن
    7. لآخر بحرص حتى تتحمر من جميع الجهات ويصبح لونها ذهبياً جميلاً
    8. توضع كرات السمك المقلية في وعاء حراري مسطح ويصب فوقها صوص الطماطم
    9. يوضع الوعاء في الفرن لمدة 15 دقيقة
  8. 8 سلمون بالجنزبيل
  • 6 شرائح من الخبز الأبيض
  • align="right">2 عبوة (تزن 425 جم) من السلمون مصفى ومنزوع منه الجلد والعظام
  • align="right">2 بيضة مخفوقة قليلاً
  • align="right">5 ثمار من البصل الأخضر
  • align="right">½ كوب من أبو فروة المائي المعلب مقطع إلى قطع صغيرة
  • align="right">¼ كوب من أوراق الكزبرة طازجة ومقطعة
  • align="right">½ ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود مطحون حديثــًا
  • align="right">3 ملاعق صغيرة من زيت الزيتون
  • align="right">صوص جنزبيل بالسمسم (تالي شرح طريقة تحضيره)
    • ½ كوب من لبن عادي خالي الدسم أو 6 ملاعق كبيرة من لبن خالي الدسم على الطريقة اليونانية
    • 2 ملعقة كبيرة من المايونيز
    • ½ 1ملعقة كبيرة من الجنزبيل طازج ومبشور
    • 1 ملعقة صغيرة من زيت السمسم المحمص
    • 1 ملعقة صغيرة من صوص الصويا قليل الصوديوم
  • 9 فيليه بالكارى و جوز الهند
  • align="right">**تطهى 5 اكواب من أوراق السبانخ على البخار أو في الميكروويف لمدة دقيقتين

    align="right">طريقة التحضير
    سمك بورى يتبل بفصين ثوم و فلفل اخضرو كرفس و 2 لمونه لكل سمكهو زعتر و ربع كوب ماء كل ده فى الفرن

    11 سردين صينيه
    ينظف السردين و نضع عليه ملح و فلفلو لمون و طماطم و فلفل اخضرو كله فى الفرن
    12طاجن السمك للسبيط او الكاليمارى او السمك الفيليه
    نقطع 4 بصلات و نضع معهم فلفل اخضرو الطماطم العصيرو نغليهم على النار و لما يدخلوا فى التسويهنضع بقدونس و كرفس مقطعو تتبل بالملح و الفلفل و الكمون و الزعتر ثم نضع السمك فى الفرن

    13جمبرى و كابوريا مسلوق
    نضع الجمبرى فى حله بعد غسله و نضع عليها بصل مقطعو تتبل بالملح و الفلفل و الكمونو تغطى لغايه ما اللون يتغير و ينزل مائه و فى النهايه نضع قليل من الخل

    14بورى سنجارى
    نشق البورى من الظهر و يتبل ب الثوم و الطماطم و الفلفل الاخضر و البهار و الجنزبيل و البصل و الملح و الفلفل و قليل من القرفهو الكرفس و كله فى الفرن

    15 فاهيتا جمبرى او الفيليه (تحفه)
    ننقع السمك مع بصله و فصين ثوم و صويا صوص و ملعقه خل و فلفل اخضرو كوب زبادى مهم و ينفع مع السمك عارفه بتقولوا ايه
    و التوابل(بابريكا اللى هو فلفل قرنقوطى و كمون و زعتر و بردقوش ان وجد ) و كل ده يدخل الفرن و بالهنا
    الحلويات
    1 شراب الحلويات(الشربات) 0 سعر
    20 قرص تحليه صناعى
    كوب ماء نص لمونه
    الطريقه
    نغلى كوب الماء مغلى نحط السكر و اللمون بس كده

