الكشري المصري بالنقاط(مسابقه starting over)

مجتمع رجيم / أطباقنا الخاصة للرجيم
كتبت : (رشيقه هانم)
-
السلام عليكم يا بنات
بالنقاط(مسابقه starting over) g6e4m8ifrof1xmlbs25.
اليوم عامله الكشري المصري و بالورد لعيون احلي شايموستابالنقاط(مسابقه starting over) smile03.gif مع حسابه بالنقاط كمان
طبعا بتقولو دي اكيد مجنونه ورد ايه بقسم اكلات الرجيم بس اصبرو و هتشوفو
بجد الكشري اكله صحيه لو اتعملت صح لان فيها عدس و ارز و حمص يعني عناصر كتير


يلا نبدأ بسم الله

هنقسم الكشري قسمين

أولا:الأرز و العدس و المكرونه و الحمص


و ده الجزء السهل

align="right">1. الأرز بالشعريه: يطبخ بالطريقه العاديه بدون دهون بالشكل ده
بالنقاط(مسابقه starting over) o1608gcqp4t63jq58fbr
align="right">2. العدس: يغسل و يطبخ بالطريقه المعتاده بدون دهون لانها اشبه بتدميس الفول(علي النار مع حبه طماطم و بصله سليمه و لما يغلي نقلل الحراره و نغطي لحد ما يستوي و بتيل بعد السوا بالملح و الشطه و الكمون) ده شكله
بالنقاط(مسابقه starting over) w6lk8eniv9wyhu7ohjlj
align="right">3. المكرونه: مسلوقه بماء فقط كده
بالنقاط(مسابقه starting over) sgm5ztm9r0snepxvmzzg
align="right">4. الحمص:منقوع و مسلوق


ثانيا: الصلصه و الصلصه الحاره و الدقه و الورد
align="right">1. الصلصه:الخطوات مصوره
بالنقاط(مسابقه starting over) l5ea0dm601eetzcripk_بالنقاط(مسابقه starting over) vkcdr5ltked7vm5f4s2g
بالنقاط(مسابقه starting over) ndrna61pcy9p1rc2w8z5بالنقاط(مسابقه starting over) pu0gjb0zgn2sd8mcegq7
طماطم و بصل و توم و بهارات و ملح تضرب معا و يضاف قليل من الصلصه و ترفع علي النار تغلي ( تتسبك يعني) بس مش مده طويله بعد كده ضيفي الخل و تغلي دقيقه و ارفعيها
ده شكلها النهائي
بالنقاط(مسابقه starting over) l7o23y60uhpxzupb6ao.

align="right">2. الصلصه الحاره: ناخد قليل من الصلصه و نخلطها مع شطه حمرا جيدا و تغلي دقيقه و ترفع بصراحه انا بعمل الخطوه دي بالميكرويف
بالنقاط(مسابقه starting over) k782t9l5t315f4vff0y8

align="right">بالنقاط(مسابقه starting over) 7n3dkjevrj9qefhqpfb.

align="right">3. الدقه:شطه و توم يفرم ناعم و كمون و خل تفاح و ليمون
بالنقاط(مسابقه starting over) pdw6bsx2en5x39k6syj_بالنقاط(مسابقه starting over) z5205y5nt25zbhcxj_th

align="right">4. الورد(البصل المحمر): طبعا الكل هيقول دي مجنونه ورد ايه اللي بقسم اكلات الرجيم بس خليكو معايا
align="right">· يقطع البصل شرايح رفيعه متساويه الحجم (يعني قطعي البصله شرائح خدي منها المناسب للورد و الباقي خليه
للصلصه عشان يطلع الورد مقرمش و بدون زيت)
align="right">· حطي عليه الملح كده و اتركيه ينزل ميته
بالنقاط(مسابقه starting over) tjxrwjhyai72m2fwfckg

align="right">· اشطفي البصل من الملح و افرديه علي منديل مطبخ
بالنقاط(مسابقه starting over) mxerrclvi9wermk3wx.j

