مجتمع رجيم
1 2  3  4  ... الأخيرة

مجتمع رجيم (https://forum.rjeem.com/)
-   الأطباق الرئيسية (https://forum.rjeem.com/f305.html)
-   -   كشري مصري سوبر مخصوص لنهوله (https://forum.rjeem.com/t89029.html)

غدور 10-17-2010 01:00 PM

كشري مصري سوبر مخصوص لنهوله
 
http://www.rjeem.com/up/images/80hqtwfh3tfkmsrug42v.gif
http://www.rjeem.com/up/images/shgfivqyh7yrrx9stsn.gif

الكشري من الاكلات المحببه جدا عندنا في المنزل ووالدتي رزقها الله منازل الشهداء من ابرع السيدات في عمله
ولها طريقه مميزه في تحضيره قد تكون مختلفه قليلا عن المتعارف ولكن الكشري من ايدها له مذاق اخر
ورغم انني اطبق وصفاتها بحذافيرها الا انني لاانكر انني احب اكله من يدها لانه بيكون اطعم بكتير
ونهولتي الحلوه كانت تتمني تطبيقه لوالدها وبصراحه انا كعادتي مقصره كثيرا في حق من احب
فتأخرت عليها جدا في الوصفه لذا ارجومنها ان تسامحني وسأجعل اعتذاري بشكل عملي بأني سأشرحه بالتفصيل الممل لعل هذا يكون عوضا عن تأخري في الرد عليها
ولنبدأ بسم الله
المقــــــــــادير
http://www.rjeem.com/up/images/hqxr7vwx4aaoug123xh8.jpg

2كوب رز مصري ابيض مغسول
2 كوب عدس بجبه
نص كيس مكرونه اسباجتي
نص كيس مكرونه صغيره جدا
شعريه(لاتبحثوا عنها في الصوره نسيت اصورها)
حمص حوالي نصف كوب او حسب الرغبه
2 بصله كبيره
ملعقه كبيره توم مفروم
4 حبات طماطم متوسطه
ملعقه كبيره صلصه طعام
عصير ليمونه
ربع فنجان خل
ملح وفلفل اسود وكمون وشطه وبهارات
طبعا زيت للطهو
وبعض الماء سنحتاجه اثناء اعداد الكشري
الطريـــــــــــقه
1- في الليله التي تكوني قد قررتي عمل الكشري غدا في صباحها قومي قبل نومك واغسلي العدس وانقعيه في بعض الماء حتي يسهل سلقه
كذلك الحمص اغسليه وانقعيه في بعض الماء ثم اخلدي الي النوم بسلام:smile49::smile49:
2-في صباح يوم عمل الكشري....
ادخلي المطبخ واملئي 3 اواني طبخ بالماء وضعيهما علي النار الاول ضعي فيه ملعقه صغيره ملح وملعقه كبيره زيت وهذا لسلق المكرونه
والثاني ضعي فيه نصف ملعقه صغيره كمون وبصله صغيره جدا(لم تذكر سهوا في المقادير)وهذا لسلق العدس
والثالث لن تضعي فيه الا القليل من الملح وهذا لسلق الحمص:smile24::smile24:
3- كسري المكرونه الاسباجتي الي قطع صغيره كل منها لايتجاوز ال3 سم واخلطيها بالمكرونه الصغيره وبمجرد ان يغلي ماء الاناء الخاص بها علي النار ضعيها فيه فورا وابدئي في سلقها
http://www.rjeem.com/up/images/94jv1gx0034v48esg9fs.jpg

