سارقة لكم اكلة مصرية طحن **************** كوارع ومبمار بسم الله الرحمن الرحيم http://www.lakii.net/images/Dec06/hanan_mutmaiz.gif السلام عليكم ورحمة الله وبركاته اخواتى الاحباء جيت ليكم النهارده باااااااااااااااااكله مصريه كااااااااانت شعبيه بسبب انها رخيصه الثمن وسعرارتها الحراريه مرتفعه جداااااا الا وهى الكوارع او المقادم ويوجود منها انواع اشهرها الكندوز (تكون كبيره) والبتلو)(بتكون صغيره) ويفضل البتلو لانها بتاخد وقت اقل فى التسووويه واكلها الذ يوجد لها مواسم فى مصر فى شهر ديسمبر ويناير تعمل على تدفئه الجسم بشكل كبير وفى شهر يوليو واغسطس مع السياحه لان معظم السواح يطلبها لذا ابتتدت المطاعم الشهيره على ادخلها ضم وجبتها (((ومن فوائد الكوارع )))) تعطى طاقه عاليه بسبب ارتفاع سعراتها الحراريه تقويه العظام (المفاصل والساقين والركبتين وخصوصا اللى عندهم خشووونه) اسفه يا بنات طولت عليكم يله نشوف الوجبه الكواااارع وفتته الكوارع http://mkani.com/m-up/uploads/images...fe8f3d7546.jpg ده شكل الكوارع مقطعه وليسته مفصوله وبصراحه انا بجبها نظيفه جاهزة بغسلها بدقيق وملح للاحتياط بضع التوابل التاليه 2عود قرفه(دارسين) ورق لورا قرنفل(مسمار) فلفل اسود ملح جنزبيل ناعم رشه خفيفه بصله مقطعه اربعه الطريقه نضع الحله على نار بداخلها ماء لد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه http://mkani.com/m-up/uploads/images...c3e4937dc5.jpg تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم تعالو نجهز الفته انا بحمص العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمص اما على النار او فى الفرن http://mkani.com/m-up/uploads/images...eb59ee22a0.jpg معلش نسيت اصوره الصلصه علشان اليوم كان شاق جدا بس هقولكم على الطريقه بالضبط نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصورهحوالى حبتين حتى تتسبك ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع http://mkani.com/m-up/uploads/images...0177b0d362.jpg نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من الشربه ونغطى طبق الفته بالارز الابيض وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط) نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها فى 2 ملعقه سمنه بلدى وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم http://mkani.com/m-up/uploads/images...643595e23b.jpg دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الاعمااااء بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات انما فى اللمبار البقرى خليط من الطماطم المسبكه او صلصه بصل مقطع شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر ارز مصرى غير منقوع طماطم مقطعه مكعبات صغيرة زيت شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى (((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز)) http://mkani.com/m-up/uploads/images...27700f0680.jpg نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف http://mkani.com/m-up/uploads/images...d86ccaa5a1.jpg طبعا ده جزء من الممبار نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح http://mkani.com/m-up/uploads/images...9ac6ec4e2e.jpg نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حت ى ينشف تماماا من الماااااااااااء مهمه الخطوه دى علشان التحمير http://mkani.com/m-up/uploads/images...687866239e.jpg نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد وده شكله النهائى اhttp://mkani.com/m-up/uploads/images...dd7e66fa14.jpg وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل http://mkani.com/m-up/uploads/images...52e6811ea0.jpg وبالهنا والشفا على قلبكم وعايزة اقولكم اللى بتعمل رجيم تاكل الاكلة دة اليوم الفرى (الحر) وتقعد تعمل رجيم بعدها شهرين هههههههههههههه |
رد: سارقة لكم اكلة مصرية طحن **************** كوارع ومبمار شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية . [imgr]http://up.qatarw.com/u/files/1hi3xu8omb0k0jk39njc.gif[/imgr] |
رد: سارقة لكم اكلة مصرية طحن **************** كوارع ومبمار هى الصراحه اكله جااااااااااامده جدااااااااااا وانا مش بعرف اقاومها بس انا بعمل الكوارع في صلصة التوم وبدخلها الفرن جربيها حتلاقيها تحفه بس طبعا بعد مابخليها من العظم الاول والتوم يكون كتير في الصلصه وتتسبك وبعدين تترش على الكوارع في صنيه وتدخل الفرن حاجه بسيطه تغلى من تحت وتتحمر بزياده من فوق |
رد: سارقة لكم اكلة مصرية طحن **************** كوارع ومبمار http://img521.imageshack.us/img521/9...ae95395ur7.gif حررررررررررررررررام عليكى يا سحورة اللى بتعمليه فيه ده انتى وحماتى علية هههههههههه كل ما بدأرجيم تعملى الاكلة دى وتعزمنى ولو جدعة وما تكليش يبقى يووم هههههههه بس تسلملنا سرقتك العسل دى اللى تفتح النفس:laugh::laugh: |
رد: سارقة لكم اكلة مصرية طحن **************** كوارع ومبمار يسلمووووووووو ايديكي سحوره على الاكله الظريفه هيه فعلا عاوزه شغل وتعب لكن للاسف ما اقدر اعملها لانه صعبه عليه شكلها يشهي اشكرك جدا |
رد: سارقة لكم اكلة مصرية طحن **************** كوارع ومبمار |
الساعة الآن 05:44 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0