طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية

مجتمع رجيم / وصفات اللحوم
زهره الاسلام
اخر تحديث
طريقة عمل الممبار والكرشة على الطريقه المصرية

wjkk0ydpxhzvydq0x58x

اخواتى الحبيبات
bcjvxshag46g5j09d2b.

اليوم عملت امى ممبار المحشى وكرشة بالحمص
انا بحب هذه الاكلة والممبار طعمه رااااائع بس صراحه ما بحبش اعملها خالص احب اكلها بس icon6.gif
هى الاكله دى ما بنعملهاش كثير بس عندنا فى مصر لازم تتعمل فى العيد الكبير
المهم انا صورت فقط grin.gif وامى هى الى عملت كل حاجه :)

اولا عمل الممبار

المكونات
كيلوا ممبار منظف جيدا
كيلوا ارز
بصلتين مفروم صغير
3 طماطم مفروم صغير

2 ثمره فلفل مفروم صغير
شبت, بقدونس , كسبره
4 ملاعق صلصه
3 ملاعق زيت
ملح , فلفل , بهارات , قرفه , حبهان وورق لورا وقرنفل مطحونين
مكعب مرقه دجاج


الطريقه
اولا ننقع الممبار فى مياه وخل وملح ودقيق لمده ساعتين ويغسل بعد ذلك جيدا

3m2hsfj441lae4lxaqq.


بعد ذلك توضع كل هذه المكونات وتخلط جيدا فى اناء


akundo1abpsytelw9jj.


li25dbzfqs3srmuemfdk


ynxmwrqslhl0m8yqs0k.

v6t4l5xqur1v3aqveg7e


بعد ذلك نقوم بحشى الممبار بالخلطه
x7aqoliey6tiodqfgoc3


وبعد حشيه يتم ربط كل قطعه حجمها متوسط بخيط ابيض علشان بعد استوائه يقطع لقطع صغيره
uwgj2fmowdk7x2pd109o


بعد ذلك نحضر حله كبيره مملوئه بماء وبه معلقه ملح وقليل من الزيت وبعد ساعه شيليه من مياه السلق
3n04e3cskmgc9w4z1q1w

826tjzjfg8f28zd2z0oe



بعد ذلك نقطع الممبار فى مكان الفتله وننزعها ونقليه فى زيت غزير
وهذا فى النهايه
7q5np2bk4accrdwjp6.j

vuw0nuz3o0spjrgvcjp.


ثانيا عمل الكرشة بالحمص

المكونات
كيلوا كرشة منظفه جيدا
ربع كيلوا حمص
كيلوا طماطم مخلوطه
بصله كبيره مفرومة
فلفل حامى مفروم حسب الرغبه
معلقه زيت
ملح , فلفل اسمر , بهارات , ورق لورى


الطريقه
- تنقع الكرشه فى مياه وملح وخل ودقيق
تغسل بعد ذلك جيدا ثم تقطع لقطع صغيره ثم تسلق فى ماء وفلفل اسود وبهارات وورق لورى وحبهان (بدون ملح )حتى تنضج جيدا
بيستغرق سلقها ساعه ونصف فى حله الضغط
( للاسف ما صورتش هذه الخطوه )


- ينقع الحمص فى ماء دافىء لمده ساعتين

kty2yv77d8u75os7azj0

بعد كده نحمر البصل فى ملعقه زيت
pw7dacho17rldyoumgwi


نضع الطماطم على البصل

rtbpvsayanmwqmv6q8fp



بعد ما تتسبك الطماطم يصفى الحمص ويوضع على الطماطم
وتوضع ايضا الكرشه بالماء المتبقى من سلقها على الطماطم ونتركها تغلى لحين استواء الحمص
ونضع الملح عليها
366s9ev7y621rfkdkk0g


وهنا بعد الاستواء
epb9xi1j4aysu559q3bl


بالهناء والشفاء

ويا رب الاكله تعجبكم

wun6j7npztu7i4ic4v8w

Coeur de Rjeem
تسلم ايدين الماما على الاكل الحلو
وتسلم اديكي على التصووووووير

نورتي القسم حبيبتي
ومبروووووووك الوساااااام مسبقا اروح اجيبو وارجع
Coeur de Rjeem
شكرت على الطبق حبيبتي

ام روان فرفوووشه خدو الكرشه الممبار بتاعي
سمرا مصر
um rawan
تسلم ايديك حبيبه
عن جد شكلو شهي
ربي يخلي ليك امك يارب ويديها الصحه والعافيه يارب
هههههه نهول انا حا اخد منك المبار والكرشه
فرفوشه بعمل ليها ساندوتش
ام حنين 1981
ماشاءالله تبارك الله
ربنا يخليلك ماما ويديها الصحه والعافيه
اناعارفه انها اكله صعبه جدا كفايه التنظيف
اناوصيت ماماقبل مااسافرلها تجهزهالي
وعملتها وكانت تجنن زي اكلة ممتك بالظبط
تسلمي ياقمر
عقبال مانعملها احنا بالنجاح ده
الصفحات 1 2  3 

التالي

عمـــــل شاورمـــــــا دجـــــاج

السابق

طريقه عمل كفته اللحم بالارز

كلمات ذات علاقة
الممبار , المصرية , الطريقه , عمل , على , والكرشة , طريقة