بالنسبه للعدس صفيه من ماء النقع بأستخدام مصفاه وبمجرد ان يغلي الماء الخاص به والمحتوي علي الكمون والبصل ضعيه فيه وهدي النار عليه واتركيه حتي ينضج
والحمص ضعيه في ماؤه وابدئي في سلقه حتي ينضج:smile23::smile23:
4-في هذه الاثناء ضعي الطماطم مع قليل من الماء في الخلاط وضعي معها البصله المتوسطه وعصير الليمونه والملح والفلفل الاسود والبهارات واضربيهم جيدا :smile37::smile37:
http://www.rjeem.com/up/images/tyhflpl568mb0or9axx9.jpg
5- في اناء عميق علي النار ضعي القليل من الزيت وعندما يسخن ضعي عليه التوم وقلبيه حتي يصبح لونه ذهبي(ملحوظه المطلوب لونه ذهبي وليس بني):00003265:
وبمجرد ان يتحول للون الذهبي ضعي ملعقه صغيره مملوءه من الكمون عليه وقلبي بسرعه وبعدها مباشره ضعي الخل حتي تتصاعد رائحه الدقه ويعلم جميع من بالمنزل انك بتعملي كشري
http://www.rjeem.com/up/images/1ynt1nwtshkqx7xgxgc2.jpg
ثم ضعي ملعقه الصلصه وقلبي واتركيها قليلا علي النار
http://www.rjeem.com/up/images/0v29pxuj01cojhpzy29.jpg
ثم اضيفي خليط الطماطم اللي في الخلاط
وهدئ النار وغطيها واتركيها حتي تنضج الطماطم ويصبح طعمها كالصوص
(طبعا هذه الطريقه ترونها مختلفه عن الكشري العادي المتكون من الدقه اللي بالتوم والصلصه الحمرا لكن هذه عباره عن مزيج من الدقه والصلصه معا وصدقوني طعمها الذ بكتير)
بعد ماينضج الصوص يمكنك تقسيمه لجزئين ووضع الشطه علي نصفه وترك النصف الاخر بلا شطه بس طبعا انا بأضع عليه كله شطه لاني بأحبه مشطشط جدا:smile40::smile40:
6-طبعا في هذه الاثناء ستكون المكرونه قد تم سلقها ارفعيها من علي النار وصفيها بمصفاه واغسليها ببعض الماء البارد
http://www.rjeem.com/up/images/dfdpdrfl1kj1dbj3r41n.jpg

ثم ضعي فوقها مقدار ملعقتين فقط من الصوص بعد نضجه وقليل من الزيت واعيديها في انائها فقط ملعقتين هتاخد طعم الصوص ولكن سيبقي لونها كما هو ابيض :00003251:
http://www.rjeem.com/up/images/a5gl3tirud9ij42hztaf.jpg
7-بعد ذلك قطعي البصله الثانيه لشرائح رفيعه
http://www.rjeem.com/up/images/hlkp681zgeei67n94xk.jpg
ثم افركيها ببعض الملح
http://www.rjeem.com/up/images/y7netlvdd8wm418lw2wz.jpg

وضعي علي النار الاناء الذي تنوي طهي رز الكشري فيه
وضعي فيه زيت كافي لتحمير البصله جيدا دون حرقها واتركيه حتي يسخن ثم ضعي البصل وحمريه مع التقليب المستمر حتي يصبح لونه بني(المطلوب لون بني وليس اسود يعني افتح من لون الصوره كمان بس انا اصور بكاميرا موبايل فبتغمق الصوره شوي)
http://www.rjeem.com/up/images/ysardrnioa7ns6idl5yp.jpg
اخرجيه علي ورق ماص وليس بمصفاه لان المصفاه لن تجفف بواقي الزيت منها وستجعلها تصبح طريه غير مقرمشه واثناء اخرجها تعمدي ترك بعضا منه في الاناء هيعطي للكشري طعم حلو
والبصل الناجح لو تذوقتيه ستجديه مقرمش ولذيذ
8- في نفس الاناء تخلصي من الزيت الزائد وضعي الشعريه وحمصيها
http://www.rjeem.com/up/images/xetajd5askvfkmuol1u3.jpg

