مجتمع رجيم
1 2  3  4  ... الأخيرة

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   الاطباق المتنوعة (https://forum.rjeem.com/f7.html)
-   -   كيكة المكرونة ..... يم يم يم بالصور (https://forum.rjeem.com/t72182.html)

بسبوسة الاحلام 02-21-2010 11:54 PM

كيكة المكرونة ..... يم يم يم بالصور
 
[frame="1 98"]

[/frame]
[frame="1 98"] http://www.s-maj.net/vb/imgcache/64802.imgcache.gif

كيكة المكرونة

تفضلوا
راح نحتاج:



http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266931430

طماطم مفرومة ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه رومي أو بارميجانو مبشورة






http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266931490
لحمةمفرومة
زيت زيتون
زبده
مكرونة أقلام زي اللي في الصورة
ملح وفلفل
الكمية من كل مقدار من المقادير تحددينها حسب حاجتك





http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266931554

أولاً: نسلق المكرونة في ماء مغلي مع الملح والفلفل
نصفيها ونشطفها بماء فاتر وما ننسى نحط شوية من زيت الزيتون في ماء السلق عشان المكرونة ما تلزق في بعضها


http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266931612


ثانياً/ في مقلاة مناسبة نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين على النار مع الثوم المفروم والملح والفلفل وملعقتين زيت زيتون ونقلب لحد ما يصير لونه بني



http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266931659
بعدين نضيف الطماطم ونقلب جيداً ونتركها تتسبك على النار حوالي 20 دقيقه لحد ماقوامها يثقل





http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266931707

ثالثاً/ على ما تتسبك اللحمة نبدأ نقلب المكرونة مع الجبنة الرومي المبشورة أو جبنة البارميجانو وملعقتين زبدة سايحة



http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266931757

ونرصها في صينيه جوانبها ممكن تنفك وطبعا ما ننسى ندهن الصينية بالزبدة ونرش القاعدة بالبقسماط الناعم عشان تطلع بسهوله


http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266931802


رابعاً/ بعد ما تتسبك اللحمة نبدأ نرشها على وحدات المكرونة ونحاول نحشي كل واحده باللحمة جيداً (نقطة مهمة وتأثر في الشكل النهائي للطبق)..

http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266931872



http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266931927

آخر شي نرش جبنة الموزاريلا على الوجه
ندخلهاالفرن اللي راح نكون مسخنينه قبل
نتركها حوالي 10 أو 15 دقيقة لحد ما تسيح الجبنة وتتحمر
نفك جوانب الصينيه ونقدمها ساخنه وممكن لو فيه صوص لحمه متبقي يوضع بجانبها >>>
هذا شكلها من فوق




http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266931990

شايفين كيف اثرت النقطة المهمة اللي وضحناها فوق على الشكل النهائي؟
قطعة لأول ذويقة ترد


http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266932056

صورةأقرب


http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266932107

وبألف هنا وعافية على قلوبكم
[/frame]

ام فرح وجودي 02-22-2010 03:37 PM

رد: كيكة المكرونة ..... يم يم يم بالصور
 
http://www.rjeem.com/up/images/jimxx3bf1zxjc4g6jy8.gif


يسلمو ايديك على المجهود الرائع

بسبوسة الاحلام 02-22-2010 05:29 PM

رد: كيكة المكرونة ..... يم يم يم بالصور
 
http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266848713

بنت الاردن 02-22-2010 05:40 PM

رد: كيكة المكرونة ..... يم يم يم بالصور
 
يسلموا ايديك على الطبق الرائع
كتير بشهي
ان شاء الله اجربه

◕‿◕β.Ő.Ṩ.Ϋ◕‿◕ 02-22-2010 07:56 PM

رد: كيكة المكرونة ..... يم يم يم بالصور
 
http://www.rjeem.com/up/images/do5i5w0o6bwdc9jd3yu.gif

بسبوسة الاحلام 02-22-2010 10:53 PM

رد: كيكة المكرونة ..... يم يم يم بالصور
 

اقتباس : المشاركة التي أضيفت بواسطة بنت الاردن:
يسلموا ايديك على الطبق الرائع

كتير بشهي

ان شاء الله اجربه






http://www.rjeem.com/forum/attachmen...1&d=1266848713


الساعة الآن 01:00 PM.
1 2  3  4  ... الأخيرة

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0