تنويعات من سمك الفرن..... وبالهنا والشفا

مجتمع رجيم / قسم الاطباق المنقولة
كتبت : بوسى الحديدى
-
اهلا بيكم يابنات
ازيكم عاملين ايه يارب تكونوا كلكم بخير
طبعا دى اول مشاركه ليه فى الاطباق الرئيسيه
ويارب تستفيدوا من الوصفات ديا اوكى اسيبكم مع الوصفات


اول وصفه واسمها: سمك السردين

اولا المقادير:
(1)- كيلو سمك سردين
(2)-معلقتان كبيرتان من (الثوم المفرى،الزيت،عصير الليمون)
(3)- ملعقه كبيره خل
(4)- حبتان من الفلفل الاحمر مفرومتان
(5)- ثوم صحيح
(6)- ملح
(7)- فلفل


ثانيا الطريقه:
(1)- خلط مقادير التتبيل ما عدا الفلفل الاحمر والثوم الصحيح .
(2)- يتبل السمك من الداخل والخارج بجزء من الخلطه.
(3)- يرص السمك فى صينيه او طبق فرن ، وتصب عليه باقى الخلطه.
(4)- يرش الوجه بالفلفل الاحمر والثوم الصحيح.
(5)- يغطى بورق فويل ، ويزج فى الفرن حتى يتشرب ماؤه
(6)- ينزع الغطاء ، ويترك فى الفرن حتى يحمر السطح ويقدم
وبالهنا والشفا



ثانى وصفه واسمها: شرائح الفيليه

اولا المقادير:
(1)- كيلو سمك فيليه فيليه شرائح سميكه
(2)- فلفله حمراء
(3)- فلفله خضراء
(4)- فلفله صفراء
(5)- بصله متوسطه
(6)- عصير ليمونه
(7)- ملح
(8)- فلفل
(9)- شطه


ثانيا الطريقه:
(1)- يتبل السمك بالملح والفلفل ، ويرص فى صينيه فرن
(2)- تقطع الخضروات مربعات صغيره جدا ، وتتبل بالملح والفلفل والشطه وعصير الليمون
(3)- توضع كميه مناسبه على سطح كل شريحه سمك.
(4)- تغطى الصينيه بورق فويل ، وتزج فى فرن متوسط الحراره حتى يتشرب ماؤه ، ثم ينزع الغطاء حتى يجف السطح قليلا.
(5)- ترفع الشرائح الى طبق التقديم ، باستخدام ملعقه الغرف العريضه .

....ملحوظه....
يمكن استخدام خلطه مختلفه مكونه من:
(1)- ليمونه مخلله
(2)- ملعقه كسبره ناشفه
(3)- ملعقه لسان عصفور
(4)- ملعقه بابريكا
(5)- ملعقه فلفل حار
(6)- بصله متوسطه
(7)- ثلاث ملاعق كبيره بقدونس
(8)- عصير ليمونه

الطريقه:
(1)- تفرم كل المقادير فى الكبه ، وتوضع على شرائح السمك
وبالهنا والشفا



ثالث وصفه واسمها:سمك البلطى بالكرفسر

اولا المقادير:
(1)- كيلو سمك بلطى منزوع الجلد والسلسله
(2)- ملعقه كبيره من عصير الليمون
(3)- ملعقه كبيره ثوم
(4)- ثلاث ملاعق كبيره كرفسر مفرى

ثانيا مقادير صلصله الثوم:
(1)- ملعقه صغيره ثوم مفرى
(2)- ملعقه كبيره من عصير الليمون
(3)- ملعقه كبيره خل
(4)- ملح
(5)- فلفل
(6)- كمون


ثالثا الطريقه:
(1)- يتبل السمك بعصير الليمون والثوم والكرفسر ، ويترك فى الثلاجه(المبرد) لمده ساعتين .
(2)- يرص فى صينيه او طبق فرن ، وتصب عليه باقى التتبيله.
(3)- يزج فى الفرن حتى يتشرب ماؤه وينضج .
(4)- يسقى بخليط صلصله الثوم ، وتوضع الصينيه على نار هادئه جدا حتى تتشرب الصلصه
وبالهنا والشفا


رابع وصفه واسمها:لسان عصفور للسمك

اولا المقادير:
(1)- كيس لسان عصفور
(2)- بصله كبيره
(3)- فلفله حمراء مفرومه بالسكين
(4)- ثلاث ملاعق زيت
(5)- 8 ملاعق كبيره بقدونس مفروم
(6)- ملعقه كزبره خضراء مفرومه
(7)- ملح وفلفل


ثانيا الطريقه:
(1)- يسلق لسان العصفور فى ماء مغلى ثم يصفى .
(2)- تشوح البصله المفرومه فى الزيت حتى تلين .
(3)- تضاف الفلفله المقطعه وتشوح قليلا.
(4)- يضاف البقدونس والكزبره وتقلب لمده دقيقه .
(5)- يضاف لسان العصفور ، وتقلب المقادير معا قليلا على النار .

....ملحوظه....
يقدم مع اطباق السمك.

وبالهنا والشفا عليكم يابنوتات
يارب تكون الوصفات عجبتكم
وتكون شهيه وتفتح النفس

وتقبلو تحيااااااااااااااتى
كتبت : هند
-
تسلم الأيادي حبيبتي
كتبت : بوسى الحديدى
-
ميرسى ياهنوده ياحبيبتى على ردك ومرورك
وياريت ياحبيبتى تكون الوصفات عجبتك
وتكونى استفادى منها
وياريت ياحبيبتى تقبلى ردى ومرورى
وتقبلى ارق تحياااااااااتى
كتبت : ayayoyo20
-
شكرااااااااااااااا
كتبت : بوسى الحديدى
-
العفو ياحبيبتى
انا اللى متشكره اوى على ردك ومرورك
وتقبلى ارق تحيااااااااااااتى
كتبت : noha nbeel
-
مرسي يابوسي علي وصفة اللسان عصفور جدا وربنا يبارك فيكي
الصفحات 1 2  3 

التالي

حساء الفريك

السابق

الدجاج بصلصة الزيتون

كلمات ذات علاقة
الفرن , تنويعات , سمك , والشفا , وبالهنا