وطبعا سيكون العدس قد نضج صفيه من ماؤه بمصفاه واتركي البصل فيه ثم امزجيه مع الرز المغسول والمصفي جيدا وفي الصوره واضح اننا تركنا ايضا البصله فيه
http://www.rjeem.com/up/images/3qhkme2pnc1djknqkzxw.jpg
http://www.rjeem.com/up/images/l2zc06hfuaczx177ovl.jpg
(مهم ان تصفي العدس والرز جيدا للحصول علي نضج سليم لهم ويكون الكشري مفلفل):smile38::smile38:
9-وبعد ماتحمري الشعريه ونلاحظ وجود بقايا البصل فيها نضع الرز بالعدس فوقها وانتبهوا للنقطه التاليه
هنضع ماء بمقدار طهو الرز فقط ولن نزيد الا ربع كوب اضافي في حاله اذا وجدنا ان الرز تشرب ماؤه ولم ينضج
يعني انا اضع لكل كوب رز كوب ماء هضع علي كوبين الرز كوبين ماء وهتجاهل وجود العدس والشعريه وبعد مايتشرب الرز ماؤه لو كان لم يستوي هضع ربع كوب ماء اضافي ولن ازيد عشان يبقي الكشري مفلفل
وده منظر لمستوي الماء في الاناء شوفوا الماء مش باين مش مهم متخفوش واتركوه علي نار عاليه حتي يتشرب الماء ثم علي نار هادئه حتي ينضج تماما كأنك بتسوي رز وانسي وجود العدس والشعريه لان العدس مستوي اصلا بالسلق
ثانيا الملح اضعه علي مقدار الرز فقط رغم اننا سلقنا العدس بدون ملح يعني لو بأحط نصف ملعقه صغيره لكل كوب رز يبقي علي الكوبين ملعقه صغيره لاني هضيف دقه فيها ملح عليه اثناء الاكل:smile57::smile57:
http://www.rjeem.com/up/images/heb92k3o0l9akgihxc.jpg
10- بعد ما ينضج الرز هنبدأ بتقديمه
طبقه رز وعدس وطبقه مكرونه وبعدين حمص اللي نسيناه بيتسلق من خطوه رقم 2 هنصفيه من ماؤه
وبعدين رشه صوص وحبه بصل محمر علي الوجهه وطبق صوص جنبه للي يحب يزود انا حطيت الصوص في فنجان في نص الطبق
وكل واحده تفنن بقي في شكل التقديم مع ان في الاخر كله هيتاكل
ممكن طبعا لو لسه قادره تعملي جنبه دجاج مشوي بس هقول لكم حاجه غريبه انا جربته بالبيض المسلوق طعمه جنان عشان كده سلقت معاه بيض:smile19::smile19:
http://www.rjeem.com/up/images/3m3mlq24xt3lxgwhcds7.jpg
http://www.rjeem.com/up/images/erbk5qv4clvez9aueo3.jpg
http://www.rjeem.com/up/images/yie5tttterax271tjeqt.jpg


11- طبعا مهم جدا بعد ماتخلصي الكشري وتقدميه في الاطباق تجيبي حد يغسل لك المواعين:icon5::icon5:
اتمني اكون افدتكم
واتمني اكون قدرت اوصل لنهول الطريقه بالتفاصيل الدقيقه ويارب تطبقوها وتعجبكم
وطبعا اللي نفسه ياخد اي طبق بالهنا والشفا
بس يبقي يفتكرني بدعوه حلوه:laugh::laugh:
ملحوظه يابنات المقاديردي بتعمل كميه كبيره ممكن تعملي نصفها لو اسرتك صغيره

فرفوووشه 10-17-2010 02:20 PM

رد: كشري مصري سوبر مخصوص لنهوله
 
تسلم الايااااااااااااااااااااااااااادي غدور
بجد الكشري لا يقاوم
أبدعــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـتي وجوعتيني كمان
وتستاهل نهووووله راح اخلي الطبق لها
تستحقي الوسام والتقييم ياقمر
تحيااااااااااتي

لياااال 10-17-2010 02:31 PM

رد: كشري مصري سوبر مخصوص لنهوله
 
تستاهلي احلة تقيم
لذيييييييييييييييييييييييذ

Coeur de Rjeem 10-17-2010 02:55 PM

رد: كشري مصري سوبر مخصوص لنهوله
 
الله يسلم اديكي غدووووووووووووووووووورتي اختي الحبيبه :000003254:
شكلو بيشهي و شكرا لفرفوشه لانها سابتلي الطبق هههههههه:00000544:
شكرا غدورتي على الكشري الي مبين انو لذيذ خاصه و هو من احلى ايدين و الله عاجزه عن شكرك:0000124:
ربنا يحفظك تستاهلي احلى تقييم:000021541:

http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...6hx5oq9y3b.gif



http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...l465opyo21.gif

flower1 10-17-2010 04:15 PM

رد: كشري مصري سوبر مخصوص لنهوله
 
ممممممممممم

شكله شهي جداااااااااا

تسلم الايااااااااااااااااادي

✿ موكآ فرآولة ✿ 10-17-2010 05:24 PM

رد: كشري مصري سوبر مخصوص لنهوله
 


ماشاء الله عليك غدووووووووووور

شكله الكشري يممممممممممم لذيذ

من يد ما نعدمها

الله يعطيك العافيه

:0000124:




الساعة الآن 06:04 PM.
1 2  3  4  ... الأخيرة

Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0