مجتمع رجيموصفات اللحوم

الحمام المحشي من مطبخي

كلمة صدق 03:55 PM 02-15-2011


http://www.rjeem.com/up/images/s9gwrw0gpa0nm2l3gbwz.gif

اليوم جايبة لكم وصفة لذيذة جدا جدا
وانا شخصيا بموت فيها
وهــــــــــي

الحمام المحشي



المقادير
4 حمامات (او حسب العدد) منظفة ومغسولة جيدا + بصلة صغيرة



وبحرص شديد نفصل الجلد حول منطقة البطن عن اللحم بهذا الشكل



مقدار كوب من الرز المصري + بصلة متوسطة مقطعة + كبدة وقلب الحمامات مقطعة + فلفل اسود وملح وكمون



ونخلطهم جميعا بهذا الشكل



قوانص الحمامات مغسولة جيدا



نبدأ حشو بطن الحمامات والفراغ بين الجلد والبطن ومش نملأها قوي عشان الرز لما يستوي مش يفتح



ونقفلها بواحدة من القوانص ونكتف الارجل



ونكمل حشو الحمامة من عند الرقبة بالشكل ده



وهنا خلصنا حشو الحمامات كلها .. وباين تكتيف الارجل للاسف نسيت اصورها :)



ونكون مجهزين كمية من الماء المغلي ونضيف له حبهان (هيل) ومستكة وورقة لاورا
ونضيف الحمامات ببطء ونحط البصلة الصغيرة



ونضيف كمية من الماء حتى نغطي الحمامات ونتركها حتى تستوي تقريبا لمدة ساعة
اول ما الماء تغلي بعد اضافة الحمامات نهدي النار تحت الحلة ونضيف الملح والفلفل الاسود حسب الرغبة



بعد ما يستوي الحمام نطلعه من الشوربة ونحمره في الزيت او في الفرن
انا حمرته بالزيت
وده شكله النهائي



وقدمته مع شوربة الحمام وخضار سوتيه





اتمنى الوصفة تعجبكم :)


dody 19 04:32 PM 02-15-2011
بصراحه واو على الحمام مافي اطعم منه دوقته في ابو شقره بس ماجربت اسويه انشاء الله اسويه مع وصفتك
بنت الاردن 04:59 PM 02-15-2011
تسلم ايديك عزيزتي على الوصفة الجميله
بانتظار جديدك دائما
رماد اليل 05:35 PM 02-15-2011
الله الله ايه الجمااااال ده كله ...

مش قادره اصبر ..



مرررره روووعه
كلمة صدق 05:55 PM 02-15-2011
شكرا يا غاليات
مروركن اسعدني
دمتن بكل الود
❤ღ.. بريق أمل.. ღ❤ 05:59 PM 02-15-2011
1 2  3  4