مجتمع رجيمالاطباق المتنوعة

سارقة لكم اكلة مصرية طحن **************** كوارع ومبمار

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته






اخواتى الاحباء جيت ليكم النهارده
باااااااااااااااااكله مصريه كااااااااانت شعبيه
بسبب انها رخيصه الثمن وسعرارتها الحراريه مرتفعه جداااااا
الا وهى الكوارع او المقادم

ويوجود منها انواع اشهرها الكندوز

(تكون كبيره) والبتلو)(بتكون صغيره)

ويفضل البتلو لانها بتاخد وقت اقل فى

التسووويه واكلها الذ يوجد لها مواسم فى

مصر فى شهر ديسمبر ويناير تعمل على تدفئه

الجسم بشكل كبير وفى شهر يوليو واغسطس

مع السياحه لان معظم السواح يطلبها لذا

ابتتدت المطاعم الشهيره على ادخلها ضم

وجبتها



(((ومن فوائد الكوارع ))))

تعطى طاقه عاليه بسبب ارتفاع سعراتها الحراريه

تقويه العظام

(المفاصل والساقين والركبتين وخصوصا اللى عندهم خشووونه)

اسفه يا بنات طولت عليكم يله نشوف الوجبه

الكواااارع وفتته الكوارع

ده شكل الكوارع مقطعه وليسته مفصوله وبصراحه انا بجبها نظيفه جاهزة
بغسلها بدقيق وملح للاحتياط
بضع التوابل التاليه
2عود قرفه(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفه
بصله مقطعه اربعه

الطريقه

نضع الحله على نار بداخلها ماء لد الغليان

وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل

التوابل السابقه



تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى

ثلاثه ساعات حسب الحجم

تعالو نجهز الفته

انا بحمص العيش البلدى المقطع مع ملعقه

سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمص

اما على النار او فى الفرن


معلش نسيت اصوره الصلصه علشان اليوم

كان شاق جدا بس هقولكم على الطريقه

بالضبط

نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين

الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه


حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل

وبعده كده نضيف الطماطم المعصورهحوالى حبتين

حتى تتسبك

ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش

المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه

الكوااااارع


نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى

يتشرب العيش من الشربه

ونغطى طبق الفته بالارز الابيض


وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)

نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز


الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون

لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين

نحمرها

فى 2 ملعقه سمنه بلدى

وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم



دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الاعمااااء
بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل

الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما

تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه

مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه

مكعبات

انما فى اللمبار البقرى

خليط من الطماطم المسبكه او صلصه

بصل مقطع

شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر

ارز مصرى غير منقوع

طماطم مقطعه مكعبات صغيرة زيت

شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على

خلطه المحشى


(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))


نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى

حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب



انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى

الماء بيقفل من الاطرااااف


طبعا ده جزء من الممبار


نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح


نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حت
ى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير




نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى
ا


وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل



وبالهنا والشفا على قلبكم

وعايزة اقولكم اللى بتعمل رجيم

تاكل الاكلة دة اليوم الفرى (الحر)

وتقعد تعمل رجيم بعدها شهرين

هههههههههههههه
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية . [imgr]http://up.qatarw.com/u/files/1hi3xu8omb0k0jk39njc.gif[/imgr]
هى الصراحه اكله جااااااااااامده جدااااااااااا وانا مش بعرف اقاومها بس انا بعمل الكوارع في صلصة التوم وبدخلها الفرن جربيها حتلاقيها تحفه بس طبعا بعد مابخليها من العظم الاول والتوم يكون كتير في الصلصه وتتسبك وبعدين تترش على الكوارع في صنيه وتدخل الفرن حاجه بسيطه تغلى من تحت وتتحمر بزياده من فوق


حررررررررررررررررام عليكى يا سحورة اللى بتعمليه فيه ده
انتى وحماتى علية هههههههههه
كل ما بدأرجيم تعملى الاكلة دى وتعزمنى ولو جدعة وما تكليش يبقى يووم هههههههه
بس تسلملنا سرقتك العسل دى اللى تفتح النفس
يسلمووووووووو ايديكي سحوره على الاكله الظريفه
هيه فعلا عاوزه شغل وتعب
لكن للاسف ما اقدر اعملها لانه صعبه عليه
شكلها يشهي اشكرك جدا
1 2  3 
كلمات ذات علاقة
مصرية , لكل , اكلة , سارقة , ومبمار , طين , كوارع