مجتمع رجيم
1 2  3 

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   وصفات اللحوم (https://forum.rjeem.com/f20.html)
-   -   طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية (https://forum.rjeem.com/t94937.html)

زهره الاسلام 01-11-2011 09:43 PM

طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية
 
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...zvydq0x58x.gif

اخواتى الحبيبات
http://www.rjeem.com/up/images/bcjvxshag46g5j09d2b.gif

اليوم عملت امى ممبار المحشى وكرشة بالحمص
انا بحب هذه الاكلة والممبار طعمه رااااائع بس صراحه ما بحبش اعملها خالص احب اكلها بس :icon6:
هى الاكله دى ما بنعملهاش كثير بس عندنا فى مصر لازم تتعمل فى العيد الكبير
المهم انا صورت فقط :grin: وامى هى الى عملت كل حاجه :)

اولا عمل الممبار

المكونات
كيلوا ممبار منظف جيدا
كيلوا ارز
بصلتين مفروم صغير
3 طماطم مفروم صغير
2 ثمره فلفل مفروم صغير
شبت, بقدونس , كسبره
4 ملاعق صلصه
3 ملاعق زيت
ملح , فلفل , بهارات , قرفه , حبهان وورق لورا وقرنفل مطحونين
مكعب مرقه دجاج


الطريقه
اولا ننقع الممبار فى مياه وخل وملح ودقيق لمده ساعتين ويغسل بعد ذلك جيدا

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...1lae4lxaqq.jpg


بعد ذلك توضع كل هذه المكونات وتخلط جيدا فى اناء


http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...psytelw9jj.jpg


http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...3srmuemfdk.jpg


http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...hl0m8yqs0k.jpg

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...1v3aqveg7e.jpg


بعد ذلك نقوم بحشى الممبار بالخلطه
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...tiodqfgoc3.jpg


وبعد حشيه يتم ربط كل قطعه حجمها متوسط بخيط ابيض علشان بعد استوائه يقطع لقطع صغيره
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...k7x2pd109o.jpg


بعد ذلك نحضر حله كبيره مملوئه بماء وبه معلقه ملح وقليل من الزيت وبعد ساعه شيليه من مياه السلق
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...gc9w4z1q1w.jpg

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...f28zd2z0oe.jpg



بعد ذلك نقطع الممبار فى مكان الفتله وننزعها ونقليه فى زيت غزير
وهذا فى النهايه
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...4accrdwjp6.jpg

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...0spjrgvcjp.jpg


ثانيا عمل الكرشة بالحمص

المكونات
كيلوا كرشة منظفه جيدا
ربع كيلوا حمص
كيلوا طماطم مخلوطه
بصله كبيره مفرومة
فلفل حامى مفروم حسب الرغبه
معلقه زيت
ملح , فلفل اسمر , بهارات , ورق لورى


الطريقه
- تنقع الكرشه فى مياه وملح وخل ودقيق
تغسل بعد ذلك جيدا ثم تقطع لقطع صغيره ثم تسلق فى ماء وفلفل اسود وبهارات وورق لورى وحبهان (بدون ملح )حتى تنضج جيدا
بيستغرق سلقها ساعه ونصف فى حله الضغط
( للاسف ما صورتش هذه الخطوه )


- ينقع الحمص فى ماء دافىء لمده ساعتين

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...u75os7azj0.jpg

بعد كده نحمر البصل فى ملعقه زيت
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...rldyoumgwi.jpg


نضع الطماطم على البصل

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...mwqmv6q8fp.jpg



بعد ما تتسبك الطماطم يصفى الحمص ويوضع على الطماطم
وتوضع ايضا الكرشه بالماء المتبقى من سلقها على الطماطم ونتركها تغلى لحين استواء الحمص
ونضع الملح عليها
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...21rfkdkk0g.jpg


وهنا بعد الاستواء
http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...ysu559q3bl.jpg


بالهناء والشفاء

ويا رب الاكله تعجبكم

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...u7i4ic4v8w.gif

Coeur de Rjeem 01-11-2011 09:54 PM

رد: طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية
 
تسلم ايدين الماما على الاكل الحلو :0000210:
وتسلم اديكي على التصووووووير :wink:

نورتي القسم حبيبتي
ومبروووووووك الوساااااام مسبقا اروح اجيبو وارجع

Coeur de Rjeem 01-11-2011 09:59 PM

رد: طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية
 
شكرت على الطبق حبيبتي
http://www.rjeem.com/up/images/vuw0nuz3o0spjrgvcjp.jpg
ام روان فرفوووشه خدو الكرشه الممبار بتاعي

سمرا مصر 01-11-2011 10:09 PM

رد: طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية
 
http://www.rjeem.com/up/images/5s940so79qc2qmk688w.gif

um rawan 01-11-2011 10:15 PM

رد: طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية
 
تسلم ايديك حبيبه
عن جد شكلو شهي
ربي يخلي ليك امك يارب ويديها الصحه والعافيه يارب
هههههه نهول انا حا اخد منك المبار والكرشه
فرفوشه بعمل ليها ساندوتش

ام حنين 1981 01-11-2011 10:46 PM

رد: طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية
 
ماشاءالله تبارك الله
ربنا يخليلك ماما ويديها الصحه والعافيه
اناعارفه انها اكله صعبه جدا كفايه التنظيف
اناوصيت ماماقبل مااسافرلها تجهزهالي
وعملتها وكانت تجنن زي اكلة ممتك بالظبط
تسلمي ياقمر
عقبال مانعملها احنا بالنجاح ده


الساعة الآن 06:57 AM.
1 2  3 

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0