align="right">· نيجي للتحمير طبعا الورد عاوز زيت كتير يعني مش ملعقه و الكلام ده انا عملت خطهبالنقاط(مسابقه starting over) smile23.gif عايرت الزيت قبل و بعد التحمير بمعني اني حطيت 8 ملاعق كبيره زيت و حمرت البصل و عايرته كل اللي نقص اقل من ملعقه زيت واحده لان الطريقه دي بتخلي البصل ما يشرب زيت ابدا و مقرمش و ده معناه اني استعملت ملعقه زيت واحده للورد(طولت في الشرح بس حبيت اوضح)
بالنقاط(مسابقه starting over) indtcyigo7vwsi7uq6b.

align="right">· ده شكله بعد التحمير حتي المنديل ما عليه الا قطرتين زيت
بالنقاط(مسابقه starting over) 79q4wypy51nsopw0s0y.


الحمد لله خلصتبالنقاط(مسابقه starting over) smile19.gif
اتفضلوووووووووووووووووو
ده طبق سوبر مكوناته:6 ملاعق كبيره أرز+ 6 مكرونه+4 عدس+2 حمص و حطي صلصه و شطه و دقه زي ما تحبي ما فيها نقااااااط
بالنقاط(مسابقه starting over) kx1tsbleahigawicxqg.
النقاط للطبق:7 نقاط
(يضاف نقطه للورد)


اما ده طبق وسط مكوناته: 3 ملاعق كبيره أرز+3 مكرونه+2 عدس+1 حمص
بالنقاط(مسابقه starting over) oyo3psb86k7o2j9rxwf8
النقاط للطبق:3,5 نقاط
الورد: 1 نقطه
الصلصه:0 نقطه
الصلصه الحاره: 0 نقطه
الدقه:0 نقطه
بمليوووووووووووووون هنا يا رب
كتبت : الفراشة الاردنية
-
رشيقة حبيبتي شكلو كتير زاكي تسلم اديكي
وبالهنا على قلبك شايموستا
كتبت : زهره الاسلام
-
ما شاء الله
ايه الجمال ده يا رشيقه هانم
فعلا انتى اسم على مسمى :)
انتى كده حتشجعينا بجد نعمل رجيم
تسلم ايدك على الطبق الرائع والشهى جدا
تم التقيم
فى انتظار المزيد من وصفاتك الرائعه للرجيم

كتبت : أم مهدي
-
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
ماشاء الله الله يسعدك دنيا واخرة
وان شاء الله اجربها
موفقة غلاتي
كتبت : شايموستا
-
احم احم
علي فكرة انا شايموستا المذكورة اعلاه
هههههههههههههههههه
بجد بجد تسلم ايدك الف مرة
ولو فضلت اشكر فيكي من هنا للسنة الجاية مش هوفيكي حقك علية
انتي خليتيني فعلا ماحسش اني اتحرمت من اكتر حاجة بحبها
بكرة ان شاء الله هنفذ الطبق بتاعك بالمللي
كتبت : (رشيقه هانم)
-
class="quote">اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة زهره الاسلام:
ما شاء الله

ايه الجمال ده يا رشيقه هانم
فعلا انتى اسم على مسمى :)
انتى كده حتشجعينا بجد نعمل رجيم
تسلم ايدك على الطبق الرائع والشهى جدا
تم التقيم
فى انتظار المزيد من وصفاتك الرائعه للرجيم

تسلمييييييييييييييلي زهره و الله انتي اللي بتشجعيني بكلامك الحلو ده و بنسي تعبي لما الموضوع يعجبكم
الصفحات 1 2  3  4  ... الأخيرة

التالي

طبق دجاج مشوي للرجيم من مطبخي

السابق

صينية الكفته الدايت من هدوء الورد

كلمات ذات علاقة
المصري , الكشري , بالنقاطمسابقه , starting