الدورة التعليمية للمعجنات الجزء الخامس

مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
كتبت : habibat zaujaha
-
اخواتى الحبيبات
التعليمية jb12912894711.jpg

هدا هو الجزء الاخير من الدورة التعليمية للمعجنات حبيت انزلها قبل سفرى وادا سمحت الظروف نستمر بادن الله بعد عودتى فى باقى الاجزاء
اخترت لكم كوكتيل من الحلويات المنوعة السهلة التحضير والخطيرة فى الطعم
نبداء بسم الله الرحمن الرحيم
التعليمية jb12912894712.jpg
بسكوت المشط
التعليمية jb12912866723.jpg
المقادير
4ملاعق نشاء **5ملاعق نااعم**كوب زبدة**ملعقة صغيرة بيكنج بودر**2 ملاعق كاكاو منخول**فانيليا
دقيق مايكفى للحصول على عجينة لينة يعنى عجينة البسكوت العادية
نحتاج مشط جديد خاص لعمل هدا البسكوت يعنى طبعا مانستعمله لشى الا لهدا الغرض
الطريقة
نمزج السكر والزبدة ونضيف باقى المواد
نقسم العجين قسمين واحد نضيفله الكاكاو كما فى الصورة
التعليمية jb12912864161.jpgنناخد كرة صغيرة من العجين الابيض وكرة اصغر من العجين البنى
نضع الكرة البنية فوق البيضاء ونمررهم بالضط على اسنان المشط اتركم مع الصور بتوضح اكتر
التعليمية jb12912864162.jpg

التعليمية jb12912864163.jpg
ونثنى البسكويت بشكل هلال
وهنا دهنت صينية الفرن ووضعت فيها البسكوت الجميل ودخلته لفرن متوسط مدة 15 دقيقة مش اكتر
التعليمية jb12912864164.jpg
وبعد مرور ربع ساعة طلعت البسكوت لازم مايتغير لونه كتير حتى لايصبح قاسى
التعليمية jb12912866721.jpg

وحطيه فى طبق وشوفى جماله
كلهم بيسالونى على شكله كيف سويتى التموجات الجميلة الى على البسكوت
التعليمية jb12912866722.jpg

ومداقة بيجنن وهش وريحة البيت كلها صارت فانيليا
التعليمية jb12912866723.jpg
جربوه وراح تدعولى
التعليمية jb12912866724.jpg

حلى الكريمة بالجيلى
التعليمية jb12912902501.jpg

التعليمية jb12912902502.jpg
الكريمة
3كوب حليب *6ملاعق نشاء **سكر حسب المداق انا وضعت 3 ملاعق وهى قليلة بس باحاول اقلل السعرات الحرارية فى الحلى
2 بيضة *قانيليا*علبة قشطة *
جيلى اى نوع تحبيه انا كان عندى فراولة واناناس
فاكهة استعملت فراولة وتوت وكلها مجمدة وكيوى وممكن تستعملى برتقال يعنى الفاكهة الى عندك فى المطبخ
التعليمية jb12912869881.jpg

التعليمية jb12912869882.jpg
الطريقة
بنمزج المقادير كلها الا القشطة على البارد ونحضر زى مانحضر المهلبية عادى
التعليمية jb12912869883.jpg
ولما تنضج الكريمة بنضيف القشطة والفانيلا نحرك شوية ونطفى النار
التعليمية jb12912869884.jpgالتعليمية jb12912869895.jpg
نجهز الجلى زى ماموجود على العلبة مع مراعاة ان ننقص ربع كوب ماء من المقدار الى على العلبة عشان يكون الجلى متماسك
انا وضعت تلج بارد عشان يجهز بسرعة ودخلت الجلى التلاجة شوووية فقط
التعليمية jb12912875071.jpg
صبيت الكريمة فى كرس الجلى
حطيت قطع الفراولة والتوت فو ق الكريمة
التعليمية jb12912899331.jpg التعليمية jb12912899332.jpg

صبيت الجلى على التوت والفراولة ودخلته التلاجة ساعة قبل التقديم
التعليمية jb12912877691.jpg
الطعم رووووعة عن جد
التعليمية jb12912877692.jpg
وطعم الفاكهة بارد ومنعش
التعليمية jb12912877693.jpg
لو جربتوها راح تدعولى من حلاوتها
التعليمية jb12912877694.jpg

كيكة الشوكولاتى بكريمة الكيرى
التعليمية jb12912879895.jpg
المقادير
4 بيضات **كوب وربع سكر انا احيانا باحط كوب واحد**3/4 كوب حليب *3/4 كوب زيت **3ملاعق كاكاو **فانيليا *2ملعقة صغيرة بيكنج بودر
كوب ونص دقيق منخول
الكريمة
4 مربعات جبنة كيرى 2 ملاعق حليب وملعقة فانيليا ملعقة او 2 سكر ناعم
اخفقيهم فى الخلاط حتى يصبح الكريم سلسل وناعم وصبيه على طول فوق الكيكة بعما تنضج
الطريقة

