عرض مشاركة واحدة
كتبت : غدور
-
فته الشاورمااااااااااااا حصريا لسما الابداع

الشاورمااااااااااااا الابداع nwcd76n4edp24cvljdkf


الشاورمااااااااااااا الابداع ar551085e8xrhwxvhk9v

الشاورمااااااااااااا الابداع na6ix3gesm3zm4fwrhn8


ازيكم يااحلي بنات
زهقتم من الطعم التقليدي للفته والشكل التقليدي للشاورما
تعالوا دوقوا احلي فته شاورما عملتها في العيد
وطبعا قلت لازم تشوفوها معايا


انا مدبحتش العيد ده بس ربنا اكرمني بحته لحمه ضاني جات لي هديه ومعاها كمان حته ليه
فأستغلتها وهي طازه وعملت بيها الفته


المقادير

اولا مقادير الشاورما

لحم ضاني او اي نوع مقطع شرائح رفيعه
قطع من الليه (دهن الخروف) مقطعه لقطع صغيره
بصله مقطعه
نص بصله مبشوره ناعم
ملعقه كبيره طحينه
فلفل اخضر
ملح وفلفل اسمر وتوابل الشاورما وقليل من الخل

ثانيا مقادير الرز
كوب واحد رز
كاري
حمص مسلوق ومملح

ثالثا مقادير الدقه
3فصوص ثوم مفرومين ناعم
ملعقه كبيره صلصه
خل
كمون وملح
3ملاعق كبيره زبادي
ملعقه كبيره طحينه

وهنحتاج مقدار رغيف واحد من الخبز الشامي
نقطعه مكعبات ونحمصه في الفرن تحت الشوايه

وايضا سنحتاج الي بعض الشوربه او المرق لعمل الفته


الطريقه

1-نتبل اللحم بالبصل المبشور ناعم والملح والفلفل الاسمر وتوابل الشاورما والخل وملعقه الطحينه (ملعقه من علبه الطحينه مش طحينه معموله) ونتركه حوالي 3 او 4 ساعات

الشاورمااااااااااااا الابداع do4x8vs9bxfhnw4izc6.


2-نضع القليل من الزيت في طاسه علي النار ونحمر قطع الليه فيه ثم نضع فوقها اللحمه ونقلبها
ثم نهدي النار ونغطيها ونتركها حتي تنضج وان لزم الامر لاضافه بعض الماء نضيفه حتي تمام نضج الللحم
3-عند التأكد من نضج اللحم نرفع الغطاء ونضيف البصل المقطع الي شرائح والفلفل الاخضر ونستمر بالتقليب حتي يجف كل الماء وبذلك تصبح الشاورما جاهزه
الشاورمااااااااااااا الابداع fpulurilhhmasjuhf7y7

4-في اثناء نضج اللحم نحضر الرز باضافه كوب من الماء عليه وربع ملعقه من الكاري ليكتسب اللون الاصفر (ممكن الاستغناء عنها) وملعقه من الزيت او السمن ونصف ملعقه من الملح ونتركه ينضج تماما كطهو اي نوع من الرز
5- بعد تمام نضج الرز نضيف عليه حوالي ربع كوب من الحمص المسلوق ونقلبه جيدا وهكذا يصبح الرز جاهز
6-الدقه..دقه رقم واحد... نحمر الثوم المفري في القليل من الزبد او الزيت وبمجرد ان يكتسب اللون الذهبي نضع الصلصه مذابه في القليل من الماء ثم الخل والملح والكمون وبعض من الشوربه
7-دقه..رقم اتنين..نضع الطحينه علي الزبادي مع بعض من الملح والشطه والخل او عصير الليمون ونقلبهم جيدا

الشاورمااااااااااااا الابداع i0hvrp0nz4ubao3uxodg


8-الان نبدأ في تجهيز طبق الفته المميز هذه الفته تختلف عن باقي انواع الفته في ان الرز هو اللي تحت والخبز بيكون علي الوجهه فوق الرز
هنضع طبقه من الرز
فوقها القليل من الدقه رقم واحد
ثم طبقه من الخبز
فوقها بعض الحمص
والقليل من دقه رقم واحد ورقم اتنين

الشاورمااااااااااااا الابداع 2878lmeesv94bkh3rr.j

ثم نسقي الخبز والرز ببعض من الشوربه
واخيرا نضع الشاورما علي الوجهه ونغطي بها كل الخبز
ونزينها ببعض من الدقه والحمص والخيار والليمون
طبعا انا فاشله جدا في تزيين الاطباق وكل مااحاول ازين طبق يطلع شكله ملخبط
بس صدقوني الطعم لذيذ
الشاورمااااااااااااا الابداع dbh3734vwk9n9jacixdr


الشاورمااااااااااااا الابداع llgqm48vjukjvqyrnasb

الشاورمااااااااااااا الابداع xf2ncfpdjetbeu74gl1d

وبالهنا والشفا
اتمني تعجبكم وتجربوها وتدعوا لي لان فعلا طعمها
روووووووووووعه