طريقتى فى حفظ الثوم
مجتمع رجيم / الموضوعات المميزة فى التجارب والحلول المنزلية
كتبت :
زهره الاسلام
-


اهلا اخواتى الكريمات
هذه الايام بيظهر فيها الثوم وبيكون لسه طالع وما نشف
و فى هذه الفتره اقوم بتخزين الثوم وتفريزه لمده 6 شهور او اكثر حسب كميه الثوم ما تبقى معى
خاصه ان الثوم بيكون قشره طرى وغير متعب على الاطلاق بعكس اما ينشف الثوم ونضطر الى تفصيصه لكل اكله

غير ان الثوم المحفوظ طعمه بيكون طازه وما بيغير طعم الاكل وعند حفظه لا تظهر اى ريحه فى الفليزر عند تخزينه او عند استعماله فى الثلاجة
وهذه كميه صغيره صورت لكم بها الخطوات
اولا اجيب الثوم الابيض

اقوم يقطع جذوره ورأسه واشيل القشر المغطى للرأس فقط ولا اقشر الثوم نفسه

اقوم بعد ذلك بتقسيم الرأسحتى تفرم اسرع

ثم اقوم بطحنه فى المطحنه واضيف له مقدار مناسب من الملح وعصير ليمون وقليل من الزيت حتى لا يتغير لونه

بعد ذلك اضعه فى اكياس واحفظه فى الفليزر
وعندما احتاج منه اخرج كيس واقوم بتفريغه فى برطمان زجاجى ونتاكد انه ناشف جيدا ونضعه فى الثلاجه ونحكم اغلاقه

يا رب تكون الطريقه عجبتكم
