مجتمع رجيمالاطباق المتنوعة

أكلة من كل دولة.......يلا شاركوا ببلادكم

تسلميلى أمى الدنيا ومافيها على مرورك الغالى
و جربيها بالكيوى و قوليلى رأيك
كوارع على الطريقة المغربية
المقادير:
- 2 كرعين عجل
- 250 غرام من الحمص المنقوع
- 250غرام من الزرع المقشر المكسور
- بصلتان مفرومتان
- أربع فصوص من الثوم
- كأس شاي من الزيت
- ملعقتان كبيرتان من الفلفل الأحمر الحلو
- ملعقة صغيرة من الزنجبيل
- ملعقة صغيرة من الزعفران الحر والزعفران العادي
- ملعقة كبيرة من الملح (حسب الذوق)
- ملعقة من الفلفل الحار يضاف حسب الذوق
- رأس ملعقة من القرفة

طريقة التحضير:
1- تغسل الكرعين المعدة للطبخ جيدا بالماء الغزير وتقسم كل واحدة إلى أربع قطع.
2- توضع قطع الكرعين مغسولة في طنجرة ويفرغ فيها الزيت والبصل المقطع إلى شرائح والملح والثوم المدقوق والزنجبيل والفلفل الحلو والحار والزعفران والقرفة.
3- تطهى إما بطريقة توفر الوقت وذلك باستعمال طنجرة الضغط (الكوكوت)، وذلك بعد وضع الماء الكافي فيها ووضعها على نار معتدلة مدة ساعتين أو أكثر مع مراقبة مستوى الماء من حين لآخر.
4- أو تطهى بالطريقة التقليدية وهي أكثر لذة فعلا وذلك بوضعها على الفحم المشتعل وهذا يتطلب ساعات أطول من الطهي في طنجرة الضغط.
5- وعندما يكون الطهي على مقربة من نصف ساعة يضاف الحمص والزرع المقشر المكسور ويطهى مدة 30 دقيقة مع العناية بتحريك الطنجرة من يديها برفعها من فوق النار وتحريكها يمينا وشمالا لكيلا تلتصق بالطنجرة.
6- وعندما يتخثر المرق وتطهى جميع العناصر، يقدم الطبق ساخنا بألف صحة وعافية
مشكوووووره ياقمــــر عالموضوع الروووعه والمشهـــي




بالنسبه لبلـــدي السعوديه :o

تختلـــف عندنا الاكلات من منطقه لمنطقــه

عندنا الجنـــوب لهم اكلاتهم الخاصه
ونفس الشي الشمال
ونجد
والحجاز




يعني يبغالي عشــر صفحات عشان اكتب اشهر الأكلات السعوديه

طبعـــا اشهر اكلــــه سعوديه ومشتركه بين كل المناطق وماتستغني عنها العايله السعوديه

هي


( الكبســـــه)



مقاديرها:


دجاجـــه
بصــــل
2 حبة طماطم
فلفل اخضـــر
ملعقة بهارات
مكعب ماجي
عودين قرفــه
4 حبات هيل
ليمون اسود
وملـــح
كوبين رز (ابو كاس)




الطريقـــه:
يقطع البصل قطع صغيره ويحمس مع القليل من الزيت
نضيف اليه حبة الطماطم المقطعه قطع صغيره والفلفل الأخضر الباره كمان يكون مقطع قطع صغيره
نقلبهـــم مع بعض ونضيف مكعب الماجي ونخليهم على نار هاديه
نروح ننظـــف الدجاج ونقطعها نصفين ومانشيل الجلد ننظفها زين ونمسحها زين بليمونه عشان يروح الزفر
نضيف الدجاج ونضيف عليه ملعقة البهارات والقليل من صلصة الطماطم والهيل واعواد القرفه
بعدها نضيف الماء ويادوب نغطي الدجاج
وبالآخر نضيف الملـــح
ونسكــر القدر ونقوي النار شوي عشان ينضج الدجاج
في هالوقت ننقـــع الرز مع مويه حاره
واذا نضج الدجاج نحطه في الفرن ونولع عليه من فوق عشان يحمر
ونحط الرز في مرقة الدجاج ونتركه من ربع الى نص ساعه حتى ينضج

طبعــا السلطـــه اللي نعشقها مع الكبسه السلطه الحاره

3 حبات طماطم
3 فصوص ثوم
حبة فلفل حار
وشوية مويه
وشوية ملح
نخلطهـــا في الخلاط ونقدمها



وبالهنـــاء والعافيهhappy......




طبعا الكبسه اللي عطيتكم بالطريقه الجنوبيه





ان شالله المره الجايه
اكتبلكم طريقة امي في الكابـــلي الحجازي اللي يخليكم تسعبلووون<<< اتحدى وحده ماهي سعوديه تفهمها:biggrin:
تسلم أيدك على الاكلة الجميلة يا قمر و فى أنتظار المزيد من الأكلات السعودية الرائعة
انا فى اكله عاجبانى وهى اندونيسيه بس خلينى اكتبها وقت تانى عشان دلوقت مش قدامى وقت كبير
بس عايزه منك طلب او طلبين بصراحه
الاول عايزه طريقه الفطير الاسكندرانى الحلو عارفاه بيبقى بالمكسرات واللبن شبه ام على بس الذ بصراحه
التانى ما ردتيش عليا فى اسالتى عن الباف باسترى انتى قولتى اسالى اى حاجه وانا حاضره وبقالى يومين مستنياكى ردى عليا
ارجوكىىىىىىىىىىىىىىىىىىkiss
1  2  3 4  5  6  7  ... الأخيرة
كلمات ذات علاقة
أكلة , ببلادكم , دولةيلا , شاركوا , كل