مجتمع رجيم

العودة   مجتمع رجيم > •·.·°¯`·.·• المنتديات الأداريــــــة •·.·°¯`·.·• > الآراء والشكاوى والاقتراحات > أرشيف رجيم

أرشيف رجيم تنقل إليها المواضيع المكررة و التي ليس لها فائدة في المنتدى...

إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 11-04-2007, 12:32 AM   #1
وردة فعالة
 
تاريخ التسجيل: Nov 2007
المشاركات: 44
الفتة المصرية

المقادير:


ربع كيلو لحم (يفضل لحم غنم أو ضأن)
كوب و نص رز مصرى
بصلة صغيرة مقشرة
3 فصوص حبهان
ورق لورى (اختيارى)
ملح
فلفل اسود
صلصة طماطم
5 فصوص ثوم مفروم
4 ملاعق كبيرة خل
2 معلقة كبيرة زيت او سمن
رغيف عيش مصرى بالردة



الطريقة:



اولا نقطع اللحم و نغسله و نحطه فى حلة مع الحبهان و البصلة وورق اللورى و فلفل اسود و لتر ماء و نسيبه على نار لغاية مايغلى
نشيل الزفرة اللى على الوش و نحط الملح و نوطى النار شوية
نقطع رغيف العيش قطع صغيرة فى حجم اللقمة كده و نحطه فى صينية و نحطه فى الفرن كل و شوية نشوفه لغاية ما يتحمص بس ما يتحرقش طبعا
نعمل الصلصة بالطريقة العادية سواء كانت صلصة طماطم او معجون طماطم يعنى نحطها على نار و معا زيت و ملح و فلفل لغاية ما تغلى و نوطى عليها
نغسل الرز و نحط معلقة السمن او الزيت فى الحلة على النار و نقلبه مع الرز دقيقتين و نضيف عليه كوب من شوربة اللحم و نزود الباقى ماء لو محتاج و نظبط الملح
نحط التوم المفروم فى قلاية و معاه معلقة سمن و نقلبه على النار شوية بس من غير ما يسود و بعدين نحط عليه الخل و نطفى النار
ناخد معلقتين من الخل بالتوم نحطهم على العيش و نقلبه مع بعض و باقى الخل بالتوم نحطه على الصلصة


التقديم :


ناخد العيش المحمص و يفضل نحطه فى صينية او طبق عميق
نحط عليه حواى تلت كوب من مرقة اللحم و نسيبه شوية يشربها
نحط عليه الارز و بعدين نحط عليهم صلصة و نحط قطع اللحم على الوش و بالهنا و الشفا


ممكن كمان ناخد من مرقة اللحم نعمل شوربة لسان عصفور او شعرية

نسيت اقول ان المقادير لشخصين و زودى حسب عدد افراد اسرتك
azmiralda000 غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 11-04-2007, 09:49 PM   #2
روح المنتدى
 
تاريخ التسجيل: Sep 2007
الدولة: مصريه
المشاركات: 2,424
افتراضي

تجنن انا بحبها اووووى بس مش باكل منها كتييير وكنت عملاها الجمعه ايلى فاتت تسلم ايدك
sagda غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 11-04-2007, 11:35 PM   #3
رحيق الوردات مشرفة سابقة لها عبير الورد
 
تاريخ التسجيل: Jun 2007
الدولة: مصريه من القاهرة
المشاركات: 12,042
افتراضي

تسلم ايدك على الاكله الجميله
__________________



سمرا مصر غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 11-05-2007, 12:15 AM   #4
وردة فعالة
 
تاريخ التسجيل: Nov 2007
المشاركات: 44
افتراضي

الله يسلمكو و شكرا على الرد و التشجيع
azmiralda000 غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 11-12-2007, 02:53 PM   #5
وردة جديدة
 
تاريخ التسجيل: Nov 2007
المشاركات: 2
افتراضي

السلام عليكم
فته جميله جدا وانا بحبها جدا
لاكن بعملها مع الكوارع بتكون جميله جدا
مشكوه كتير يااختى[C[/CENTER][/CENTER
مياه البحر غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
قديم 11-25-2007, 01:29 PM   #6
وردة محترفة
 
تاريخ التسجيل: Nov 2007
المشاركات: 243
افتراضي

بسم الله الرحمن الرحيم


ممكن كمان نحمر العيش في معلقة سمنه علي نار هادئه مع التقليب المستمر طعمه بيبقي جميل جدا

وكمان العيش منسبهوش يشرب الشوربه قوي لانه بيبقي طري جدا وكل ما كان ناشف شويه بيبقي اطعم

وبالهنا والشفا
نانوسه غير متواجده حالياً   رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

كلمات ذات علاقة
المصرية , الفتة

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
اجدد طريقة عمل حلى الكنافة المصرية ، احلى وصفة حلى الكنافة المصرية آآهآآت بنوته قسم الموضوعات المنقولة 2 10-21-2012 10:53 AM
الفتة , وصفات كاملة عن انواع الفتة بتول الغلا قسم الاطباق المنقولة 2 10-08-2012 04:06 PM
طريقة عمل الفتة المصرية بالصور نور الامل قسم الاطباق المنقولة 7 09-27-2011 04:05 PM
الفتة اللبنانية كركورة السلطات وَ المقبلات وَ الشوربات 13 02-29-2008 05:18 PM
الفتة الفلسطينية azmiralda000 الاطباق المتنوعة 5 11-11-2007 10:19 AM


الساعة الآن 05:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0