كفتة الارز من مطبخى ..اول مشاركة لى فى القسم
مجتمع رجيم / وصفات اللحوم
كتبت :
KEERA
-
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

كيفكم يا احلى بنات؟
ان شاء الله تكونوا بخير
عملت كفتة الارز فى البيت
وطلعت حلوة ان شاء الله تعجبكم
وهذه اول مشاركة لى فى القسم
ملحوظة : انا لسة بتعلم الطبخ
ربنا يستر
واليكم الخطوات:
1-تحضرى كوب ارز

2-تغسليه وتفرديه بصنية لحد ما ينشف ويجف

3-تطحنى ارز بالمطحنة او الكبة (بس لازم تكون كبة قوية)الى ان يصير مثل البودرة

4-تحضرى بصلتين كبار وتفرميهم


5- تحضرى كمية مناسبة من الخضرة وهى(شبت وبقدونس وكسبرة)وتفرميهم فى الكبة

6-وتضعى اللحم فى الطبق

7-تضعى مع اللحم الخضرة والبصل ولا تنسى الملح والفلفل والبهارات اما التوابل حسب الرغبة

8-اخليهم جيدا مع بعض وسيصبح الخليط غليظ بهذا الشكل

9-ضعى الخليط مع بعضه مرة اخرى فى الكبة حتى ينعم ويصبح جهاز بهذا الشكل

10- قومى بتصبيعه على شكل اصابع الكفتة او كرات

ولا تنسى عند التصبيع تضعى فى يدك القليل من الزيت حتى لا تلصق العجينة بيدك
ثم قومى بعد ذلك بعمل الصلصة

وانا احب اقطع فيه بطاطس مكعبات وهذه حسب الرغبة

من الممكن تحمير الكفتة ثم وضعها فى الصلصة ولكن انا وضعتها فى الصلصة من غير ما احمرها حتى تكون اطرى واخف
وتتركيها فى الصلصة لحد ما تستوى مع البطاطس
وهذا الطبق اخذته بالعافية بعد الهجوم على الاكل عشان اصوره وطبعا كان الهجوم غير شكله

يلا قولوا رأيكم
انفع ولا لأ؟

كيفكم يا احلى بنات؟
ان شاء الله تكونوا بخير
عملت كفتة الارز فى البيت
وطلعت حلوة ان شاء الله تعجبكم
وهذه اول مشاركة لى فى القسم
ملحوظة : انا لسة بتعلم الطبخ
ربنا يستر
واليكم الخطوات:
1-تحضرى كوب ارز

2-تغسليه وتفرديه بصنية لحد ما ينشف ويجف

3-تطحنى ارز بالمطحنة او الكبة (بس لازم تكون كبة قوية)الى ان يصير مثل البودرة

4-تحضرى بصلتين كبار وتفرميهم



5- تحضرى كمية مناسبة من الخضرة وهى(شبت وبقدونس وكسبرة)وتفرميهم فى الكبة

6-وتضعى اللحم فى الطبق

7-تضعى مع اللحم الخضرة والبصل ولا تنسى الملح والفلفل والبهارات اما التوابل حسب الرغبة

8-اخليهم جيدا مع بعض وسيصبح الخليط غليظ بهذا الشكل

9-ضعى الخليط مع بعضه مرة اخرى فى الكبة حتى ينعم ويصبح جهاز بهذا الشكل

10- قومى بتصبيعه على شكل اصابع الكفتة او كرات

ولا تنسى عند التصبيع تضعى فى يدك القليل من الزيت حتى لا تلصق العجينة بيدك
ثم قومى بعد ذلك بعمل الصلصة

وانا احب اقطع فيه بطاطس مكعبات وهذه حسب الرغبة

من الممكن تحمير الكفتة ثم وضعها فى الصلصة ولكن انا وضعتها فى الصلصة من غير ما احمرها حتى تكون اطرى واخف
وتتركيها فى الصلصة لحد ما تستوى مع البطاطس
وهذا الطبق اخذته بالعافية بعد الهجوم على الاكل عشان اصوره وطبعا كان الهجوم غير شكله

يلا قولوا رأيكم
انفع ولا لأ؟
كتبت :
* أم أحمد *
-
تسلم الأيادي حبيبتي الغاليه
وصفه شهيه ورائعه
إن شاء الله أجربها
وأذوق طعمها وأكيد طيبه ولذيذه
وتقبلي ودي ومروري وتقييمي
وصفه شهيه ورائعه
إن شاء الله أجربها
وأذوق طعمها وأكيد طيبه ولذيذه
وتقبلي ودي ومروري وتقييمي
كتبت :
ملك 2004
-
تسلم الايدى
وبلهنا والشفا
ملحوظة لازم اللحمة تكون اكثر من الارز علشان يكون طعمها الذ
يعنى لو اللحم نصف كيلو يبقى الارز ربع كيلو
بابا اللة يرحمو كان بيحب يكولها كدة علشان بتكون خفيفة

وبلهنا والشفا
ملحوظة لازم اللحمة تكون اكثر من الارز علشان يكون طعمها الذ
يعنى لو اللحم نصف كيلو يبقى الارز ربع كيلو
بابا اللة يرحمو كان بيحب يكولها كدة علشان بتكون خفيفة
