كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته http://www.rjeem.com/up/images/yv4ympds1w3jdjnpi7g.gif كيفكم يا احلى بنات؟ ان شاء الله تكونوا بخير عملت كفتة الارز فى البيت وطلعت حلوة ان شاء الله تعجبكم وهذه اول مشاركة لى فى القسم ملحوظة : انا لسة بتعلم الطبخ ربنا يستر واليكم الخطوات: 1-تحضرى كوب ارز http://www.rjeem.com/up/images/9kavkuanohcn6jiybau.jpg 2-تغسليه وتفرديه بصنية لحد ما ينشف ويجف http://www.rjeem.com/up/images/se6z3kmy5f5chijybiz.jpg 3-تطحنى ارز بالمطحنة او الكبة (بس لازم تكون كبة قوية)الى ان يصير مثل البودرة http://www.rjeem.com/up/images/y9iqtdhqxji7i41nvww.jpg 4-تحضرى بصلتين كبار وتفرميهم http://www.rjeem.com/up/images/brt1hj3n10kzxy3blxm.jpg http://www.rjeem.com/up/images/dj5bn5tz6zp5qwjm3yp8.jpg http://www.rjeem.com/up/images/uoh68clew5cavfv31qe2.jpg 5- تحضرى كمية مناسبة من الخضرة وهى(شبت وبقدونس وكسبرة)وتفرميهم فى الكبة http://www.rjeem.com/up/images/xa861s5sicrmfap8faba.jpg 6-وتضعى اللحم فى الطبق http://www.rjeem.com/up/images/4oeqpm3rpc7cbkdictyi.jpg 7-تضعى مع اللحم الخضرة والبصل ولا تنسى الملح والفلفل والبهارات اما التوابل حسب الرغبة http://www.rjeem.com/up/images/cfy3d576puskmbl3dpf.jpg 8-اخليهم جيدا مع بعض وسيصبح الخليط غليظ بهذا الشكل http://www.rjeem.com/up/images/qdcie1ast2k7bdt816it.jpg 9-ضعى الخليط مع بعضه مرة اخرى فى الكبة حتى ينعم ويصبح جهاز بهذا الشكل http://www.rjeem.com/up/images/6z22khotk1hgfvd0vzq.jpg 10- قومى بتصبيعه على شكل اصابع الكفتة او كرات http://www.rjeem.com/up/images/g5u2wgv67gn2np9mnxo.jpg ولا تنسى عند التصبيع تضعى فى يدك القليل من الزيت حتى لا تلصق العجينة بيدك ثم قومى بعد ذلك بعمل الصلصة http://www.rjeem.com/up/images/uck8wtkoxlfi2j4848a9.jpg وانا احب اقطع فيه بطاطس مكعبات وهذه حسب الرغبة http://www.rjeem.com/up/images/12k5qpoehvig5ejmlnne.jpg من الممكن تحمير الكفتة ثم وضعها فى الصلصة ولكن انا وضعتها فى الصلصة من غير ما احمرها حتى تكون اطرى واخف وتتركيها فى الصلصة لحد ما تستوى مع البطاطس وهذا الطبق اخذته بالعافية بعد الهجوم على الاكل عشان اصوره وطبعا كان الهجوم غير شكله http://www.rjeem.com/up/images/yfoxzcg4e34tqi3glv2.jpg يلا قولوا رأيكم انفع ولا لأ؟ |
رد: كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم تسلم الأيادي حبيبتي الغاليه وصفه شهيه ورائعه إن شاء الله أجربها وأذوق طعمها وأكيد طيبه ولذيذه وتقبلي ودي ومروري وتقييمي |
رد: كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم تسلم الايدى وبلهنا والشفا ملحوظة لازم اللحمة تكون اكثر من الارز علشان يكون طعمها الذ يعنى لو اللحم نصف كيلو يبقى الارز ربع كيلو بابا اللة يرحمو كان بيحب يكولها كدة علشان بتكون خفيفة http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...7n2xjws0rs.gif |
رد: كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم تسلم الايادي كيرا حبيبتي منوره المطبخ و القسم :)) واكيد ينفع تكوني احلى شيف عجبتني طريقتك ان شاء الله اجربها احلى و سام و احلى تقييم لعيوووووونك حبيبتي :=) |
رد: كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم تسلم الايادي حبيبتي روووعة اعجبتني الطريقة جداااااا احلى تقيييم من ام البنات |
رد: كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم ماشاء الله انا بحبها جداااا الكفته دى تسلم ايديكى ياكوكى وانا مبسوطه جداااا بيكى ياقمر لانك اخدتى خطوه ايجابيه ودخلتى المطبخ برافو عليكى فى انتظار جديدك حبيبتى مش عايزاكى تخرجى من المطبخ خاالص واحلى تقييم :-* |
الساعة الآن 08:19 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0