الدورة التعليمية للمعجنات الجزء الخامس
مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
كتبت :
habibat zaujaha
-
اخواتى الحبيبات

هدا هو الجزء الاخير من الدورة التعليمية للمعجنات حبيت انزلها قبل سفرى وادا سمحت الظروف نستمر بادن الله بعد عودتى فى باقى الاجزاء
اخترت لكم كوكتيل من الحلويات المنوعة السهلة التحضير والخطيرة فى الطعم
نبداء بسم الله الرحمن الرحيم

بسكوت المشط

المقادير
4ملاعق نشاء **5ملاعق نااعم**كوب زبدة**ملعقة صغيرة بيكنج بودر**2 ملاعق كاكاو منخول**فانيليا
دقيق مايكفى للحصول على عجينة لينة يعنى عجينة البسكوت العادية
نحتاج مشط جديد خاص لعمل هدا البسكوت يعنى طبعا مانستعمله لشى الا لهدا الغرض
الطريقة
نمزج السكر والزبدة ونضيف باقى المواد
نقسم العجين قسمين واحد نضيفله الكاكاو كما فى الصورة
نناخد كرة صغيرة من العجين الابيض وكرة اصغر من العجين البنى
نضع الكرة البنية فوق البيضاء ونمررهم بالضط على اسنان المشط اتركم مع الصور بتوضح اكتر


ونثنى البسكويت بشكل هلال
وهنا دهنت صينية الفرن ووضعت فيها البسكوت الجميل ودخلته لفرن متوسط مدة 15 دقيقة مش اكتر

وبعد مرور ربع ساعة طلعت البسكوت لازم مايتغير لونه كتير حتى لايصبح قاسى

وحطيه فى طبق وشوفى جماله
كلهم بيسالونى على شكله كيف سويتى التموجات الجميلة الى على البسكوت

ومداقة بيجنن وهش وريحة البيت كلها صارت فانيليا

جربوه وراح تدعولى

حلى الكريمة بالجيلى


الكريمة
3كوب حليب *6ملاعق نشاء **سكر حسب المداق انا وضعت 3 ملاعق وهى قليلة بس باحاول اقلل السعرات الحرارية فى الحلى
2 بيضة *قانيليا*علبة قشطة *
جيلى اى نوع تحبيه انا كان عندى فراولة واناناس
فاكهة استعملت فراولة وتوت وكلها مجمدة وكيوى وممكن تستعملى برتقال يعنى الفاكهة الى عندك فى المطبخ


الطريقة
بنمزج المقادير كلها الا القشطة على البارد ونحضر زى مانحضر المهلبية عادى

ولما تنضج الكريمة بنضيف القشطة والفانيلا نحرك شوية ونطفى النار


نجهز الجلى زى ماموجود على العلبة مع مراعاة ان ننقص ربع كوب ماء من المقدار الى على العلبة عشان يكون الجلى متماسك
انا وضعت تلج بارد عشان يجهز بسرعة ودخلت الجلى التلاجة شوووية فقط

صبيت الكريمة فى كرس الجلى
حطيت قطع الفراولة والتوت فو ق الكريمة

صبيت الجلى على التوت والفراولة ودخلته التلاجة ساعة قبل التقديم

الطعم رووووعة عن جد

وطعم الفاكهة بارد ومنعش

لو جربتوها راح تدعولى من حلاوتها

كيكة الشوكولاتى بكريمة الكيرى

المقادير
4 بيضات **كوب وربع سكر انا احيانا باحط كوب واحد**3/4 كوب حليب *3/4 كوب زيت **3ملاعق كاكاو **فانيليا *2ملعقة صغيرة بيكنج بودر
كوب ونص دقيق منخول
الكريمة
4 مربعات جبنة كيرى 2 ملاعق حليب وملعقة فانيليا ملعقة او 2 سكر ناعم
اخفقيهم فى الخلاط حتى يصبح الكريم سلسل وناعم وصبيه على طول فوق الكيكة بعما تنضج
الطريقة
بنمزج مواد الكيكة السايلة مع بعض وبعدين بنضيف باقى المواد ونخفق بشكل جيد ومتواصل

نضع الكيكة فى قالب جميل ونتركها 40 دقيقة على نار هادية فى افرن

نطلعها من الفرن ونقلبها بعدما تبرد ونزينها بكريمة الكيرى


زوووووووووووووم اكتر

وهنا رشيت عليها كاكاو منخول

وممكن تتركيها بيضاء برضو حلووة
كيكة السمسم بالهيل والزعفران


المقادير
2 بيض + كوب سكر
كوب ونص دقيق
نص كوب زيت
2ملاعق صغار بيكنج بودر
ملعقة صغيرة هيل ناعم
ملعقة صغيرة زعفران
كوب زبادى سادة
سمسم لتغليف القالب
الطريقه
يدهن القالب بالزيت ويرش بالسمسم

وبعدين بنحط خيوط الزعفران فى كوب الزبادى مدة نص ساعة ونحركهم كل شوية نكون عاملين هالخطوة قبل مانبدا فى عمل الكيكة

يخلط البيض في خلاط حتى يتضاعف تما نضيف له السكر ونستمر فى الخفق
تما نضيف الزيت تدريجيا ونستمر فى الخفق
-ونضيف بعدها الهيل والدقيق بالتناوب مع مزيج الزبادى بالزعفران

نصب الخليط فى القالب المغلف بالسمسم
ندخله فرن متسوط لمدة 40 دقيقة او 35 دقيقة حسب الفرن
ونتركها تبرد تماما ونقلبها

ونقطعها ونقدمها
طبعا ريحة الهيل والزعفران تجنن فى الكيكة وقرمشة السمسم غيررر

واحلاء كيكة بالسمسم والزعفران .

