فطاير احلى من الجاهز جربي وادعيلي.....
مجتمع رجيم / المعجنات وَ السندويشات
كتبت :
ام حنين 1981
-
بسم الله الرحمن الرحيم
اخواتي الغاليات اليوم كنت عازمه صحباتي من المنتدى على الفطور وعملتلهم فطاير والحمدلله عجبتهم فشجعوني انزلها
نبتدي بالحشوات لأنها حسب الرغبه
اناعملت جبنه وزيتون
وعملت لحم مفروم معصج مع فلفل وجزر
وعملت زعتر وزيت زيتون
نيجي للعجين هي عجينة العشر دقايق بصراحه العجينه دي رائعه للفطاير والبيتزا خياليه والحلو فيها انها سريعه
المقادير
3ملاعق كبيره سكر
2ملعقه كبيره خميره
2كاس مويه دافيه
2كاس دقيق
رشة ملح
تخلطيهم مع بعض وتتركيهم عشر دقايق
وبعدين تضيفي
3كاسات دقيق
ونص كاسة زيت
وتعجنيها كويس وتشتغلي فيها على طول بس خليها متغطيه وانتي بتشتغلي
معلش انانسيت اصور الخطوه دي
تاخذي جزء من العجين وتفرديها رقيقه شويه وتقطعيها مثلثات
وتحطي الحشو على الطرف العريض اناحشيت الشكل هذا جبنه وزيتون
وتلفيها
وهنا مليت الصينيه ودهنت الوجه بيض مع شوية حليب وزينتها بحبة البركه او الحبه السوده
والنوع الثاني تفردي العجين وتقطعيه مستطيلات
تحطي الحشو في طرف والطرف الثاني تقطعيه خطوط بس لاتوصلي للأخير
وتلفيها حتطلع كده
وهنا مليت الصينيه ودهنت الوجه برضو وزينتها بالسمسم
واخر نوع الزعتر وزيت الزيتون
تفردي العجين وتقطعيه دواير بقطاعه اوكاسه زي ماتحبي
وترصيه في صينيه وتحطي الحشو
ودي مجموعة الفطاير بعد ماطلعت من الفرن
بس على فكره اناضاعفت مقدار العجين عشان عملت كثير
اتمنى تجربوها والله تجنن احلى من الجاهز كثييييييييييير
وحلوه وخفيفه للأطفال كمان
وصحه وعافيه
اخواتي الغاليات اليوم كنت عازمه صحباتي من المنتدى على الفطور وعملتلهم فطاير والحمدلله عجبتهم فشجعوني انزلها
نبتدي بالحشوات لأنها حسب الرغبه
اناعملت جبنه وزيتون
وعملت لحم مفروم معصج مع فلفل وجزر
وعملت زعتر وزيت زيتون
نيجي للعجين هي عجينة العشر دقايق بصراحه العجينه دي رائعه للفطاير والبيتزا خياليه والحلو فيها انها سريعه
المقادير
3ملاعق كبيره سكر
2ملعقه كبيره خميره
2كاس مويه دافيه
2كاس دقيق
رشة ملح
تخلطيهم مع بعض وتتركيهم عشر دقايق
وبعدين تضيفي
3كاسات دقيق
ونص كاسة زيت
وتعجنيها كويس وتشتغلي فيها على طول بس خليها متغطيه وانتي بتشتغلي
معلش انانسيت اصور الخطوه دي
تاخذي جزء من العجين وتفرديها رقيقه شويه وتقطعيها مثلثات
وتحطي الحشو على الطرف العريض اناحشيت الشكل هذا جبنه وزيتون
وتلفيها
وهنا مليت الصينيه ودهنت الوجه بيض مع شوية حليب وزينتها بحبة البركه او الحبه السوده
والنوع الثاني تفردي العجين وتقطعيه مستطيلات
تحطي الحشو في طرف والطرف الثاني تقطعيه خطوط بس لاتوصلي للأخير
وتلفيها حتطلع كده
وهنا مليت الصينيه ودهنت الوجه برضو وزينتها بالسمسم
واخر نوع الزعتر وزيت الزيتون
تفردي العجين وتقطعيه دواير بقطاعه اوكاسه زي ماتحبي
وترصيه في صينيه وتحطي الحشو
ودي مجموعة الفطاير بعد ماطلعت من الفرن
بس على فكره اناضاعفت مقدار العجين عشان عملت كثير
اتمنى تجربوها والله تجنن احلى من الجاهز كثييييييييييير
وحلوه وخفيفه للأطفال كمان
وصحه وعافيه
كتبت :
المشتاقة للجنان
-
مشااااااء الله رووووووووووعه
وصراحه طعمو خياااااااااال ههههههههه
مشكوره يا احلى لولو
واحلى تقييم مني ليكي
وصراحه طعمو خياااااااااال ههههههههه
مشكوره يا احلى لولو
واحلى تقييم مني ليكي
كتبت :
ابتسامه لاتغيب
-
مشكووووووره والله يعطيك الف عافيه