    2 كريم كراميل 470 سعر 4اطباق
    2 كوب لبن لايت 160 سعر
    8 اقراص سبلندا (سكر دايت )النوع اللى يتحمل الحراره او يدخل الفرن
    2 ملعقه سكر لاعداد الكراميل 50 سعر
    3 بيضات 240 سعر
    ملعقه صغيره ممسوحه نشا 20 سعر
    فانيليا
    الطريقه
    هنحط ملعقتين السكر فى طاسه تيفال على نار خفيفه و لا يقلب حتى يتغير لونه للبنى الكراميل و يجب الا يحرق هنضيف ملعقه كبيره ماء و نقلب حتى يفك و ممكن نضيف قطرات من الماء كل شويه و نبقى نكثفه و نحطه فى قالب بيركس
    هنحط اللبن على النار مع النشا
    النشا مش كافى لتكثيف اللبن احنا بس بنسويه شويه و لما يبرد
    ضعى البيض و اللبن و الفانيليا و السكر الدايت فى الخلاط حتى يصبح لونهم ابيض هنصب المزيج فى قالب الكراميل و نغطيه بالفويل و هنحطه على حمام مائى فى الفرن درجه حرارته واطى لغايه ما تهزيه تلاقيه متماسك شويه ثم يوضع فى الثلاجه و يقدم بارد
    3 ايس كريم كوب
    200 ملى (جرانيته) من 50 الى 200 سعر حرارى
    اى فاكهه تحتوى على الياف فراوله مانجو اناناس توت
    هنجمدها فى الفريزر و نحطها فى الكبه و نفرم و هى مجمده و نحط سكر دايت حسب الرغبه و تقدم بالهنا

    4 كيكه الزبادى 2300 سعر على 12 الحصه 200 سعر فقط
    المقادير
    معيار القياس هوكوب الزبادى
    4 كوب زبادى لايت 160 سعر
    4 كوب سكرفركتوز (بتاع الزبادى) 600 سعر
    4 كوب دقيق قمح كامل او عادى 1200 سعر
    4 بيضه 320 سعر
    بياض بيضه 20 سعر
    فانيليا
    بيكنج باودر
    الطريقه تخلط المقادير مع بعض بمضرب البيض او فى الخلاط و توضع فى صينيه مدهونه سمن فى فرن هادئ لمده من ربع ساعه الى ثلث ساعه حسب سمك الصينيه و عندما تخرج من الفرن تسقى بشربات بارد (شراب السكر الدايت)



    كل المعجنات نضع مع الدقيق ذرة ملح (سنه عن الرسول صلى الله عليه و سلم)
    5 تورته الفاكهه 2700 سعر على 12 الكميه كبيره =225 للفرد يمكن ازاله 2 ملعقه دقيق و استبدالها بالكاكاو و تصبح كيكه شكولاته
    8 بيضه 640 سعر
    كوب وربع سكر فركتوز375 سعر
    علبه فواكه كمبوت معلبه فى عصيرها مش سكر 400
    بيكنج باودر
    فانيليا
    كوب و ربع دقيق ابيض او كوب دقيق اسمر900 سعر فى حاله استخدام الدقيق الابيض
    كريم شانتيه 250 سعر
    ملعقه زيت و ملعقه ماء 100 سعر
    الطريقه
    يضرب البيض لوحده لما يبقى مارنج (متماسك جدا)
    يضرب الصفار مع السكر و الفانليا
    نضيف الزيت و الماء
    نضيف الدقيق و البيبكنج باودرملعقه ملعقه و مره نلف بالملعقه فى العجين و مرة نقطع العجين بالملعقه و هكذا بالتوالى (طريقه اللف و القطع)ثم يضاف البيض و يقلب بنفس الطريقه
    تبطن الصينيه بالسمن و الدقيقحتى الحافه فى فرن وسط
    بعد ما تبرد تسقى بعصير الكمبوت و تقطع نصفين افقى و تزين بالكريم شانتيه

    6 صوص التفاح
    يستخدم صوص التفاح كبديل عن الدهون فى وصفات الكيك و يستخدم مقدار من الصوص كبديل لنفس المقياس من الدهون

