أكلة من كل دولة.......يلا شاركوا ببلادكم

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : مسلمة
-
بس كدة يا أحلى مريومة
احلى فطيرة أسكندرانى علشانك

المقادير :

اكيلو دقيق ( ودا بيعمل الكميه اللي انتو شيفنها)
ملعقه ملح صغيره
ملعقه سكر صغيره
زبده
ماء حسب العجن

الطريقه:نضع الدقيق في اناء العجن وحطي عليه الملح والسكر
واعجني بالماء الدافئ حتي يتكون لديك عجينه لينه ومتماسكه زي بتاعت الفطاير.
غطي العجين واتركيه نصف ساعه يرتاح.
قسمي العجين كور بعد كده حسب حجم الفطير اللي انت عاوزاه
انا قسمتها 5 كور وممكن تعملي اتنين كبار علي طول ولو عاوزه تنوعي
في الحشوات قسميها حسب ما انت عاوزه.
وضعيهم في نفس الاناء مره اخري وضعي عليهم نصف كوب زيت
كانك نقاعهم فيه عشان العجين مينشفش.
بعد نصف ساعه طلعي واحده واحده وافرديها رقيق جدا
بحيث تبقي شايفه الرخامه اللي تحتهالو اتقطعت منك حاولي توصليها بالعجين تاني
وهنا طبعا الفطاطري عندنا بيرفعها بايده والحركه دي صعب حد يعملها غير المدربين المهم افرديه بس بحرص عشان ميتقطعش وتكوني حاطه طبق في حوالي اصبع زبده ذايب وبعد فرد العجين امسحي بيك وحطي علي العجين وحطي الحشوه اللى تعجبك مكسرات لحمة مفرومة او سبيها سادة و ابقى رشى عليها سكر سنترفيش ( سكر مطحون) بتبقى تحفة انا في بحب احط فيها بسطرمه وفلفل حار وطماطم وزيتون اسود وجبن موتزاريلا وطبقي العجين من كل جنب ومن فوق وتحت تبقي زي المربع وامسحي عليها بايدك والزبده تاني وحطي صنيه تيفال او اي شي بتخبزي عليه من فوق علي الغاز وخلي النار عاليه وشليها وحطيها عليها وافضلي قلبيها كل شويه لحد ما توصلي للون المطلوب ودرجه السواء وممكن من وقت للتاني توطي النار.

اما الصوره دي انا حشيتها مكسرات وجوز هند ولما خلصتها حطيت عليها حليب وسكر بوده وحطي سكر كتير لان الفطير بيشربه هو والحليب وطبعا احنا الاسكندرانيات بارعين في الحشوات هو ليه مليون حشوه وانا هبقي اكتبلكو منها .
وبالهنا والشفا
كتبت : مريومه
-
يخرب عقلك يا مسلمه يجننننننننننننننن
باموووووووووووت فيكى والله انتى ما تعرفيش جوزى بيحبه ازاى
لما اعملها هاقولك ايه النتيجه انتى


كتبت : مسلمة
-
بألف هنا و شفا يا روح قلبى
و انا كمان باموت فيكى
جربيها ومستنيا ردك و بألف هنا و شفا
ان شاء الله تعجب جوزك و مريم الصغننة
كتبت : سمرا مصر
-
مسلمه ممكن تحطى لنا طريقه عمل صينيه السبيط
والسبيط المقلى لان اعرف ان الاسكندرنيه مشهورين بعمله وعايزة اعرفها
كتبت : مريومه
-
عملت الفطير حبيبتى وطلع يجنن ومريم كانت بتلغوص فيه بمعنى الكلمه واعتبرته عشاها الاساسى وعجب جوزى كمان
شكرا يا قمر
ويا رب بقى ترجعلنا بسرعه مفتقدينك جداااااااااااااااا
كتبت : سمرا مصر
-
ان شالله تكونى بخير مسلمه والله اننا مفتقدينك جدا
الصفحات 1  2  3  4 5  6  7  ... الأخيرة

التالي

سلطة المكرونة الشهية بالصووور

السابق

طريقه لتدميس الفوووول بحد بتوفر الوقت

كلمات ذات علاقة
أكلة , ببلادكم , دولةيلا , شاركوا , كل