عرض مشاركة واحدة
كتبت : ام محمد وفرح
-
مخلل الزيتون الاخضر لعيون الاخت دمعة وردة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

دائمااا تخليل الزيتون بالذات دمه تقيل جدااا

و طلباته كتيرررر
و بيحتاج مجهود و موال طويل
بصراحه نادراا ما كنت اخلل زيتون رغم حبى الشديد له

الى ان و بالصدفه اكلت زيتون عند احد الاقارب
رائع و تحفه

و فى الحال طلبت الطريقه
و اذا بها لا تكلف اى مجهود او و قت

دقائق فقط و ينتهى كل شىء


المهم بعد المقدمه الطويله دى اقولكم الطريقه بقى



بصوا يا بنات



اولاا الزيتون ينقع فى الماء من 4-7 ايام على اقصى تقديرر مع تغيير الماء مرتين صباحا و مساءااا

بعد كده

كل كيلو زيتون يحتاج

15 ليمونه

محلول ملحى عباره عن كوب ملح الى 8 ماء ( بنفس الكوب)

فلفل اخضر حار حسب الرغبه ( كيلو الزيتون يحتاج كيلو فلفل احضر او اكثر حسب الرغبه)


بس خلاص
هتعملى ايه بقى
هتجيبى البرطمان و ترصى طبقه زيتون و طبقه فلفل
الى ان ينتهى المقدار


فى الخلاط نضرب الليمون بعد تقطيعه اجزاء بقشره بالاستعانه بمحلول الملح حتى يسهل الضرب فى الخلاط

بعد الانتهاء من الليمون كله نصفى الخليط و نملاء به البرطمان حتى يغطى كل اللزيتون و الفلفل


القشر الناتج عن التصفيه لا ترميه
غطى به البرطمان كاخر طبقه من المخلل ثم ضعى طبقه من الزيت لعزل الهواء و عطيه جيدااااااا

بس خلاص انتهى الموضوع


ايه رايكم سهل و بسيط و لاااااااااااا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟






جربوه و ان شاء الله تدعولى زى ما بدعى لاصحاب الطريقه