    3 حبه تفاح مع ربع كوب ماء و يرفع على النار حتى يصبح التفاح طرى يضرب فى الخلاط مع بضع قطرات من الليمون عشان التفاح ما يسودش وملعقه سكر او عسل ابيض او عسل اسود ممكن اضافه التوابل و المنكهات مثل بودره الحبهان او القرفه او قشر البرتقال
    7 المربى الدايت
    ربع كيلو من الفاكهه اى نوع مغسول و مقطع
    كيس جيلى دايت من نفس نوع الفاكهه(فيه سكر صناعى)
    نص كوب من الماء
    الفاكهه تضرب فى الخلاط ثم نضعها على النارمع الماء و لما تغلى نضع كيس الجيلى و نقلب و لما الجيلى يدوب نرفعه من على النار و يبرد ثم نضربه مره ثانيه فى الخلاط بعد ما يتماسك بشكل متقطع حتى نجصل على بعض الكتل مثل المربى
    8 الباستافلورا كيكه المربى 3000 سعر صينيه كبيره على 30 = 100 سعر
    كوب صلصه التفاح مع ملعقه زيت 200 سعر
    3 بيضه 240 سعر
    بيكنج باودر
    فانيليا
    كوب مربى مشمش دايت 300 سعر
    2 و نص الى 3 كوب دقيق حسب الحاجه 1800 سعر فى حاله 3 كوب
    كوب سكر فركتوز 400 سعر
    نضرب السكر مع البيض لما يبيض ثو صوص التفاح ثم الفانيليا و الدقيق و البيكنج باودر و تعجن باليد العجينه متماسكه شويه مش ناشفه (تشكل)
    نبطن صينيه كبيره بالسمن و نضع كميه العجين و تفرد
    نضع المربى على السطح و باقى العجين يشكل على هيئه شرائط توضع فوق المربى و توضع فى الفرن

    9 كيكه الذره 1120 سعر على 10 صينيه صغيره =110 سعر
    كوب دقيق ذره 240 سعر
    ثلاث ارباع كوب سكر فركتوز 300 سعر
    نص كوب صوص التفاح 100 سعر
    6 بيضه 480 سعر
    بيكنج باودر و فانيليا
    نضرب بياض البيض لوحده و الصفار لوحده هنضيف السكر و الفانيليا للصفار ثم نضيف البياض ثم الدقيق و البيكنج باودر و يقلب بطريقه اللف و القطع ندهن صينيه بالسمن و نضع فيها الخليط فى فرن متوسط الحراره
    10 كيكه البرتقال 2400 سعر على 20 =120
    5 بيضه 400 سعر
    وزنهم صوص تفاح 250 سعر
    وزنهم سكر فركتوز 800 سعر
    وزنهم دقيق 900 سعر
    بيكنج باودر فانيليا
    بشر 2 برتقاله
    عصير برتقاله 50 سعر
    نضيف كل ما هو سائل و يضرب فى الخلاط ثم الدقيق و البيكنج باودر و الفانيليا و يصب الخليط فى صينيه مدهونه و توضع فى فرن متوسط

    11 الاكليرو بلح الشام و البروفيترول 1040 كميه كبيره
    كوب دقيق 600 سعر
    كوب ماء
    ملعقه و نص سمن 200 سعر
    4 بيضه او 3 حسب حجم البيضه 240 سعر
    نضع الماء على النار حتى يغلى و نضع السمن و ننزله من على النار و نضع الدقيق دفعه واحده و نقلب بسرعهو لما يبرد العجين نضع البيض و نضعه فى الفرن بعد ما يشكل لو حشيناه بيوريه فاكهه يبقى اكلير دايت اما لو سقيناه بالشربات الدايت يبقى بلح الشام
    الاكلير حجمه اكبر من بلح الشام مقدار 1 الى 8 اما البروفيترول يرص فى الصينيه فى حجم البندقه و يخبزو يقدم مع بودنج الشكولاته اللايت
    12 ارز بلبن 700 سعر
    كيلو لبن دايت 320 سعر
    100 جم ارز او نص كوب 370 سعر و يمكن استخدام نفس المقدار من دقيق الارز(ارز مفروم ناعم بتاع كفته الارز)
    15 قرص سكر دايت مذاب فى ملعقه ماء مغلى
    فانيليا
    كوب و نص ماء
    نضع الماء مع الارز المغسول على النار حتى يبدأ الارز فى السواء ثم نضيف اللبن و الفانيليا و بعد ان يبدأ الخليط فى التجانس نضع السكر و يقسم على لطباق التقديم
    13 البابا 1250 سعر
    كوب دقيق 600 سعر
    خميره
    3 ملعقه كبيره زبد 300 سعر
    نص ملعقه كبيره سكر 30 سعر
    4 بيضه 320 سعر
    فانيليا للشراب و ليس للعجين
    نضع ربع كوب دقيق مع الخميره المذابه فى 3 ملاعق ماء و يترك ليتخمر
    نضرب الزبد ثم البيض ثم باقى الدقيق و نضيفه للعجين اللى تخمر و نخلط و نصبه فى قوالب مدهونه للمنتصف و يترك مره اخرى ليتخمر و نضعه فى فرن حار جدا لمده 15 دقيقه و يسقى بالشراب البارد و هو سخن و نفضل نسقى الى ان يتشرب بالكامل
    14 الترايفل
    اى نوع كيك دايت محسوب سعراته او بسكوت ساده ممكن (توينكيز)
    نضع الكيكو فواكه الاحسن مجففه زبيب مشمش ممكن موز و تفاح و نصب عليه جيلى ساخن و نضعه فى الثلاجه و لما يبرد نضع طبقه رقيقه من الكاسترد و المكسرات و احسبوا سعراتهم على حسب المكونات
    15 القطايف 940 سعر
    كوب و نص دقيق 900 سعر
    ملغقه صغيره سكر 20 سعر

