مجتمع رجيمالسلطات وَ المقبلات وَ الشوربات

طريقه تخليل اللفت والقرنبيط

زهره الاسلام 04:35 AM 01-08-2011

http://www.rjeem.com/up/images/shgfivqyh7yrrx9stsn.gif
منذ عده ايام قمت بتخليل لفت وقرنبيط
و انا بحب المخللات بكل انواعها :)

اولا المكونات
كيلوا لفت
قرنبيطه متوسطه الحجم
10 ملاعق ملح كبيره
2 ملعقه خل كبيره
2 بنجر
شطه


الطريقه
فى البدايه نقعت اللفت فى مياه لمده 5 او 6 ساعات لان بيكون عليه طين من اثر التربه فنقعته علشان يكون سهل ازاله الطين منه
بعد ذلك غسلته جيدا بفرشه الخضروات



بعد ذلك قمت بتنظيف اللفت واحده واحده وشلت منها الجزء العلوى منها وجذورها الصغيره



وبعد ذلك احضرت ثمره القرنبيط وقطعت رأسها وقطعتها لقطع متوسطه ونقعتها فى الماء



قمت ايضا بتقطيع اللفت شرائع طوليه وقطعت معه جزر علشان تعطيه شكل حلو

بعد ذلك احضرت بطرمانان للتخليل وضعت في كل بطرمان ماء ( الماء المفروض يغطى اللفت والقرنبيط ما يكونش كثير او اقل) و5 ملاعق ملح ومعلقه خل وفلفل حار مجفف وقلبت لحد ما الملح ذاب فى الماء



بعد ذلك وضعت اللفت فى بطرمان والقرنبيط فى بطرمان اخر ووضعت فى كل بطرمان ثمره بنجر مقطعه اربع اجزاء





انا وضعته فى الماء لمده 8 ايام وخلال هذه الفتره قلبت كل بطرمان مره علشان لون البنجر الاحمر يغطى كل المخلل ولا يتركز فى جزء واحد
وهذا فى النهايه




يا رب يعجبكم :)




ولا احلى 04:41 AM 01-08-2011
انا كمان بحب المخللات جدا تسلم ايدك ياغالية

القسم منور بوجودك

تقبلى مرورى
Coeur de Rjeem 09:46 AM 01-08-2011
نورتي القسم حبيبتي زهره

انا بمووووت في المخللات لانها بتفتح نفسي على الاكل
في انتظار الاطباق لانو نفسي اتفتحت
romans 10:03 AM 01-08-2011
تسلم ايدك ان شاء الله بجربه


ام احمد وامانى 01:51 PM 01-08-2011
تسلم ايدك
◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕ 01:52 PM 01-08-2011
تسلم الايادى يازهوره

انا بحب اللفت اوووى

منوره القسم حبيبتى

:)
1 2  3