مجتمع رجيمالأطباق الرئيسية

ارز بالزبيب + فراخ بالفرن من مطبخى بالصور

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


صباحكم/ مسائكم

فل وياسمين ع الحلوين

طبقى اليوم غيـــر

ندخل فى الموضوع وكفايه مقدمات

بسم الله

المقادير

فراخ متبله


(حسب أفراد الاسره )

ليمونه + زعتر

ملح + فلفل اسود

بهارات دجاج + ماجى بودر

رشه كلا من بودر ( قرفه + زنجبيل )

1 بطاطس حلقات

ثوم اختيارى ( حسب رغبتك )

أرز مصرى

كوب زبيب

1 جزره مبشوووره

رشه قرفه او ملعقه صغيره

بصله متوسطه تقطع مكعبات صغيره

التحضير

تنظف الفراخ وتغسل جيدا وتتبل

زعتر + ملح + فلفل اسود + قرفه+زنجبيل

+ ليمون + ثوم

توضع بالثلاجه لمده ساعتين





هنقطع البطاطس حلقات متوسطه



وتوضع الفراخ مع التتبيله + كوب ماء

فى فرن حراره متوسطه لمده ساعه

ويتم اختبارها



تحضير الارز

نحمر البصله الى ان تتبل وتاخد اللون الفاتح



يوضع الملح + الجزر + القرفه + الارز

ويقلب ليسخن ثم نضيف الماء

يتشرب الارز ثم نهدئ النااار



كوب الزبيب هنضيفه مع ملعقه سمن او زيت



لحد ما هتلاقيه اتنفخ شوى ولونه اتغير



نصفييه تماااااااما



ونضيفه للارز بعد ما استوا وطفينا عليه

ونقلب



وكده يبقى الغدا جاهز اتفضلوا









منتظره ردودكم وتشجيعكم الحلو


واللى بتقيم بتاخد شوكليت






هييييييييييييه..انا اول رد..

تسلم ايديكى احلى و اطعم بسبوسة..

ما شاء الله شطووورررة..

انا بامووووت بالرز اما يكون بالزبيب..

لكن اما اعمله اضيف الزبيبب و الرز

بيتشرب..

طبعا لكى احلى تقييم...
جزاكى الله خيرا
يا سلااااام سلم ..
ايه الروعة دي على الصبح
والله حرااام ...
جوعتيني يا بوسي ..
انا كمان بحب الرز بالزبيب وكمان لما يكون معاه فراخ ...

تسلم ايدك يا قمر
دمت بود
واو شهتيني والله يابسبس تعرفي انا فاتحة النت دلوقتي مخصوص عشان محتاااارة اعمل غدا ايه

لو كان عندي زبيب مكنتش فوت الاكلة التحفة دي

فكرتيني يابسبس بالفراخ المحشية بالرز والزبيب اللي تيتا كانت بتعملهالنا ربنا يحفظها

ليكي مني احلي بوسة ياحلي بسبس ياقمر
ماشاء الله تبارك الله
شكلها روعه
واكيد الطعم
بارك الله فيك
واحلي تقيم لاحلي بوسي
1 2  3  4