    ملعقه صغيره بيكنج باودر
    ربع كوب لبن لايت 20 سعر
    ثلاث ارباع كوب ماء
    ذره ملح
    تضرب المقادير فى الخلاط و تترك لترتاح نص ساعه
    يسخن طاسه تيفال و نضع مقدار 2 ملعقه كبيره عليها و لما السطح يجف ترفع من على النار و تحشى و تسوى فى الفرن

    16 براونيز دايت
    المقادير
    200 جم صوص التفاح
    200 جم سكر فركتوز
    فانيليا
    300 جم دقيق و لا ننسى ذره ملح
    50 جم كاكاو
    5 بياض بيض
    الطريقه ندهن الصينيه بالسمن و الدقيق
    نضع الصوص مع السكر و نضربهم مع بعض ثم بياض البيض ثم الملح و الفانيليا ثم الدقيق و الكاكاو و العجينه بتبقى متماسكه و ناشفه فى فرن على 180 فى الوسط لمده 25 دقيقه

    كيك الشوكولا منقول من منتدى آخر باذن صاحبه الوصفه


    المقادير:
    2 كوب طحين =1200 سعر
    1 كوب سكر =774 سعر
    نصف كوب زيت = 963 سعر
    2 بيضة = 160 سعر
    ثلاث لرباع كوب زبادى = 80 سعر
    ثلاث ارباع كوب كاكاو = 147 سعر
    1 ملعقة صغيرة ملح = 0 سعر
    1 ملعقة صغيرة فانيليا
    1 ملعقة صغيرة باكينج باودر = 2.4 سعر
    1 ملعقة صغيرة من بيكربونات الصوديوم = 0 سعر

    الطريقة:
    - يخفق البيض مع الفانيليا فى الخلاط
    - - يضاف السكر و صوص التفاح مع استمرار الخفق
    - - يضاف الطحين و الباكينج باودر و الملح بالتناوب مع الماء و اللبن الزبادى و نتابع الخفق
    - - اخيرا يضاف الكاكاو و نخفق لمدة دقيقتين
    - - يصب المزيج فى قالب مبطن بمقدار ملعقة طعام طحينة (انا استعملت زيت و دقيق)
    - - يخبز فى فرن محمى متوسط الحرارة حتى ينضج

    - ثم يقسم الى 15 قطعة نسبة السعرات فى كل قطعة = 200 سعر حرارى
    طبعا هى طعمها ااقل حلاوة من العادى ()كوب و نصف سكر او كوبين)بس انا اتقبلتها جدا
    طبعا ممكن تستبدلوا مقدار من السكر الابيض بالاسمر و هيدىلها طعم ااقوى او تضيفوا لها سكر دايت للمخبوزات و مش هتفلرق عن العادية خالص

    الحلاوه الطحينيه نص دايت
    ملعقه كبيره طحينه سائله مضاف لها سكر صناعى بودره بس

    19 بسكوت العسل
    كوب و ربع دقيق ابيض
    كوب و ربع دقيق بالنخاله
    بيكنج باودر
    2 ملعقه كبيره عسل ابيض
    نص كوب سكر فركتوز
    بيضه كبيره او 2 حسب احتياج العجينه
    ربع كوب زيت ذره
    بشر لمونه
    فانيليا
    ملعقه كبيره عصير لمون
    ذرة ملح


