طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...zvydq0x58x.gif http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...psytelw9jj.jpgاخواتى الحبيبات http://www.rjeem.com/up/images/bcjvxshag46g5j09d2b.gif اليوم عملت امى ممبار المحشى وكرشة بالحمص انا بحب هذه الاكلة والممبار طعمه رااااائع بس صراحه ما بحبش اعملها خالص احب اكلها بس :icon6: هى الاكله دى ما بنعملهاش كثير بس عندنا فى مصر لازم تتعمل فى العيد الكبير المهم انا صورت فقط :grin: وامى هى الى عملت كل حاجه :) اولا عمل الممبار المكونات كيلوا ممبار منظف جيدا كيلوا ارز بصلتين مفروم صغير 3 طماطم مفروم صغير 2 ثمره فلفل مفروم صغير شبت, بقدونس , كسبره 4 ملاعق صلصه 3 ملاعق زيت ملح , فلفل , بهارات , قرفه , حبهان وورق لورا وقرنفل مطحونين مكعب مرقه دجاج الطريقه اولا ننقع الممبار فى مياه وخل وملح ودقيق لمده ساعتين ويغسل بعد ذلك جيدا http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...1lae4lxaqq.jpg بعد ذلك توضع كل هذه المكونات وتخلط جيدا فى اناء http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...3srmuemfdk.jpg http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...hl0m8yqs0k.jpg http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...1v3aqveg7e.jpg بعد ذلك نقوم بحشى الممبار بالخلطه http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...tiodqfgoc3.jpg وبعد حشيه يتم ربط كل قطعه حجمها متوسط بخيط ابيض علشان بعد استوائه يقطع لقطع صغيره http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...k7x2pd109o.jpg بعد ذلك نحضر حله كبيره مملوئه بماء وبه معلقه ملح وقليل من الزيت وبعد ساعه شيليه من مياه السلق http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...gc9w4z1q1w.jpg http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...f28zd2z0oe.jpg بعد ذلك نقطع الممبار فى مكان الفتله وننزعها ونقليه فى زيت غزير وهذا فى النهايه http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...4accrdwjp6.jpg http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...0spjrgvcjp.jpg ثانيا عمل الكرشة بالحمص المكونات كيلوا كرشة منظفه جيدا ربع كيلوا حمص كيلوا طماطم مخلوطه بصله كبيره مفرومة فلفل حامى مفروم حسب الرغبه معلقه زيت ملح , فلفل اسمر , بهارات , ورق لورى الطريقه - تنقع الكرشه فى مياه وملح وخل ودقيق تغسل بعد ذلك جيدا ثم تقطع لقطع صغيره ثم تسلق فى ماء وفلفل اسود وبهارات وورق لورى وحبهان (بدون ملح )حتى تنضج جيدا بيستغرق سلقها ساعه ونصف فى حله الضغط ( للاسف ما صورتش هذه الخطوه ) - ينقع الحمص فى ماء دافىء لمده ساعتين http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...u75os7azj0.jpg بعد كده نحمر البصل فى ملعقه زيت http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...rldyoumgwi.jpg نضع الطماطم على البصل http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...mwqmv6q8fp.jpg بعد ما تتسبك الطماطم يصفى الحمص ويوضع على الطماطم وتوضع ايضا الكرشه بالماء المتبقى من سلقها على الطماطم ونتركها تغلى لحين استواء الحمص ونضع الملح عليها http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...21rfkdkk0g.jpg وهنا بعد الاستواء http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...ysu559q3bl.jpg بالهناء والشفاء ويا رب الاكله تعجبكم http://www.rjeem.com/forum/../up/ima...u7i4ic4v8w.gif |
رد: طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية تسلم ايدين الماما على الاكل الحلو :0000210: وتسلم اديكي على التصووووووير :wink: نورتي القسم حبيبتي ومبروووووووك الوساااااام مسبقا اروح اجيبو وارجع |
رد: طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية شكرت على الطبق حبيبتي http://www.rjeem.com/up/images/vuw0nuz3o0spjrgvcjp.jpg ام روان فرفوووشه خدو الكرشه الممبار بتاعي |
رد: طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية |
رد: طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية تسلم ايديك حبيبه عن جد شكلو شهي ربي يخلي ليك امك يارب ويديها الصحه والعافيه يارب هههههه نهول انا حا اخد منك المبار والكرشه فرفوشه بعمل ليها ساندوتش |
رد: طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية ماشاءالله تبارك الله ربنا يخليلك ماما ويديها الصحه والعافيه اناعارفه انها اكله صعبه جدا كفايه التنظيف اناوصيت ماماقبل مااسافرلها تجهزهالي وعملتها وكانت تجنن زي اكلة ممتك بالظبط تسلمي ياقمر عقبال مانعملها احنا بالنجاح ده |
الساعة الآن 10:37 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0