بنمزج مواد الكيكة السايلة مع بعض وبعدين بنضيف باقى المواد ونخفق بشكل جيد ومتواصل
التعليمية jb12912879891.jpg
نضع الكيكة فى قالب جميل ونتركها 40 دقيقة على نار هادية فى افرن
التعليمية jb12912879892.jpg
نطلعها من الفرن ونقلبها بعدما تبرد ونزينها بكريمة الكيرى
التعليمية jb12912879893.jpg

التعليمية jb12912879894.jpg
زوووووووووووووم اكتر
التعليمية jb12912883341.jpg
وهنا رشيت عليها كاكاو منخول
التعليمية jb12912883342.jpg
وممكن تتركيها بيضاء برضو حلووة

كيكة السمسم بالهيل والزعفران
التعليمية jb12912891503.jpgالتعليمية jb12912891505.jpg
المقادير

2 بيض + كوب سكر
كوب ونص دقيق
نص كوب زيت

2ملاعق صغار بيكنج بودر
ملعقة صغيرة هيل ناعم
ملعقة صغيرة زعفران

كوب زبادى سادة

سمسم لتغليف القالب

الطريقه

يدهن القالب بالزيت ويرش بالسمسم
التعليمية jb12912885063.jpg
وبعدين بنحط خيوط الزعفران فى كوب الزبادى مدة نص ساعة ونحركهم كل شوية نكون عاملين هالخطوة قبل مانبدا فى عمل الكيكة
التعليمية jb12912885061.jpg
يخلط البيض في خلاط حتى يتضاعف تما نضيف له السكر ونستمر فى الخفق

تما نضيف الزيت تدريجيا ونستمر فى الخفق


-ونضيف بعدها الهيل والدقيق بالتناوب مع مزيج الزبادى بالزعفران
التعليمية jb12912885062.jpg
نصب الخليط فى القالب المغلف بالسمسم

ندخله فرن متسوط لمدة 40 دقيقة او 35 دقيقة حسب الفرن

ونتركها تبرد تماما ونقلبها
التعليمية jb12912891501.jpg
ونقطعها ونقدمها
طبعا ريحة الهيل والزعفران تجنن فى الكيكة وقرمشة السمسم غيررر
التعليمية jb12912891502.jpg
واحلاء كيكة بالسمسم والزعفران .
التعليمية jb12912891504.jpg

يابنات عن جد هالكيكة غيرر خفيفة ومميزة بطعم الهيل والزعفران
التعليمية jb12912891505.jpg

دمتم بكل ود
التعليمية jb12912895531.jpg
كتبت : *قمرهم كلهم*
-
تسلم الايادى حبيبة
عسى يديك ماتمسهم لنار
موضوع مجرم اخر من مواضيعك الخطيررررة هههههه
وصفات ساهلة ورووعة ولاحلى الجلى حلى مية مية
وكيكة السمسم عجبتنى صراحة لاانى اموت فى الهيل
وراح مشتاق لك كتيررررر

كتبت : habibat zaujaha
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة *قمرهم كلهم*:
تسلم الايادى حبيبة
عسى يديك ماتمسهم لنار
موضوع مجرم اخر من مواضيعك الخطيررررة هههههه
وصفات ساهلة ورووعة ولاحلى الجلى حلى مية مية
وكيكة السمسم عجبتنى صراحة لاانى اموت فى الهيل
وراح مشتاق لك كتيررررر
تسلمى حبوبة قمرهم
بيسعدنى حضورك اللطيف دايما
هههههه موضوع مجرم بس اوعى تقولى مطلوب القبض عليه هههههه
منورة ياقمر
كتبت : *قمرهم كلهم*
-
حبيبة معليش بسالك دايما مغلباتك باسالتى
بسكوت المشط راح اجربه بس فرنى بالغاز ينفع او لا وكم يبقى فى فرن الغاز
الله يحفظك انا باستنا ردك
كتبت : أم عمر و توتة
-
تسلم الايادى حبيبة.. و لا اروع من هذه التشكيلة ..دائما ما تهدينا كل ما هو لذيذ و طيب..

جزاك الله خيرا حبيبة على هذا المجهود الرائع..
كتبت : احلى دندونة
-

تسلم ايدك

عجبني اوى البسكوت و كيكه اللي بكريمه الكيري الكريمه دي شكلها زي بتاعه السينابون تجنن
الصفحات 1 2  3  4 

التالي

فطيرة الدجاج بالتشيدر لااحلاء منتدى

السابق

الفطير المشلتت المصري من عند نهوله

كلمات ذات علاقة
للمعجنات , التعليمية , الخامس , الجزء , الدورة