مجتمع رجيم
1 2  3  4  ... الأخيرة

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   وصفات اللحوم (https://forum.rjeem.com/f20.html)
-   -   كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم (https://forum.rjeem.com/t107821.html)

KEERA 08-09-2011 01:40 PM

كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم
 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
http://www.rjeem.com/up/images/yv4ympds1w3jdjnpi7g.gif

كيفكم يا احلى بنات؟
ان شاء الله تكونوا بخير
عملت كفتة الارز فى البيت
وطلعت حلوة ان شاء الله تعجبكم
وهذه اول مشاركة لى فى القسم
ملحوظة : انا لسة بتعلم الطبخ

ربنا يستر

واليكم الخطوات:

1-تحضرى كوب ارز
http://www.rjeem.com/up/images/9kavkuanohcn6jiybau.jpg
2-تغسليه وتفرديه بصنية لحد ما ينشف ويجف
http://www.rjeem.com/up/images/se6z3kmy5f5chijybiz.jpg
3-تطحنى ارز بالمطحنة او الكبة (بس لازم تكون كبة قوية)الى ان يصير مثل البودرة
http://www.rjeem.com/up/images/y9iqtdhqxji7i41nvww.jpg
4-تحضرى بصلتين كبار وتفرميهم
http://www.rjeem.com/up/images/brt1hj3n10kzxy3blxm.jpg
http://www.rjeem.com/up/images/dj5bn5tz6zp5qwjm3yp8.jpg
http://www.rjeem.com/up/images/uoh68clew5cavfv31qe2.jpg
5- تحضرى كمية مناسبة من الخضرة وهى(شبت وبقدونس وكسبرة)وتفرميهم فى الكبة
http://www.rjeem.com/up/images/xa861s5sicrmfap8faba.jpg
6-وتضعى اللحم فى الطبق
http://www.rjeem.com/up/images/4oeqpm3rpc7cbkdictyi.jpg
7-تضعى مع اللحم الخضرة والبصل ولا تنسى الملح والفلفل والبهارات اما التوابل حسب الرغبة
http://www.rjeem.com/up/images/cfy3d576puskmbl3dpf.jpg
8-اخليهم جيدا مع بعض وسيصبح الخليط غليظ بهذا الشكل
http://www.rjeem.com/up/images/qdcie1ast2k7bdt816it.jpg

9-ضعى الخليط مع بعضه مرة اخرى فى الكبة حتى ينعم ويصبح جهاز بهذا الشكل
http://www.rjeem.com/up/images/6z22khotk1hgfvd0vzq.jpg
10- قومى بتصبيعه على شكل اصابع الكفتة او كرات
http://www.rjeem.com/up/images/g5u2wgv67gn2np9mnxo.jpg
ولا تنسى عند التصبيع تضعى فى يدك القليل من الزيت حتى لا تلصق العجينة بيدك
ثم قومى بعد ذلك بعمل الصلصة
http://www.rjeem.com/up/images/uck8wtkoxlfi2j4848a9.jpg
وانا احب اقطع فيه بطاطس مكعبات وهذه حسب الرغبة
http://www.rjeem.com/up/images/12k5qpoehvig5ejmlnne.jpg

من الممكن تحمير الكفتة ثم وضعها فى الصلصة ولكن انا وضعتها فى الصلصة من غير ما احمرها حتى تكون اطرى واخف
وتتركيها فى الصلصة لحد ما تستوى مع البطاطس
وهذا الطبق اخذته بالعافية بعد الهجوم على الاكل عشان اصوره وطبعا كان الهجوم غير شكله
http://www.rjeem.com/up/images/yfoxzcg4e34tqi3glv2.jpg

يلا قولوا رأيكم
انفع ولا لأ؟

* أم أحمد * 08-09-2011 02:29 PM

رد: كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم
 
تسلم الأيادي حبيبتي الغاليه
وصفه شهيه ورائعه
إن شاء الله أجربها
وأذوق طعمها وأكيد طيبه ولذيذه
وتقبلي ودي ومروري وتقييمي

ملك 2004 08-09-2011 05:23 PM

رد: كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم
 
تسلم الايدى

وبلهنا والشفا

ملحوظة لازم اللحمة تكون اكثر من الارز علشان يكون طعمها الذ

يعنى لو اللحم نصف كيلو يبقى الارز ربع كيلو

بابا اللة يرحمو كان بيحب يكولها كدة علشان بتكون خفيفة


http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...7n2xjws0rs.gif

Coeur de Rjeem 08-09-2011 05:41 PM

رد: كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم
 
تسلم الايادي كيرا حبيبتي
منوره المطبخ و القسم :))
واكيد ينفع تكوني احلى شيف
عجبتني طريقتك ان شاء الله اجربها
احلى و سام و احلى تقييم لعيوووووونك حبيبتي
:=)

ام البنات المؤدبات 08-09-2011 06:00 PM

رد: كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم
 
تسلم الايادي حبيبتي
روووعة اعجبتني الطريقة جداااااا
احلى تقيييم من ام البنات

◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕ 08-09-2011 06:30 PM

رد: كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم
 
ماشاء الله

انا بحبها جداااا الكفته دى

تسلم ايديكى ياكوكى

وانا مبسوطه جداااا بيكى ياقمر

لانك اخدتى خطوه ايجابيه ودخلتى المطبخ برافو عليكى


فى انتظار جديدك حبيبتى

مش عايزاكى تخرجى من المطبخ خاالص

واحلى تقييم

:-*


الساعة الآن 08:19 AM.
1 2  3  4  ... الأخيرة

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0