أكلة من كل دولة.......يلا شاركوا ببلادكم

مجتمع رجيم / الاطباق المتنوعة
كتبت : مسلمة
-
عيونى يا سمرا ححطلك صنية السبيط حالا
كتبت : مسلمة
-
[الف هنا و شفا يا مريومة يا حبيبتى
و ابقى اعملية لمريم على طول بقا مدام عجبها
و انتم و الله يا مريومة وحشتونى و افتقدتكم جدا
انت و سمرا و كل البنات
كتبت : مسلمة
-
بصى يا ستى
اول حاجة السبيط المقلى
حنجيب
1 كيلو سبيط مقطع ومنظف ومتروك فى الملح لمدة نصف ساعة وبعد الشطف بالماء البارد يقطع قطع متوسطة طولية وتترك الأرجل والرأس لعمل طاجن السبيط
نصف ربطة كزبرة -
5 فصوص كبيرة ثوم -
1حبة فلفل حلو -
1ليمونة مقشرة وزي ماهي بدون تقطيع -
نصف ملعقة صغيرة شطة -
نصف ملعقة صغير كمون - ملح حسب الرغبة -
ملعقتين خل -



الطريقة بقا

حنخلط الثوم والكمون والملح والفلفل وقليلا من الزيت
و حنحط السبيط فى الخليط السابق وينقع قبلها بساعتين فى الثلاجة ويتغطى
و لما نستعملة توضع قطعة قطعة فى الدقيق
يقدح الزيتو نضع قطع السبيط بالدقيق وتقلى الى اللون الذهبى المقرمش وبالهنا والشفا

دى طريقة سهلة و مشهورة فى اسكندرية و دى طريقة ماما اللى بتعملها


طاجن السبيط
انا جربتها حلوة قوى


نجيب

اكيلو سبيط مقطع شرائح -
2بصلة متوسطة الحجم -
2حبة طماطم -
1حبة فلفل حلو -
نصف ربطة بقدونس -
نصف ربطة كرفس او عود افرنجي -
ملح فلفل بهارات اي نوع تفضلية -
2كوب ماء -
ملعقة صلصلة طماطم .

الطريقة:

يقلي السبيط من غير اي حاجة و بعدين
يقطع البصل قطع صغيرة و يشوح في الزيت لحد مايصفر
بعدها نحط الطماطم المقطعة الي مكعبات والفلفل و نقلب لحد مما ا يتسبك ونضع ملعقة الصلصلة ثم البقدونس ثم الكرفس ثم كوبين الماء لحد ما تغلي والملح والفلفل ثم بعد ذلك السبيط الي ان يغلي لمدة خمس دقائق و بعد كدة نضعة في طبق بيركس او صنية ويدخل الفرن الي ان يحمر لونة او لمدة ساعةالا ربع تقريبا
و بألف هنا و شفا







ربع كوب ماء -
كوب دقيق للتحمير.
كتبت : سمرا مصر
-
شكرا لك يا احلى مسلمه على الطريقه وان شاء الله اعملها
كتبت : مسلمة
-
بأذن الله يا أحلى سمرا و بألف هنا و شفا
كتبت : مسلمة
-
وحشتونى قووووووووووووى
انتظرو الجديد
الصفحات الأولى ... 2  3  4  5 6  7  8 

التالي

سلطة المكرونة الشهية بالصووور

السابق

طريقه لتدميس الفوووول بحد بتوفر الوقت

كلمات ذات علاقة
أكلة , ببلادكم , دولةيلا , شاركوا , كل