    الطريقه
    نخلط المقادير الجافه ثم السائله مع ملاحظه ان العجين متماسك نضعه فى صينيه مدهونه مع مراعاه ان يكون العجين بارتفاع 4 سم فى فرن وسط لمدة 25 دقيقه و نطلعه من الفرن و لما يبرد يقطع شرائح و يرص بالعرض فى صينيه و ندخله الفرن مره اخرى حتى يتحمص لمده 3 دقائق

    المقادير:- 1كوب موز مهروس
    1كوب تمر مقطع
    3بيض
    1كوب طحين أسمر
    1كوب شوفان كويكر
    1ملعقة كبيرة بيكنج بودر
    1/ 3كوب زيت نباتي
    1/3 كوب عسل
    1ملعقة صغيرة دارسين (قرفة)
    طريقة التحضيرالطريقة:- تخلط المقادير وتصب في الصينية الخاصة للمافن بملعقة الأيس كريم وتدخل في فرن 350 في الوسط لمدة 25 دقيقة الكمية 12مافن 1مافن 236 سعرة حرارية من مميزات هذه المافن انه يمكن إعدادها مسبقا وبثلج في علبة بلاستيك بالفريزر
    ويمكن تناولها كفطور مع كأس حليب بعد تسخينها بالميكروويف



    حلوى نسكويك بالتمر للى يحبو مزج الشوكولا بالتمر1 كوب أو 50 غ من رقائق نسكويك للفطور 1 كوب أو 200 غ من التمر٬ منزوع منه النواة ومفروم فرماً ناعماً 1 كوب من الشوكولاتة الملوّنة للتزين٬ الخاصة بتزيين الكعكة طريقة التحضيريُمزج في وعاء رقائق نسكويك للفطور مع حبات التمر. يتم ضغط رقائق نسكويك وحبات التمر لتشكيل كرات صغيرة. تُدحرج الكرات فوق حبوب الشوكولاتة المفرومه

    حلوى الموز بالكراميل
    المكونات
    • 3 ملاعق من عصير البرتقال . • ملعقتان من الكريمة المخفوقة. • ملعقة زبد. • 3/4 فنجان من السكر البني . • 1/2 فنجان من اللوز المقشر ومقطع أنصاف . • نصف فنجان من الكريمة المخفوقة . • 4 ثمرات من الموز من الحجم المتوسط. طريقة التحضير• في سلطانية صغير يتم إذابة الزبد بالحرارة مع السكر البني مع كريمة الخفق مع التقليب الجيد حتى يتكون خليط ناعم متجانس . • بردي الخليط في الثلاجة لمدة ساعة . • قطعي ثمار الموز في قطاعات طولية أنصافا، وقومي برصها في طبق مسطح وانثري عليها عصير البرتقال ثم غطها بصوص الكراميل . • ضعي ملعقة من خليط الكريمة على الموز وجملية باللوز










    كتبت : ولا احلى
    -
    موضوع خمس نجوووم

    روعة يام يوسف شكرا على المجهود الجمييل

    نورتى القسم انا فى انتظار جديدك

    مبروك التقييم والتثبيت

    تقبلى مرورى
    كتبت : ام يوسف و يحيي
    -
    تسلمى ميرسى لمرورك و للتثبيت
    كتبت : ام يوسف و يحيي
    -
    يا مفتريين احط 100 اكله ما الاقيش رد الموضوع بقاله شهر انا هرفعه بس للافاده و عايزه دعاء بالستر فى الدنيا و الاخره و ربنا يصلح لى حالى
    كتبت : Tina 1988
    -
    كتبت : marmora11
    -
    جزاك الله خيرا كثيرا

    موضوع اكثرمن رائع ومجهود عظيم منك

    جعله الله في ميزان حسناتك
    الصفحات 1 2 

    التالي

    سااااعدوني وزني ثابت من شهر

    السابق

    ابغى انحف

    كلمات ذات علاقة
    100 , من , ام , اكله , حاجة , جديد , يوسف