نقوم بعمل الباشاميل نحضر اربع ملاعق كبيره دقيق ونحمرها فى معلقتين زبده لحد ما لونها يصفر ونضع عليها كوبين حليب وكوب شوربه ومكعب مرقه دجاج وقليل من الملح والفلفل الاسمر واستمر فى التقليب بالمضرب حتى يصل للسمك المطلوب
وبعد ما يبرد الباشاميل اضع عليه نصف كوب الجبن
ناخذ نصف كميه الباشاميل واضعها على المكرونه
اقوم بتقطيع كل الخضروات والفراخ شرائح
اقوم بتحمير البصل فى زيت واضع عليه البهارات حتى يصفر لونه
اضع عليه الفراخ ثم الفلفل
فى النهايه اضع المشروم والطماطم والزيتون واتركهم دقائق ثم اغلق النار
اضع نصف كميه المكرونه ثم اضع الفراخ واغطيهم بالجبنه الرومى
اضع باقى المكرونه واضع نصف كميه الباشاميل المتبقيه واغطيها بالجبن الرومى ( بس للاسفف خلصت عندى وما عرفت اغطيها كويس )
بعد كده تدخليها الفرن من الاسفل على درجه حراره متوسطه لمده نصف ساعه وبعد كده ارفعها على الشوايه لمده 10 دقائق حتى تكتسب اللون الذهبى
فى النهايه
يا رب تعجبكم وتجربوها :))
كتبت :
عود مسك
-
واااااااااااااااااو ما شاء الله شكلها جنان
وبما اني كريمه واحب انو الكل يشارك ويدوق
راح اترك الاطباق للبنات واكتفي بالصينيه
كتبت :
ام حنين 1981
-
واو يازهره تجنن
تسلم ايدك
بصراحه جديده طريقة الخضار مع المكرونه بالشاميل
وتستاهلي احلى تقييم
كتبت :
أم عمر و توتة
-
وااااااااااااااااااو زهرة..تسلم ايديكى على احلى مكرونة
بالخضار و الفراخ...شكلها شهى جـــــــــــــدا..
انتظرى تطبيقى قريبا ان شاء الله..
و احلى تقييم لاحلى زهرة..
كتبت :
❤ღ.. بريق أمل.. ღ❤
-
واوووووووو
معكرونة بالباشميل بموت فيها كتتيييييير
من زمان ما عملتها
بإذن الله راح اطبقها
لان طريقتك تختلف عن الطريقة المعروفة
احلى تقييم لعيونك زهورتنا الغالية
كتبت :
◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕
-
ماشاء الله يازهوره
ايه ده الجمال ده بس
فتحتى نفسى للاكل والله
تسلم ايدينك الحلوه ياقمر
حلوه طريقتك زهوره انا اعرفها بس ماجربتها قبل كده بالدجاج ع طول اعملها باللحم المفروم