عرض مشاركة واحدة
كتبت : يويا 268
-
bcjvxshag46g5j09d2b.
ازيكم يا حلوات؟
قررت اعمل لازانيا باخف طريقة ممكنة عشان اكل منها من غير ما اتخن ولا ضميري يوجعني

p4r3kz7etijrep54yio6

الطبق ده بيتخن بسبب:
-الدهون(البشاميل والجبنة)
-النشويات(اللازانيا-الدقيق)
-البروتين(اللحمة المفومة المعصجة)
شوفو بقي انا عملت ايه:

صلصة البشاميل:
استخدمت 3 اكواب لبن قليل الدسم مع 3 معالق دقيق و شوية ملح وخلطهم كويس بالمضرب السلك علي البارد بدون تحمير الدقيق ولا زبدة ولا اي حاجة
ثم وضعتهم علي النار الهادئة مع التقليب المستمر لغاية ما يتخن شوية وبعدين اطفي وسيبيه يبرد

v50birpf1bx6ib7wit8f

الحشو:
قررت اني مش استخدم اللحم المفروم خالص لان اكل اللحم مع اللازانيا هو اكتر حاجة بتتخن فاستخدمت الخضار
علبة ماشروم معلب مشطوف ومصفي+فلفل اخضر+بصل+فصين ثوم مفرومين
وضعتهم علي بعض في طاسة تيفال مع معلقة شاي زيت زيتون -ملح-فلفل-زعتر -جنزبيل مطحون

9c34qftzfqpso0oa8fq.

شوحتهم شوية وبعدين ضفت 2 معلقة صلصة مزوبة في 2 علقة ماء

qu80yzo56d13blq2imw.

نشفت الماء خالص وبقت الحشوة جاهزة كده

l1nosuvhuvftkamf8sx.

استخدمت طاجن فرن غير قابل للصق بدل البايركس حتي لا ضطر ادهن الصينية 000021.gif
معلقتين باشاميل في الصينية وبعدين طبقة لازانيا

exnkuhqipasu8a8yqpd.

بعدين طبقة باشاميل وطبقة حشوة(نسيت اصور ديsmile22.gif)

وتكرر لغاية ما الصينية خلصت ثم وضعت علي الوش بيضة مضروبة مع فلفل اسود (ممكن استخدام جبنة لايت للوجه بس انا ما حبيت)

60dqdccj7t2167dery7r

وعلي الفرن لغاية ما الحروف تحمر ثم تولعي فوق تحمري الوش قليلا حتي لا تنشف

0n1cwvn4tfj24rc85b7w

واما بردت قطعتها وده شكلها smile21.gif

f750o56qvcqrhhz00p.j

انا عملت معها لحمة متسوية في الفرن بدون دهون خالص
(لحم ستيك+بصل شرائح+ملح وفلفل وبهارات+معلقة ستيك صوص جاهز) في صينية وغطيه بالفويل وفي الفرن

j53klwxxsgc7r13t3m3j

بس انا اكلت كده بس

f04yhetow1ehjwy8om0m

لازانيا وسلطة وكانت مشبعة جدا لدرجة اني مش قدرت اخلص السلطةicon7.gif
وبصراحة اول مرة اكل لازانيا ومش احس بالتخمة بعدها
ده اقتراحي للازانيا بسعرات حرارية اقل كتييير من الطريقة المعتادة
ايه رايكم؟
lxdew12hn0dlr79dt9s.