يابنات عن جد هالكيكة غيرر خفيفة ومميزة بطعم الهيل والزعفران

دمتم بكل ود

هدا هو الجزء الاخير من الدورة التعليمية للمعجنات حبيت انزلها قبل سفرى وادا سمحت الظروف نستمر بادن الله بعد عودتى فى باقى الاجزاء
اخترت لكم كوكتيل من الحلويات المنوعة السهلة التحضير والخطيرة فى الطعم
نبداء بسم الله الرحمن الرحيم

بسكوت المشط

المقادير
4ملاعق نشاء **5ملاعق نااعم**كوب زبدة**ملعقة صغيرة بيكنج بودر**2 ملاعق كاكاو منخول**فانيليا
دقيق مايكفى للحصول على عجينة لينة يعنى عجينة البسكوت العادية
نحتاج مشط جديد خاص لعمل هدا البسكوت يعنى طبعا مانستعمله لشى الا لهدا الغرض
الطريقة
نمزج السكر والزبدة ونضيف باقى المواد
نقسم العجين قسمين واحد نضيفله الكاكاو كما فى الصورة

نضع الكرة البنية فوق البيضاء ونمررهم بالضط على اسنان المشط اتركم مع الصور بتوضح اكتر


ونثنى البسكويت بشكل هلال
وهنا دهنت صينية الفرن ووضعت فيها البسكوت الجميل ودخلته لفرن متوسط مدة 15 دقيقة مش اكتر

وبعد مرور ربع ساعة طلعت البسكوت لازم مايتغير لونه كتير حتى لايصبح قاسى

وحطيه فى طبق وشوفى جماله
كلهم بيسالونى على شكله كيف سويتى التموجات الجميلة الى على البسكوت

ومداقة بيجنن وهش وريحة البيت كلها صارت فانيليا

جربوه وراح تدعولى

حلى الكريمة بالجيلى


الكريمة
3كوب حليب *6ملاعق نشاء **سكر حسب المداق انا وضعت 3 ملاعق وهى قليلة بس باحاول اقلل السعرات الحرارية فى الحلى
2 بيضة *قانيليا*علبة قشطة *
جيلى اى نوع تحبيه انا كان عندى فراولة واناناس
فاكهة استعملت فراولة وتوت وكلها مجمدة وكيوى وممكن تستعملى برتقال يعنى الفاكهة الى عندك فى المطبخ


الطريقة
بنمزج المقادير كلها الا القشطة على البارد ونحضر زى مانحضر المهلبية عادى

ولما تنضج الكريمة بنضيف القشطة والفانيلا نحرك شوية ونطفى النار


نجهز الجلى زى ماموجود على العلبة مع مراعاة ان ننقص ربع كوب ماء من المقدار الى على العلبة عشان يكون الجلى متماسك
انا وضعت تلج بارد عشان يجهز بسرعة ودخلت الجلى التلاجة شوووية فقط

صبيت الكريمة فى كرس الجلى
حطيت قطع الفراولة والتوت فو ق الكريمة


صبيت الجلى على التوت والفراولة ودخلته التلاجة ساعة قبل التقديم

الطعم رووووعة عن جد

وطعم الفاكهة بارد ومنعش

لو جربتوها راح تدعولى من حلاوتها

كيكة الشوكولاتى بكريمة الكيرى

المقادير
4 بيضات **كوب وربع سكر انا احيانا باحط كوب واحد**3/4 كوب حليب *3/4 كوب زيت **3ملاعق كاكاو **فانيليا *2ملعقة صغيرة بيكنج بودر
كوب ونص دقيق منخول
الكريمة
4 مربعات جبنة كيرى 2 ملاعق حليب وملعقة فانيليا ملعقة او 2 سكر ناعم
اخفقيهم فى الخلاط حتى يصبح الكريم سلسل وناعم وصبيه على طول فوق الكيكة بعما تنضج
الطريقة
بنمزج مواد الكيكة السايلة مع بعض وبعدين بنضيف باقى المواد ونخفق بشكل جيد ومتواصل

نضع الكيكة فى قالب جميل ونتركها 40 دقيقة على نار هادية فى افرن

نطلعها من الفرن ونقلبها بعدما تبرد ونزينها بكريمة الكيرى


زوووووووووووووم اكتر

وهنا رشيت عليها كاكاو منخول

وممكن تتركيها بيضاء برضو حلووة
كيكة السمسم بالهيل والزعفران


المقادير
2 بيض + كوب سكر
كوب ونص دقيق
نص كوب زيت
2ملاعق صغار بيكنج بودر
ملعقة صغيرة هيل ناعم
ملعقة صغيرة زعفران
كوب زبادى سادة
سمسم لتغليف القالب
الطريقه
يدهن القالب بالزيت ويرش بالسمسم

وبعدين بنحط خيوط الزعفران فى كوب الزبادى مدة نص ساعة ونحركهم كل شوية نكون عاملين هالخطوة قبل مانبدا فى عمل الكيكة

يخلط البيض في خلاط حتى يتضاعف تما نضيف له السكر ونستمر فى الخفق
تما نضيف الزيت تدريجيا ونستمر فى الخفق
-ونضيف بعدها الهيل والدقيق بالتناوب مع مزيج الزبادى بالزعفران

نصب الخليط فى القالب المغلف بالسمسم
ندخله فرن متسوط لمدة 40 دقيقة او 35 دقيقة حسب الفرن
ونتركها تبرد تماما ونقلبها

ونقطعها ونقدمها
طبعا ريحة الهيل والزعفران تجنن فى الكيكة وقرمشة السمسم غيررر

واحلاء كيكة بالسمسم والزعفران .

يابنات عن جد هالكيكة غيرر خفيفة ومميزة بطعم الهيل والزعفران

دمتم بكل ود
